درمان های گیاهی برای کاهش علائم مسمومیت غذایی از دیدگاه طب ایرانی

ایسنا/کرمان طبق گفته متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در هنگام مواجهه با مسمومیت غذایی بهتر است از مصرف غذاهای جامد و دیرهضم مانند انواع لازانیا، کله پاچه، تخم مرغ، فست فودها و غذاهای حاوی قارچ حداقل به مدت 24 ساعت خودداری کنید.

دکتر زرین سرحدی نژاد امروز 15 آبان ماه در این رابطه افزود: این کار سبب می شود تا با کاهش فشار بر سیستم گوارشی، به بهبودی زودتر کمک کند.

به اعتقاد وی، اگر خاکشیر را در آب به مدت پنج دقیقه جوشانده و به آن کمی گلاب اضافه کنید و میل نمایید، می تواند در درمان مسمومیت غذایی موثر باشد.

این متخصص داروساز سنتی برای جبران مایعات از دست رفته بدن هم توصیه کرد: مصرف غذاهای نرم و ساده مانند سوپ و برنج، مصرف آب و نوشیدنی های سبک بدون شکر، میوه های مناسب نظیر سیب هم به صورت آب سیب یا رب سیب و موز به دلیل دارا بودن املاح مناسب مانند پتاسیم منجر به جبران مایعات از دست رفته بدن می شود و نقش کلیدی در بازیابی بدن دارند.

بنا به گفته وی، استفاده از دمنوش های گیاهی نیز می تواند به کاهش التهاب و تسکین علائم کمک شایانی کند.

سرحدی نژاد برای کنترل حالت تهوع و استفراغ هم توصیه کرد: دمنوش «زنجبیل» ضد تهوع است و برای کنترل حالت تهوع و استفراغ مفید است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره گیاه شیرین بیان هم گفت: استفاده از جوشانده شیرین بیان به دلیل دارا بودن خاصیت ضدالتهابی و ضد اسپاسم خود، به کاهش حالت تهوع و سوءهاضمه کمک می کند.

این متخصص داروساز سنتی برای پاکسازی عفونت های گوارشی هم عنوان کرد: گیاه گَون نیز با خواص ضد میکروبی خود، در پاکسازی عفونت های گوارشی نقش مهمی ایفا می کند.

وی از دیگر راهکارهای طب ایرانی برای درمان تهوع و استفراغ را اینگونه بیان کرد و گفت: استفاده از جوشانده هل خصوصاً با پوست، همراه با کمی گلاب نیز از داروهایی است که برای درمان تهوع و استفراغ مفید است.

طبق نظر سرحدی نژاد، مصرف گشنیز بو داده آسیاب شده که در آب گرم به مدت 30 دقیقه خیسانده شده باشد، برای درمان تهوع و استفراغ و همچنین رفع اسهال کمک زیادی می کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha