افشار تاکید کرد؛

ضرورت توسعه مراکز درمانی هلال احمر در سایر کشورها

دبیرکل جمعیت هلال احمر در حاشیه جلسه شورای مدیران معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر، بر اهمیت توسعه مراکز درمانی این جمعیت در سایر کشورها، تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، میثم افشار، دبیرکل جمعیت هلال احمر، در جلسه شورای مدیران معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی و در جریان ارائه گزارش از روند ارائه خدمات درمانی و توانبخشی در کشور و نیز مراکز خارج از کشور گفت: کادر درمان بودن، ارزشمند است و باید قدر این فرصت را بدانیم و در همین راستا بایستی از فرصت حضور در مراکز درمانی خارج از کشور استفاده و آن را توسعه دهیم.

دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه ضمن تاکید بر اینکه کار ویژه حضور در این مراکز ارائه خدمات درمانی به افراد نیازمند و همچنین تقویت دیپلماسی سلامت جمهوری اسلامی در حوزه بین ‎الملل است، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت تقویت دیپلماسی سلامت ضروری است که حضور در مراکز درمانی خارج از کشور تقویت و حتی در کشورهایی که مراکز درمانی نداریم، اقدام به توسعه مراکز درمانی و بیمارستانی کنیم تا بتوانیم، خدمات سلامت را به صورت بین المللی ارائه دهیم.

افشار با تاکید بر ضرورت ارتقا سطح ارائه خدمات در مراکز درمانی خارج از کشور هلال احمر خاطرنشان کرد: اگر مسیر مدیریت و توسعه مراکز، از نگاه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی، قابل اصلاح است، لازم است که تمام اقدامات لازم برای اصلاح آنها انجام شود.

وی گفت: در مسیر توسعه مراکز درمانی و توانبخشی داخل و خارج از کشور باید ابتدا نیازسنجی انجام شود تا بتوان برنامه این مراکز درمانی را به سمت اولویت دار ترین خدمات ضروری در آن کشور سوق داد. به عنوان مثال در بیمارستان شهر نجف، باید تمرکز به سمت جراحی قلب و ارتوپدی برود و بسته به نیاز منطقه، امکان تجهیز امکانات و تأمین نیروی متخصص هم به همین سمت سوق داده شود.

افشار با تاکید بر اینکه برنامه ریزی بلندمدت می تواند به ارتقای ارائه خدمات مراکز کمک کند گفت: از سوی دیگر باید ارتباط مراکز توانبخشی هلال احمر کشور، با دایره علمی و دانشکده های توانبخشی علوم پزشکی گسترش پیدا کند و در مرحله بعد یک ارتباط سازنده بین حوزه توانبخشی و صلیب سرخ از مسیر معاونت بین الملل هلال احمر به وجود بیاید.

70 درصد از خدمات توانبخشی کشور در جمعیت هلال احمر ارائه می شود

افشار گفت: بیش از 70 درصد از خدمات توانبخشی کشور در جمعیت هلال احمر ارائه می ‎شود.

ضرورت استفاده هلال احمر از توان خیرین در حوزه سلامت

افشار با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت های مجمع خیرین در حوزه درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: بیش از 47 هزار خیر در کشور کار خیر انجام می‎ دهند و بسیاری از آن ها علاقه مند به کمک در حوزه سلامت هستند. جمعیت هلال احمر که وظایفی بشردوستانه و خیرخواهانه بر عهده دارد و حلقه اتصال خیرین و نیازمندان است، باید از توان و پتانسیل خیرین استفاده‎ کند.

دبیرکل جمعیت هلال احمر، افزود: معاونت درمان و توانبخشی در مراکز خود می تواند از کار داوطلبانه و خیرخواهانه پرستاران و پزشکان استفاده کند و حلقه اتصال کار داوطلبانه آن ها و مردم نیازمند شود.

افشار با اشاره به تجربه موفقیت آمیز اعزام 200 پرستار و پزشک متخصص چشم، به لبنان در حمله تروریستی پیجرها، گفت: می توان در مناسبت های مختلف، از توان کادر درمان داوطلب در این موقعیت های داخلی و خارجی استفاده و توان خود را در زمان وقوع بحران افزایش داد.

دبیرکل جمعیت هلال احمر، با اشاره به اهمیت به کارگیری نیروی انسانی متخصص در مراکز درمانی جمعیت، گفت: لازم است که ضمانت و امنیت شغلی را برای کادر درمانی که در مراکز کار می کنند، ایجاد کنیم؛ باید توان نیروی انسانی را افزایش داده و بیش از 150 نفر کادر درمانی که منتظر استخدام هستند، به سرمایه انسانی جمعیت اضافه کنیم.

وی با بیان اهمیت توجه به ارائه خدمات درمانی به سالمندان، ادامه داد: هلال احمر باید توجه ویژه ای به جمعیت رو به افزایش سالمندان در کشور داشته باشد و برای آن ها برنامه ‎ریزی دقیقی انجام دهد، که در ارائه خدمات توانبخشی در آینده با مشکل روبه رو نشود.

دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت: تشکیل پرونده سلامت کارکنان جمعیت هلال احمر باید در دستور کار قرار گیرد، چراکه بسیاری از مشکلات سلامتی در محل کار به وجود می آید. لازم است که برای پیشگیری از بیماری ها هر کدام از پرسنل پرونده سلامت داشته باشند.

مولدسازی داروخانه های هلال احمر

وی در ادامه گفت: داروخانه ها برند هلال احمر هستند و مامنی برای بسیاری از شهروندان که به آن پناه می برند. مسئله داروخانه های هلال احمر اجتماعی است و هر فردی که در حوزه دارو، به مشکل می خورد، با مراجعه به داروخانه های هلال احمر مشکلش حل و به داروی نایابی که به آن نیاز داشته دسترسی پیدا می کند.

افشار افزود: داروخانه ها ظرفیت اجتماعی هلال احمر هستند و با استفاده از این زیرساخت فرصت خدمت به مردم را پیدا می کنیم، با توجه به این امر باید در جهت ارتقای ارائه خدمات دارویی در داروخانه ها تلاش کنیم و این اتفاق با مولدسازی داروخانه های هلال احمر اتفاق می افتد.

گفتنی است، در این نشست صمیمانه، معاون بهداشت و درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر و مدیران این حوزه، به بیان مشکلات و دغدغه های خود پرداختند و در پایان، دبیرکل جمعیت، به بازدید از بخش های مختلف معاونت توانبخشی پرداخت.

نظرات

captcha