دبیر انجمن سیمان اعلام کرد؛

هشدار درباره کاهش تولید سیمان/ تحویل مازوت محدود شد

دبیر انجمن سیمان با بیان اینکه محدودیت گاز از 15 مهر شروع شد، گفت: امسال با محدودیت مازوت مواجه هستیم و اعلام شده که از بندر ماهشهر و بندرعباس مازوت بگیریم در حالی که هزینه حمل بسیار بالاست.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر الوندیان دبیر انجمن سیمان امروز در نشست خبری اظهار کرد: در اردیبهشت ماه 7 میلیون و 600 هزار تن کلینکر تولید شد اما از خرداد ماه به این سو که محدودیت برق شروع شد روند تولید کاهشی شد به گونه ای که تولید در مرداد ماه به 2 میلیون و 800 هزار تن رسید و 70 درصد کوره ها متوقف شد.

الوندیان اضافه کرد: با توجه به محدودیت تولید که در تابستان رخ داد واسطه گری اتفاق افتاد و سیمانی که در بورس کیسه ای 65 هزار تومان فروخته می شد در بازار آزاد به کیسه ای 180 تا 185 هزار تومان رسید.

وی افزود: محدودیت ها در اواسط شهریور مرتفع شد و توانستیم 6 میلیون و 500 هزار تن کلینکر تولید کنیم.

الوندیان ادامه داد: از 15 مهر ماه محدودیت گاز با 20 درصد محدودیت شروع شد، در ادامه به 50 درصد رسید و هم اکنون محدودیت گاز صنعت سیمان به 80 درصد رسیده است و ما به سمت استفاده از سوخت جایگزین یعنی مازوت رفته ایم .

دبیر انجمن سیمان تصریح کرد: نکته قابل توجه آنکه 8 واحد ما در مناطق پرمصرف شامل سیمان تهران، آبیک، شمال، فارس، دورود ، اصفهان، سپاهان و گیلان سر اجازه مصرف مازوت ندارند که در حال مذاکره با سازمان حفاظت محیط زیست هستیم تا مشکل این واحدها حل شود و تحت نظارت خودشان مازوت مصرف کنند و مجدد سازمان محیط زیست وضعیت آلایندگی مصرف مازوت را اندازه گیری کند؛ در صورت عدم تأمین سوخت این واحدها در تولید سیمان با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: تمایلی به استفاده از مازوت نداریم زیرا حمل گران است اما به هر حال باید با موضوع مازوت سوزی علمی برخورد شود زیرا به طور کلی سیمان برای مصرف مازوت طراحی شده است زیرا سیمان با دمای بالا تولید و مواد مازوت جذب مواد سیمان می شود و آلایندگی ایجاد نمی کند.

دبیر انجمن سیمان افزود: متأسفانه امسال ما محدودیت مازوت هم داریم و گفته اند صرفاً از بندر ماهشهر و بندرعباس مازوت را تأمین کنیم در حالی که هزینه های حمل بسیار بالاست و در صورت عدم تأمین سوخت از نزدیک ترین انبارهای نفت، با خطر عدم تأمین سوخت کارخانجات مواجه خواهیم شد.

الوندیان گفت: محدودیت گاز تا پایان اسفند ادامه دارد و در صورت تأمین مازوت از مناطق دوردست، ریسک تولید بالا می رود.

وی افزود: در حال حاضر در حدود پنجاه درصد مخازن ما ذخیره سوخت مازوت دارد و لذا با توجه به مصائبی که در تأمین این سوخت داریم این معضل به تهدیدی برای کارخانه های سیمانی تبدیل شده است.

الوندیان اظهار کرد: نزدیک به چهارصد و شصت میلیون لیتر ذخیره مازوت داریم و با توجه به تولید پنج میلیون تن تولید این میزان مصرف یک ماهه است. این در حالی است که تا آخر اسفند ماه با محدودیت گاز مواجه هستیم لذا باید تا آخر اسفند ماه از سوخت جایگزین استفاده کنیم. البته در سال گذشته هم برای تأمین سوخت جایگزین به بندر ماهشهر و بندر عباس هدایت شدیم اما این امر در اواخر دی ماه صورت گرفت.

دبیر انجمن سیمان افزود: امسال ذخیره کلینکر را نسبت به سال گذشته افزایش دادیم اما محدودیت برق مانع ذخیره سازی بیشتر شد. در مجموع ذخایر کلینکر 13 میلیون تن است اما 50 درصد آن در استان های شرقی قرار دارد که این مناطق هم پرمصرف نیستند و از آن طرف با توجه به هزینه بالای حمل به صرفه نیست که کلینکر این مناطق به مناطق پرمصرف منتقل شود.

وی بیان کرد: شعاع جابجایی سیمان و کلینکر از نظر اقتصادی بین 150 و حداکثر 200 کیلومتر است. به همین دلیل در مناطقی که ذخایر کلینکر وجود دارد خیلی نگران تولید سیمان نیستیم اما در مناطقی که این ذخایر وجود ندارد نگرانی کاهش تولید سیمان وجود دارد.

نظرات

captcha