اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا؛ هنرنمایی عروسک های داستان ها، تکاپوی خاک صحنه خورده تئاتری ها، تلاش عوامل اجرایی و همراهی پدران و مادران با فرزندان شان، همه قاب های زیبایی از بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان است.
به گزارش ایرنا؛ هنرنمایی عروسک های داستان ها، تکاپوی خاک صحنه خورده تئاتری ها، تلاش عوامل اجرایی و همراهی پدران و مادران با فرزندان شان، همه قاب های زیبایی از بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان است.
گرد هم آمدن هنرمندان و پیشکسوتان عرصه تئاتر و تمام کسانی که ردّی طلایی در هنر نمایش و کار با حوزه کودک و نوجوان از خود بر جای گذاشته اند، برای این است تا همدان رخت کودکانه بر تن کند و دنیای زیبایی برای فرزندان این مرز و بوم خلق کنند.
از حضور استاد «رضا بابک» بازیگر توانمند و مطرح کشوری که از صحنه تئاتر حرف ها برای گفتن دارد، تا «سیدجواد هاشمی»، «فریبا دلیری»، «گیتی قاسمی»، «الیکا عبدالرزاقی»، «علیرضا استادی»، «بهرام شاه محمدلو»، «مجتبی مهدی»، «مونا فرجاد» و «محمدجواد کبودرآهنگی» که بخش مسابقه تئاتر کودک و نوجوان این رویداد بین المللی را داوری می کنند، «عمو فتیلیه ها» و «عمو قناد» یار همیشگی کودکان و نوجوانان تا در جشنواره ای پُرطمطراق، "تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبه نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش" به ثمر بنشیند.
امیدبخش آغازین روزهای جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان؛ پیامِ «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که بهره مندان از فرهنگ ایرانی و آینه داران هنرمند را بر آن داشت که «تئاتر کودک و نوجوان» تراز درخوری از این ساحت و عمق حساسیت این حوزه و نیز حرمت جهان بی بدیل کودکی و حریم پرمهر خانواده را به درستی و راستی بشناسد و جهانی را فرادید خود به تصویر بکشد که جلوه گاه کاشته های امروزمان باشد.
در تمجید هگمتانه جهانی همین بس که به گفته او؛ برگزاری «بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان» در خطه تاریخی و فرهنگی همدان، بی تردید نشانه های امیدوارکننده ای از توجّه به اهمیت والای ارتباط با کودک و نوجوان و ارائه آثاری دارد که بینش و نگرش و منش پایدار و نقش آفرینی های اساسی در زندگی سازنده شان را نوید می دهد.
تئاتر کودک محدود به جغرافیای شهری همدان نباشد
بی تردید مولفه های گرانسنگی همچون آگاهی، عزّت مندی و اعتماد به نفس و توانایی، در پیمودن این مسیر موجب تحقّق مشارکت و توسعه پذیری اجتماعی کودکان و نوجوانان مان می شود و چه بهتر و ماندگارتر که این همه را از مجرای هنر تئاتر بیابند که در عین سادگی زبان و بیان، عمیق ترین و مفاهیم را به قلب و نگاه ایشان هدیه می کند، آغاز تطویل و خیز بلند تئاتر که می تواند روزهای روشنی را برای نسل امروزی آن هم با زبان هنر ترسیم کند.
در کنار تمامی دستاوردها و آورده های ارزشمندی که جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برای پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین دارد، اما تلاش برای نگهداشت و تقویت روزافزون فرهنگ و هنر غنی ایران در پسِ دنیای کودکانه فرزندان این آب و خاک، بیش از پیش حائز اهمیت است، آنجا که نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان و استاندار همدان بر این امر تاکید کردند که این جشنواره نباید تنها یک فعالیت فرهنگی و هنری زودگذر باشد؛ بلکه باید در قالب محتواهای برنامه ریزی شده به موضوعات تربیتی و ماندگار برای جامعه هدف که همان کودکان و نوجوانان است، تبدیل شود و سمت و سوی آن، همه مخاطبان در استان بوده و فقط محدود به جغرافیای شهری همدان نشود.
استاندار همدان: باید صدای مظلومیت کودکان غزه در بستر رویداد بین المللی تئاتر کودک و نوجوان یکبار دیگر به گوش جهانیان که خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کنند، رسانده شود.
تفاوت عمده جشنواره بیست و نهم ارسال پیام صلح دوستی و آرامش طلبی مردمان این سرزمین برای تمام کودکان جهان بود، در حالی که جهان نظاره گر به شهادت رسیدن بیش از 42 هزار نفر انسان بی گناه توسط رژیم جعلی صهیونیستی در غزه و لبنان است و حدود یک سوم آنها کودکان و نوجوانان است، یکی از الزامات این جشنواره این بود که باید صدای مظلومیت آنان در بستر این رویداد بین المللی یکبار دیگر به گوش جهانیان که خود را مدافع حقوق بشر معرفی می کنند، رسانده شود.
مصونیت از آسیب های اجتماعی، سهیم شدن کودکان و نوجوانان در پیشرفت جامعه، وجود متخصصان حرفه ای، انتقال درست مفاهیم و بدون نقص، شناخت مخاطب اصلی و ذائقه جامعه هدف، ارزیابی بازخورد آثار تولیدی از جمله تاکیدات «حمید ملانوری» استاندار همدان به عوامل اجرایی و دست اندرکاران برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بود که در دوره های بعدی جشنواره باید مد نظر قرار گیرد.
فرصت ها و چالش ها
امسال اما عوامل اجرایی برای برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان سنگ تمام گذاشتند تا چتر جشنواره بیست و نهم بر سر کودکان و نوجوانان استان از همدان گرفته تا شهرها، روستاها و حتی دورترین نقطه آن گسترده شود و فرزندان این مرز و بوم هر چند کوتاه، در کنار پدران و مادران خود لحظه های شادی را قاب خاطرات خود ثبت و ضبط کنند و برگزاری جشنواره امروز شاید صحه ای بر گفته «امیر مشهدی عباس» دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان باشد که گفت: شاید کودکی و نوجوانی حسرت گذشته ما بزرگترها باشد و آرزوهای نداشته مان و اشتباهات نکرده مان دلیلی بر داستان امروز باشد.
او تاکید کرد: اگر امروز برای تئاتر کودک و نوجوان تلاش کنیم، در حقیقت برای پویایی تخیلات و خلاقیت کودک و نوجوان آینده گام برداشته ایم و انسان های خودساخته ای در آینده خواهیم داشت که دنیای بهتری را می سازند و بدون شک جشنواره تئاتر کودک و نوجوان خاستگاه و جایگاهی برای تحقق این حرکت مقدس و تبدیل تخیل به واقعیت است.
مشهدی عباس با تاکید بر اینکه کودک و نوجوان امروز می تواند با تئاتر، دنیاها، شخصیت ها، قصه ها، معضلات و مشکلات، تفکرها و زندگی های دیگری را تجربه کند، گفت: باید کودک و نوجوان با تجربه ای را پرورش دهیم تا در زمانی که نیاز به تصمیم گیری بود، این مخاطب با تجربه ای که از لحظه های ناب نمایش دارد، بهترین تصمیم را بگیرد و جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بهترین فرصت است.
حضور 70 درصد هنرمندان کشور در جشنوار تئاتر کودک همدان
دبیر بیست ونهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اذعان کرد: مردم همدان بهترین تماشاچیان تئاتر در کشور هستند، شاید این ادعا به دلیل تفاوت جشنواره بیست و نهم و تدارک بخش های مختلف همچون مسابقه، مهمان، بخش ویژه، بین الملل، حضور تماشاخانه سیار در روستاها، بخش ویژه نابینایان و کم بینایان و حضور سفیران شادی در بیمارستان تخصصی کودکان اکباتان باشد که شمار زیادی از کودکان و نوجوانان همراه با والدین آنها را پشت درِ سالن های اجرا منتظر گذاشت.
به گفته مشهدی عباس؛ امسال 59 اثر در جشنواره بیست ونهم در حال اجرا است و هنرمندان 6 کشور خارجی هستیم و 70 درصد هنرمندان کشور در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان حضور دارند.
نکته ای که بیش از هر چیزی در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان حائز اهمیت و مورد تاکید بسیاری از هنرمندان حاضر در این رویداد بود، اینکه جشنواره تئاتر معطوف به همدان نشود و در سراسر کشور اجراهایی داشته باشند و به گفته «سیدجواد هاشمی» ساز و کار تبلیغی برای گروه های اجرا کننده خصوصا گروه های ممتاز و شایسته فراهم شود و این جشنواره بهترین فرصت برای آغاز است.
ماندگاری جشنواره در همدان؛ مستلزم اختصاص اعتبار
در خصوص ماندگاری جشنواره تئاتر کودک در همدان نیز داور مسابقه تئاتر بخش نوجوان جشنواره بیست و نهم معتقد است: باید در استان اعتبار این جشنواره دیده شود تا دبیرخانه به صورت دائمی در همدان دایر شود و اینکه جشنواره ای در سطح بین المللی اعتبار نداشته باشد، منطقی نیست.
«محمدجواد کبودرآهنگی» در عین حال از سهیم شدن شهرداری همدان در این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان ابراز خرسندی کرد و افزود: ورود شهرداری به این جشنواره غنیمت است و امسال از فضاها، مکان ها و امکانات شهرداری به نحو احسن استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: باید برای ماندگاری این جشنواره در همدان اعتبارات استانی لحاظ شود.
سرمایه گذاری فرهنگی در حوزه تئاتر کودک و نوجوان، قرار گرفتن تئاتر جزء برنامه درسی مدارس، تداوم اجرای نمایش های ویژه کودک و نوجوان در طول سال، تقویت تعامل بین گروه های نمایشی داخلی و خارجی و اجرای تئاتر ایران در کشورهای دیگر، بخشی از پیشنهادات «سارا روستاپور» مجری و برنامه ساز حوزه کودک بود که تاکید دارد: قرار گرفتن کودکان و نوجوانان در فضای نمایش، موجب می شود آرامش را تجربه کنند و چه بهتر که محتوای نمایش ها صلح، آرامش، دوستی و محبت باشد و بتواند این حال خوب را به بچه ها منتقل کند.
توسعه گردشگری در بستر رویداد بین المللی تئاتر کودک
اما در لابلای تکاپوی عوامل جشنواره بیست و نهم برای پرشورتر شدن حضور کودکان و نوجوانان، شهرداری همدان یک پای ثابت این رویداد بود تا هر چه بهتر اهداف مدیریت شهری در توسعه فرهنگ شهروندی، معرفی جاذبه های توریستی و گردشگری و مشارکت شهروندان در امور شهری محقق شود، امری که شهردار همدان نیز از این مشارکت ابراز خرسندی کرد و گفت: شهرداری تلاش مضاعفی برای ایفای نقش موثر خود در فرآیند برگزاری و میزبانی مناسب داشت تا نشاط و شادابی مضاعفی را در بین شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان تزریق کند.
«سیدمسعود حسینی» با اشاره به اینکه پویایی فرهنگ و هنر ارتباط مستقیمی با حوزه اقتصاد دارد و برای تحقق این موضوع باید براساس زیربنای فرهنگی کارکردهای اقتصادی برنامه ریزی و تامین شود، اظهار کرد: برای افزایش نقش هنرمندان در حوزه سرمایه گذاری و توسعه گردشگری، برنامه هایی داریم و در صدد هستیم با بهره مندی از تبادل نظر و نقش آفرینی آنها در مسیر افزایش شادمانی، نشاط و توسعه فرهنگی در جامعه بهره مند شویم.
شور و نشاط؛ بزرگترین دستاورد رویداد تئاتر کودک همدان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اما ایجاد شور و نشاط مضاعفی در شهر را بزرگترین دستاورد این رویداد عنوان و ابراز امیدواری کرد: سال آینده نیز شاهد برگزاری این جشنواره بین المللی در همدان باشیم.
به گفته «مسعود ویژه» همدان میراث هنری کشور است، چراکه هنرمندان کشوری زیادی از همدان برخاسته اند و اولین جرقه هنری تئاتر بین المللی برگزاری اولین دوره جشنواره تئاتر کودک با نام امید در سال ۱۳۷۰ در همدان بود.
او یادآور شد: تنها جشنواره ای که عموم مردم و خانواده ها درگیر آن می شوند، جشنواره کودک و نوجوان است که موج شادی بچه ها در این رویداد فراگیر می شود و در این دوره شاهد استقبال بی نظیر مردم از این جشنواره و حضور در سالن های مختلف این شهر و حتی 9 شهر دیگر استان بودیم.
رهاورد:
از آمادگی کامل شهرداری همدان برای اجرایی شدن پیشنهادات و درخواست های هنرمندان در حوزه توسعه فعالیت های فرهنگی هنری شهر همدان، تا بهبود زیرساخت ها، تبادل فرهنگی و هنری، برگزاری نشست دبیران جشنواره های تئاتر کودک و نوجوان خاورمیانه در همدان و اعلام آمادگی استاندار همدان برای ماندگاری همیشگی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان، همه خبرهای خوش و فرصت های مغتنم جشنواره بیست و نهم بود که عزم دست اندرکاران و عوامل اجرایی این رویداد بین المللی را برای همیشه جزم کرد تا این جشنواره بین المللی برای همیشه در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین ماندگار شود و با استفاده از ابزار هنر نمایش، دنیایی زیبا و عاری از جنگ و ناآرامی برای کودکان و نوجوانان دنیا بسازند.
{{name}}
{{content}}