نو دانشجویان، در مسیر بالندگی

ایسنا/اصفهان نو دانشجویان دانشگاه اصفهان، گردهم آمدند تا خود را برای خلق تجربه ای تازه در مسیر بالندگی آماده کنند.

عصر دوشنبه پاییزی، مجموعه ورزشی شهید نیلفروشان دانشگاه اصفهان میزبان دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه بود؛ دانشجویانی که آمده بودند تا دوره تازه ای از زندگی خود را در یک فضای آکادمیک سپری کنند. در بیرون از مجموعه ورزشی شهید نیلفروشان، جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، انجمن ها و تشکل های دانشجویی از جمله جامعه اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی دانشجویان، مجمع اسلامی دانشجویان، کانون های فرهنگی و ... غرفه هایی برپا کرده بودند تا زمینه فعالیت و فرصت های خود را به دانشجویان جدیدالورود معرفی کنند.

دانشجویان علاقمند نیز با ذوق و شوقی جالب و از روی کنجکاوی، با مراجعه به غرفه های مختلف، درباره زمینه های فعالیت آن پرسشگری می کردند و هر کدام به فراخور علاقه و سلیقه خود، جذب این تشکل ها می شدند و یا ترجیح می دادند در طول تحصیل و پس از آشنایی بیشتر برای عضویت اقدام کنند. این فرصت بهانه ای شد تا خبرنگار ایسنا با برخی از دانشجویان جدیدالورود گپ وگفتی داشته باشد.

مریم دانشجوی ترم اول رشته ادبیات که از استان یزد به دانشگاه اصفهان آمده، درباره انگیزه های خود برای وارد شدن به دانشگاه گفت: دانشگاه فرصت تازه ای را برای یک جوان که می خواهد استعدادها و توانمندی های خود را شکوفا کند، فراهم می سازد.

وی افزود: یک دانشجو باید با تعهد و آگاهی و تسلط بر دانش، شئون و رسالت دانشجویی بودن را حفظ کند. یکی از شئون دانشجویی نیز نقد منصفانه و مطالبه گری به حق است که این فرصت باید در دانشگاه و برای دانشجو فراهم شود.

وی با اشاره به غرفه های تشکل های دانشجویی برپا شده نیز گفت: طبیعتاً این مجموعه ها هر کدام می توانند فرصت تازه ای را برای شکوفایی توانمندی دانشجویان فراهم سازند و البته ترجیح خودم این است که در مجموعه های جهاد دانشگاهی فعالیت کنم، چون کم وبیش با برخی از فعالیت های این نهاد به خصوص خبرگزاری ایسنا آشنا هستم.

فرشاد دانشجوی رشته عمران نیز گفت: دانشگاه یک محیط عالی آموزشی است و علاوه بر محیط درسی، می تواند محیطی برای آموزش هایی فرهنگی و فرصتی برای ارتباط با اساتید و دانشجویان دیگر رشته ها باشد.

وی افزود: دانشجویان آینده سازان مملکت هستند و ما دانشجویان با ارتباطات درست می توانیم به جایگاه ویژه ای در کشور دست پیدا کنیم. دانشگاه علاوه بر اینکه باید سطح علمی ما را ارتقا بدهد، باید بتواند محیط شادی باشد. همچنین امکانی را فراهم کند که علاوه بر درس، مسائل فرهنگی را نیز از محیط دانشگاه یاد بگیریم.

این دانشجوی جدیدالورود ادامه داد: جامعه از دانشجو انتظارات زیادی دارد، چون به هر حال دولت پول زیادی برای دانشجویان هزینه می کند و باید کسانی را تربیت کند که در آینده کشور تاثیرگذار باشند.

حسین هرسیج، رئیس دانشگاه اصفهان نیز که در سالن شهید نیلفروشان با دانشجویان صحبت می کرد، گفت: دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از دانشگاه های جامع و برتر در مرکز کشور و در شهر اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است و میزبان حدود 4800 دانشجوی جدیدالورود است.

وی اولین وظیفه دانشجو را تقویت علمی در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری دانست و افزود: دانشجویان باید از امکاناتی که در داخل دانشگاه و بیرون از دانشگاه وجود دارد، استفاده کنند.

رئیس دانشگاه اصفهان بیان کرد: آینده در اختیار علما، دانشمندان و نخبگان است، نه افراد نادان. بنابراین علم قدرت آفرین است و اقتدار می بخشد. امروز اگر پیشرفت هایی در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و ... داریم، مرهون تلاش علما، نخبگان و دانشمندان است و قدرتی هم که اینک در منطقه و دنیا داریم ناشی از اهمیت علم و دانش است.

هرسیج اضافه کرد: علم و دانش فرازمانی و فرامکانی است و محدود به یک کشور خاص نیست و همه در آن سهیم بوده و هستند.

رئیس دانشگاه اصفهان در رابطه با وظیفه دوم دانشجویان، گفت: ما نباید فقط به کارهای علمی بسنده کنیم، زیرا انسان ابعاد مختلفی دارد و شما نباید فکر کنید فقط باید در فیزیک، شیمی، ریاضی متخصص شوید، زیرا اگر چنانچه بًعد دوم را نداشته باشید، به جای اینکه تاثیرگذار باشید، تاثیرپذیر خواهید بود، یعنی علم شما که منجر به قدرت می شود در اختیار کسانی قرار می گیرد که در جهت اهداف سوء خودشان از آن استفاده می کنند.

هرسیج افزود: بی طرف بودن علم و دانش واقعیت ندارد و ما باید در جهت گیری علم سهیم باشیم و نسبت به مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی چه در داخل کشور و چه در منطقه و جهان حساس بوده و بی تفاوت نباشیم. اگر شما دخالت نکنید، دیگران برای شما تصمیم می گیرند.

رئیس دانشگاه اصفهان مهارت مورد نیاز برای مشارکت فعال دانشجویان را قدرت تحلیل دانست و گفت: در بحث های اجتماعی و سیاسی و بین المللی باید آگاهانه عمل و مشارکت کنیم نه انفعالی. لذا مقدمه مشارکت فعال نیز آگاهی، دانش و بصیرت است.

وی اضافه کرد: برای اینکه تاثیرگذار باشیم، تولید محتوا باید بیشتر از مصرف باشد. بنابراین خواهش من از همه عزیزان این است که ضمن برنامه ریزی در کنار رسیدگی به درس و علم خود، به فکر تاثیرگذاری در جامعه نیز باشید و مشارکت فعال و آگاهانه داشته باشید.

هرسیج با اشاره به وجود کانون ها و تشکل های مختلف در دانشگاه از دانشجویان خواست بسته به سلیقه خود در این تشکل ها مشارکت فعال داشته باشند.

رئیس دانشگاه اصفهان اختلافات طبیعی مثل اختلاف زن و مرد، سیاه و سفید، اصفهانی و غیراصفهانی و ... را دال بر امتیاز ندانست و افزود: چون ما در شکل گیری این اختلافات نقشی نداریم، بنابراین دلیلی بر برتری نیست و این اختلافات نباید منجر به تنش شود و فعالیت هایتان را تحت تاثیر قرار بدهد. آن چیزی که به شما ارزش می دهد چیزی است که خودتان کسب می کنید.بنابراین  به دنبال کسب ارزش ها و فرصت های جدید باشید  و تلاش کنید انسانیت، اخلاق، جوانمردی، سخاوت، شجاعت شهامت و حکمت را تقویت و ارتباط خود را با دوستان و دیگران تقویت کنید.

هرسیج اظهار کرد: بنده که اینجا هستم، اصفهانی نیستم، ولی مسئول دانشگاه اصفهان شدم و این به خاطر همان ارتباطات و شایستگی هایی بوده که کسب کرده ام.

زاهد شفیعی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان که به همراه معاونان و برخی از مدیران خود از غرفه های موجود در محل برگزاری رویداد بازدید می کرد، جهاد دانشگاهی واحد اصفهان را فرصتی برای جذب و توانمندسازی دانشجویان برای شکوفاسازی استعدادها و نقش آفرینی آنان در بخش های مختلف این واحد از جمله سازمان دانشجویان و خبرگزاری ها ایسنا و ایکنا دانست.

سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان نیز در حاشیه این بازدید هدف از برپایی غرفه جهاددانشگاهی را فراهم کردن فرصتی برای آشنایی دانشجویان با جهاددانشگاهی دانست تا متناسب با علایق و تخصصی که دارند جای خود را در جهاد پیدا کنند.

حامد سیارخلج از ایجاد چهار فرصت برای همکاری دانشجویان با جهاددانشگاهی خبر داد و افزود: اولین فرصت بحث پرسشگری و تحلیلگری است. مرکزی در جهاد وجود دارد به نام ایسپا که مرکز افکارسنجی و داده کاوی است و دانشجویان می توانند در زمینه پرسشگری و تحلیلگری به ما کمک کنند.

وی همچنین وجود دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا در جهاد دانشگاهی را دومین فرصت برای دانشجویان دانست تا در زمینه عکاسی، خبرنگاری و دیگر عرصه های رسانه ای فعالیت داشته باشند.

سرپرست معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی سومین فرصت همکاری را فعالیت در پروژه های پژوهشی در معاونت پژوهشی این واحد اعلام کرد.

وی فعالیت در سازمان دانشجویان و بخش فرهنگی اجتماعی را از دیگر فرصت های این واحد برشمرد و گفت: دانشجویان می توانند به تناسب علایق خود در کانون های مختلف عضو شوند و یا حتی کانون مورد نظر خود را ایجاد کنند.

در غرفه جهاد دانشگاهی اصفهان، مدیران و کارشناسان بخش های مختلف آن از جمله سازمان دانشجویان، خبرگزاری های ایسنا و ایکنا، مرکز افکار سنجی ایسپا، کتابفروشی و انتشارات، مراکز آموزشی و آزمایشگاه تشخیص طبی و معاونت پژوهشی و ...، نو دانشجویان را با برنامه ها و فعالیت های متنوع خود آشنا و از دانشجویان جدیدالورود و خانواده های آنان برای عضویت در بخش های مختلف این نهاد علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دعوت می کردند.

سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، متولی ارتباط گیری، جذب و ساماندهی دانشجویان و محلی برای پرورش استعدادها، خلاقیت ها و ظرفیت های دانشجویی در عرصه های مختلف است و به همین منظور دانشجویان می توانند با عضویت در این سازمان، خلاقیت و استعدادهای خود را شکوفا کنند.

خبرنگار: لیلا قیصری

انتهای پیام

نظرات

captcha