اسرائیـل 1701 پلاس می خواهد

آن‏ها 1701 نه بلکه 1701 پلاس می‏ خواهند. صحبت ما این است که 1701 می‏ خواهیم و در گفت ‏وگوهای آمریکایی ‏ها با آقای بری که خیلی این مسئله را سفت گرفته است و قبل از رسیدن آمریکایی ‏ها به لبنان گفت که ما غیر از 1701 چیزی نداریم و اگر جز این می‏خواهند اصلاً نیایند. آن‏ها قانع شده‏اند که فقط 1701 باید باشد اما اسرائیلی ‏ها 1701 نمی‏ خواهند. اسرائیلی‏ ها می‏ خواهند 1701 به علاوه اینکه هر زمان دلشان می‏ خواهد تجاوز کنند و هر زمان تشخیص به زدن بگیرند، بزنند و کنترل زمین، هوا و دریا دست خودشان باشد. ما به این سادگی نمی ‏توانیم در کشورمان قبول کنیم و هیچ کشوری این شرایط صهیونیست‏ ها را قبول نمی‏ کند.

به گزارش ایسنا، صلاح فحص، نماینده جنبش امل لبنان در ایران در گفت وگو با هم میهن گفت: «اسرائیل 1701 نه بلکه 1701 پلاس می خواهد. صحبت ما این است که 1701 می خواهیم و در گفت وگوهای آمریکایی ها با آقای بری که خیلی این مسئله را سفت گرفته است و قبل از رسیدن آمریکایی ها به لبنان گفت که ما غیر از 1701 چیزی نداریم و اگر جز این می خواهند اصلاً نیایند. آن ها  قانع شده اند که فقط 1701 باید باشد اما اسرائیلی ها 1701 نمی خواهند».

* از زمان آغاز جنگ در لبنان، بارها موضوع آتش بس از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده است و در روزهای اخیر و همزمان با خبر سفر عاموس هوکشتاین، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل، رسانه های آمریکایی و اسرائیلی نیز به گمانه زنی هایی در این خصوص پرداختند و روایت خود را از اجرای قطعنامه 1701 بیان کردند؛ با توجه به تاکید مقامات لبنانی به ویژه نبیه بری، رئیس پارلمان و دبیرکل امل که از سوی حزب الله با عنوان برادر بزرگتر برای پیگیری های سیاسی مشخص شده است، بر اجرای همین قطعنامه، روایت لبنان از آن چیست؟

اجازه می خواهم ابتدا کمی در خصوص اوضاع امروز لبنان صحبت کنم؛ مساحت لبنان تنها 10 هزار کیلومترمربع است و نه از حالا بلکه از زمان تاسیس رژیم اشغالگر و ورودش به فلسطین تا امروز، اسرائیل به جغرافیای لبنان طمع دارد و زمین لبنان را می خواهد و حتی تندروهای اسرائیلی به فرزندان شان آموزش می دهند که این زمین برای ماست و در آینده باید خانه هایمان را در این خاک بنا کنیم.

در طول جنگ هایی که از 70 سال گذشته تا امروز رخ داده، اگر آمار بگیریم بسیار مهم و قابل توجه است که همیشه اسرائیلی ها با کشورهای همسایه خود می جنگند، نسل کشی می کنند، زن و کودک می کشند، مردم را از خود می ترسانند؛ این در حالی است که مقاومت یا حتی تمامی ارتش های عربی که تا امروز در مقابل صهیونیست ها قرار گرفتند، ببینید که تا چه میزان غیرنظامیان را هدف قرار داده اند اما در مقابل، در کشورهای ما چه تعداد غیرنظامی توسط اسرائیلی ها کشته شده اند که آماری غیرقابل مقایسه است.

می بینیم که کل دنیا در زمان کشته شدن یک فرد در کشوری مانند ایران که شاید حتی به اشتباه کشته شده باشد، مبانی حقوق بشری مطرح می کنند و کل دنیا بر علیه اش قیام می کنند، 32 هزار زن و کودک در غزه کشته شدند، صدا از کشورهای غربی، اروپایی و آمریکا نشنیدیم و نه تنها مخالفت نمی کنند بلکه همراه با نسل کشی در غزه هستند. من فیلمی دیدم از یکی از ارتشی های اسرائیلی که می گفت من تنها توانستم یک دختر 12 ساله را بکشم اما به دنبال کودک هستم تا او را بکشم، از این بی رحمانه تر آیا چیزی وجود دارد.

نتانیاهو را با هیتلر مقایسه می کنند درصورتی که این حجم از جنایات را هیتلر هم صورت نداد. متاسفانه کشورهای اروپایی و آمریکا پشت اسرائیل برای نسل کشی هستند و به قول امام حسین(ع) ما در حال جنگ برای حق هستیم. این وضعیت اسرائیل است که نخست وزیر پیشین آن گلدا مئیر می گوید ما باید در کشورهای عربی ترس ایجاد کنیم چراکه اگر ترس در میان آن ها متوقف شود، اسرائیل نابود خواهد شد. به این معنا که وقتی کشورهای منطقه و لبنان و فلسطین دیگر از اسرائیل نترسند، دیگر کشور اسرائیل نابود می شود. پس برای چه اینگونه عمل می کند، برای آنکه از اسرائیل بترسیم و می دانند مقاومت لبنان و فلسطین ترسی از اسرائیل ندارند.

به بحث لبنان برگردیم؛ ما در لبنان نمی توانیم قبول کنیم که یک دشمن هم مرز ما در فلسطین اشغالی هر روزی که بخواهد تمامیت ارضی کشورمان را با هواپیما، پهپاد و چیزهای دیگر نقض کند و هیچ کشوری نباشد که بگوید چرا این اقدامات را انجام می دهی. جنگ 33 روزه که رخ داد، الحمدالله نیروی مقاومت با قدرت جوانان مقاومت توانست اسرائیل را متوقف کند و جلوی پیشروی آن را بگیرند و ارتشی که محزون نمی شود را محزون کنند.

این در حالی است که از آن تاریخ تا امروز، اسرائیل ساکت نمانده است. آیا می دانید که اسرائیل از زمان صدور قطعنامه 1701 در سال 2006 که می گوید اسرائیل نباید به لبنان تجاوز کند و لبنان هم نباید به اسرائیل تجاوز کند و سلاح ظاهری هم نباید وجود داشته باشد و ارتش لبنان و یونیفل در مرز مستقر شوند، اسرائیل 40 هزار بار به حریم زمینی و هوایی و دریایی لبنان تجاوز کرده است؟

در زمان وقوع این تجاوزها، سازمان ملل و آمریکا کجا بودند؟ اسرائیل در طول 40 روز گذشته به مقاومت ضربه زده است و نمی خواهیم بگوییم ضربه قوی نبود چراکه خیلی قوی بود مخصوصاً شهادت سیدحسن نصرالله که ضربه بزرگی بود. در عملیاتی تلاش کرد 4هزار نفر را همزمان و در یک لحظه بکشد که همه آن ها نظامی و نیروهای داخل جبهه نبودند؛ بچه 5 ساله و خانومی که همسرش پیجر داشت؛ بیشتر از این جنایت در کجای دنیا رخ داده است؟ با همه این جنایت ها تلاش کردند تا مقاومت را در لبنان نابود کنند.

الحمدالله اما می گوییم که آن ها نه مقاومت را نابود کردند و نه می توانند این کار را انجام دهند چراکه ما اهل این زمین هستیم و در این زمین خون داده ایم، نه امسال و نه از سال گذشته، بلکه از صدها سال قبل برای این زمین خون می دهیم و درخت هایی که در این خاک رشد کردند از خون ما رشد کرده اند. لذا فکر نمی کنم که به این سادگی بتوانند مقاومت را نابود کنند و این در حالی است که اگر یک ارتش دیگر این ضربات را می خورد قطعاً نابود شده بود اما دیدیم که مقاومت توانست روی پایش بایستد و روز به روز ضربات محکمی به صهیونیست ها می زند.

آقای نبیه بری و جنبش امل هم در این مقاومت فعال هستند. می دانید که شیعیان لبنان دو گروه هستند؛ حزب الله و امل که امام موسی صدر بنیانگذار امل است و او بود که گفت اسرائیل شر مطلق است و می گفت اگر اسرائیل وارد کشور من شود، باید لباس رزم بپوشم و حتی اگر سلاح ندارم با ناخن هایم در برابر آن مقاومت کنم. اسرائیل در حال تجاوز است اما نمی تواند برعلیه مقاومت عمل کند و خانه های غیرنظامیان را در بعلبک، جنوب، بیروت و ضاحیه را با هواپیما نابود می کند و این قدرت اسرائیل است که چند هواپیما دارد و با آن ها می زند و می رود و یک ساختمان و دو ساختمان را روی سر ساکنین اش خراب می کند. آیا چنین اقدامی در جنگ عرف است و یا این پیروزی است؟ من فکر نمی کنم و دلیل آن این است که نمی توانند و قدرت ندارند که در غیراین صورت مقاومت را زده بودند.

در سال 2006، یک قطعنامه با عنوان 1701 به تصویب رسید که ارتش و یونیفل از یک سو و اسرائیل از سوی دیگر قرار بگیرند و عدم تجاوز صورت بگیرد اما اسرائیل این قطعنامه را نقض کرد و وقتی یک فعلی ایجاد می شود، حتماً واکنش نیز ایجاد می شود. اساساً مقاومت برای چه ایجاد شده است که اگر اسرائیلی وجود نداشت، مقاومت هم نبود. این فعل را اسرائیلی ها ایجاد کردند، خودشان آمدند و در واکنش به آن مقاومت ایجاد شده است. در قطعنامه 1701 هم اینگونه است که وقتی اسرائیلی ها با هواپیما می آیند و برای 40 هزار بار حریم لبنان را نقض می کنند، مردم نمی توانند ساکت بمانند و باید کاری انجام دهند.

* در  روزهای اخیر شاهد هستیم که طرفین یعنی هم اسرائیل و لبنان و هم ایالات متحده به عنوان میانجی، بر اجرای قطعنامه 1701 به عنوان راه حل پایان جنگ تاکید دارند و روز جمعه نیز آقای نبیه بری در دیدار با فرمانده نیروهای یونیفل گفتند که تنها راه برقراری ثبات و امنیت، اجرای قطعنامه 1701 است. چه تفاوت دیدگاهی از سوی طرفین به مفاد این قطعنامه وجود دارد؟

آن ها 1701 نه بلکه 1701 پلاس می خواهند. صحبت ما این است که 1701 می خواهیم و در گفت وگوهای آمریکایی ها با آقای بری که خیلی این مسئله را سفت گرفته است و قبل از رسیدن آمریکایی ها به لبنان گفت که ما غیر از 1701 چیزی نداریم و اگر جز این می خواهند اصلاً نیایند. آن ها  قانع شده اند که فقط 1701 باید باشد اما اسرائیلی ها 1701 نمی خواهند. اسرائیلی ها می خواهند 1701 به علاوه اینکه هر زمان دلشان می خواهد تجاوز کنند و هر زمان تشخیص به زدن بگیرند، بزنند و کنترل زمین، هوا و دریا دست خودشان باشد.

ما به این سادگی نمی توانیم در کشورمان قبول کنیم و هیچ کشوری این شرایط صهیونیست ها را قبول نمی کند حتی اگر تا آخرین نفس مقاومت کنیم چراکه به کشورمان تجاوز می شود و فکر نمی کنم که آقای بری و حتی دولت لبنان این شرایط را قبول کند و حتی این شرایط از سوی مخالفین مقاومت در لبنان نیز قابل پذیرش نیست که این تجاوزات تداوم داشته باشد و 1701 پلاس امضا شود.

ما معتقدیم نتانیاهو یک دیوانه است و به حرف هیچ کس گوش نمی دهد و تنها راه برای بیدار شدن اش از خواب، همان مقاومت و میدان است و این میدان باعث خواهد شد که کل مسیرهای اسرائیل 180 درجه عوض شود. تنها چیزی که می تواند نتانیاهو را متوقف کند، همان مقاومت و میدان است. فکر می کنم وضعیت مقاومت در میدان تا الان نه تنها خوب است بلکه بهترین شان را انجام می دهند و اعتقاد داریم این جنگ تمام می شود و خیلی چیزها در آینده عوض خواهد شد.

* یک سوالی که هم در ایران میان اذهان عمومی شکل گرفته است و هم در فضای سیاسی لبنان بارها از زبان سیاستمداران شنیده ایم، موضوع ارتش است. به این معنا که در ایران می پرسند پس ارتش لبنان کجاست و در لبنان می گویند مقاومت باید سلاحش را زمین بگذارد و اجازه دهد تا ارتش از کشور محافظت کند. ارتش لبنان کجاست؟

یکی از مشکلات لبنان، مسئله ارتش است. البته خود ارتش مشکل نیست اما هیچ کشور اروپایی و آمریکا نمی گذارند ارتش لبنان سلاح داشته باشد. آمریکا و اروپا می خواهند این ارتش بر علیه لبنانی ها باشد و مثل نیروی انتظامی باشد. وظیفه ارتش محافظت از مرز است اما وقتی سلاح ندارد؛ حتی اجازه نمی دهند ارتش سلاح دفاعی داشته باشد. آن هایی که در لبنان می گویند ارتش، بفرمایید ارتش را قوی کنید و سلاح دفاعی به آن بدهید تا اگر هواپیمای اسرائیلی در آسمان آمد، آن را بزند و بتواند در مقابل تجاوز اسرائیل بایستد ما قبول می کنیم.

من گفتم که مقاومت برای چه شکل گرفت؛ مقاومت فعل نیست و عکس العمل است و نتیجه ی تجاوز اسرائیل است. من وقتی کاری انجام دهم، نتیجه آن کار را می بینم. مقاومت در لبنان برای این شکل گرفت که یک دشمن صهیونیست در مرز کشور قرار دارد که در گذشته نه دولت و نه ارتش لبنان نتوانستند در مقابل این متجاوز بایستند.

* به موضوع جایگاه ایران بپردازیم؛ پس از آغاز حملات همه جانبه اسرائیل علیه لبنان، وزیر امور خارجه ایران درحالی که حملات هوایی تداوم داشت، راهی بیروت شد و پس از آن نیز شاهد سفر رئیس مجلس ایران به بیروت بودیم که هر دو حامل پیام حمایت جمهوری اسلامی ایران از لبنان و مقاومت بودند. اظهاراتی که در جریان این سفرها و پس از آن از سوی مقامات ایرانی صورت گرفت اما واکنش برخی چهره های سیاسی و حتی نخست وزیر لبنان را به همراه داشت و ایران به دخالت در امور داخلی لبنان متهم شد؛ این واکنش ها از کجا نشأت می گیرد و موضع مقاومت نسبت به این اظهارات چیست؟       

این را باید به شما بگویم که لبنان شامل دو گروه است؛ بخشی طرفداران مقاومت و بخش دیگری طرفدار مقاومت نیستند و حالا نیز شاهد هستیم که بسیاری مخالف مقاومت هستند. نخست در مورد اظهارات آقای نجیب میقاتی فکر می کنم توضیحاتی ارائه شده که گویا در ترجمه اشتباهی صورت گرفته است و من ورود نمی کنم. ما از منظر خودمان می گوییم که ایران به مقاومت کمک می کند، حالا ما بگوییم که اصلاً ایران را رها می کنیم، هر کشوری که به مقاومت کمک کند ما قبول می کنیم، آمریکا هم به مقاومت کمک کند، شیطان هم به مقاومت علیه اسرائیل کمک برساند، ما قبول می کنیم.

به قول امام موسی صدر اگر شیطان و اسرائیل با هم بجنگند، ما با شیطان ضداسرائیل هستیم. ایران به مقاومت کمک می کند و اگر فلسطین در ذهن ایران نبود، بعید می دانم قضیه فلسطین مانده بود. لذا در لبنان هم می دانید که بسیاری مخالف ایران هستند و می گویند ایران دخالت می کند و دخالت های آمریکا را نمی بینند، نمی بینند که آمریکا بزرگترین سفارت را در لبنان دارد، تجاوزات اسرائیل را نمی بینند، کشورهای دیگر در پرونده های مختلف ریاست جمهوری و غیره دخالت می کنند را نمی بینند. حالا شما بفرمایید و بگذارید آمریکا جنگ را متوقف کند، آیا می توانند؟ خواهیم دید.

* شما از مخالفین مقاومت سخن گفتید؛ در روزهای اخیر شاهد هستیم که حتی حزب و افرادی که پیش از این طرفدار مقاومت بودند و خود را بخشی از ائتلاف حزب الله و امل و متحدین شان می دانستند، به صورت علنی از جدایی خود سخن می گویند و شاهد بودیم که جبران باسیل، رهبر جنبش میهنی آزاد اعلام کرد که دیگر با حزب الله در یک جبهه نیست. ارزیابی شما از این فضای ایجادشده چیست؟  

این موضوعی میان حزب الله و باسیل است و من نمی توانم پاسخ بدهم اما ما اعتقاد داریم که ممکن است حزب الله و جنبش میهنی آزاد در موضوعی خاص با هم اختلاف داشته باشند و موضع باسیل این بود که نباید از ابتدا وارد جنگ می شدیم و باید دفاع کنیم که بین خودشان است و نمی توانم از سمت باسیل یا حزب الله چیزی بگویم.

* مگر با حزب الله با هم در یک جبهه و هم پیمان جنبش میهنی آزاد نیستند؟   

امل با حزب الله است اما حتی دو برادر که با هم هستند و شهدای شان هم یکی است ممکن است با هم اختلاف نظر داشته باشند و می دانید که امل از ابتدا همراه با باسیل نبود اما حزب الله با باسیل بود، دلیل نمی شود امل در همه موضوعات با حزب الله هم نظر باشد. امل و حزب الله دو برادر هستند و در همه امور استراتژیک با هم هستند و در همه موضوعات شیعیان با هم هستند.

در میان مخالفین هم برخی با کلیت مقاومت مخالف هستند اما برخی می گویند چرا حزب الله جبهه جدید ایجاد کرده است و ما فقط باید دفاع می کردیم. با این حال من معتقدم 90 درصد لبنانی ها مخالف اسرائیل هستند و زمان حمله اسرائیل علیه لبنان، بعید می دانم کسی جرأت کند غیر این بگوید. حالا هم معتقدیم نباید جز مقاومت صحبتی صورت بگیرد تا آتش بس رخ دهد و پس از آن باید بنشینیم و هرکسی صحبتش را بگوید.

ما در لبنان دشمن نداریم و همه لبنانی هستند. ما فقط در نوع سیاست اختلاف نظر داریم و دشمن همه ما اسرائیل است. ابتدا و پیش از هر موضوعی، پیش از 1701، قبل از ریاست جمهوری، اول باید آتش بس برقرار شود و بعد در مورد همه مسائل گفت وگو شود و باسیل و حزب الله هم بنشینند و گفت وگو کنند. مسائل داخلی لبنان را می توان داخلی حل کرد.

* در میان طیف احزاب مخالف مقاومت و مخالف حزب الله در هفته های اخیر تحرکاتی صورت گرفته است تا در شرایط جنگ و شرایط ضعف حزب الله و در فقدان سیدحسن نصرالله، مقاومت و جبهه شیعه که امل بخشی از آن است، از معادلات سیاسی به ویژه موضوع انتخاب رئیس جمهور کنار گذاشته شود و این یک زنگ خطر است. تحلیل شما از شرایط چیست و نتیجه این تحرکات را چه می دانید؟ درحالی که امروز حتی مشخص نیست جنگ چه زمانی به پایان برسد...

من ابتدا یک نکته به شما بگویم و از آن مطمئن باشید؛ به خواست خدا جنگ تمام خواهد شد و مطمئن باشید اسرائیل در این جنگ پیروز نخواهد شد و تاریخ نشان داده کسی که خونش را می دهد مانند امام حسین(ع) و شما می دانید پس از آن چه شد. ما معتقدیم آن ها دید کوتاهی دارند و فکر نمی کنم به جایی برسند.

خدا این روزها واقعاً به آقای بری کمک کند که فشارهای زیادی بر رویش ایجاد شده و البته بلد است که در این شرایط چه کند. من معتقدم مسائل داخلی به راحتی قابل حل است. اول باید جنگ متوقف شود، قطعنامه 1701 به صورت کامل اجرا شود و بعد باید در خصوص پرونده های دیگر مانند ریاست جمهوری گفت وگو کرد. ریاست جمهوری موضوعی است که باید به توافق برسند و الان اگر صد جلسه هم برگزار شود، کسانی می خواهند و کسانی نمی خواهند و باید به توافق برسند. با این حال، اولین مرحله و اساسی ترین مرحله پایان جنگ و آتش بس است.

* این واقعیت را نمی توان انکار کرد که هر زمان که جنگ متوقف شود، فضای سیاسی لبنان دیگر آن فضای پیش از 8 اکتبر 2023 و حتی سپتامبر 2024 نخواهد بود. به این معنا که اتفاقی که در کادر رهبری حزب الله رخ داد موجب شده که شیخ نعیم قاسم که از بدنه سیاسی این حزب است و سابقه عضویت در امل را نیز دارد، رهبری آن را به عهده بگیرد. به اعتقاد شما این تغییر در زمانی که دوباره شیعیان بخواهند وارد فضای سیاسی داخل لبنان شوند، چه تاثیراتی را ایجاد خواهد کرد؟

این سوال را حزب الله باید پاسخ بدهد اما یک نکته ای را بگویم و آن این است که سیدحسن نصرالله هم در امل بود و شیخ نعیم قاسم هم سابقه جهادی دارد، حالا درست است قائم مقام دبیرکل بوده اما همه در حزب الله، سلسه مراتب را می گذرانند. من معتقدم، شیعیان لبنان ضربه خوردند اما ضرب المثلی داریم که می گوید، ضربه ای که من را نکشد، قوی ترم می کند. الحمدالله معتقدم ما هنوز زنده ایم و توان مان بیشتر می شود و فکر می کنم قوی تر خواهیم شد و به این اعتقاد داریم.

درست است که رهبران مقاومت شهید شدند و ممکن است افتی ایجاد کند اما مردم هستند. مقاومت دست سیدحسن نبود، مقاومت دست رهبران نظامی نیست و مقاومت دست کسانی است که در میدان هستند. ممکن است افتی برای شیعیان ایجاد شود اما به آن صورت که دیگر قوی نشوند و قدرت شان را از دست بدهند، نیست، بلکه از نظر سیاسی می مانند و قدرت شان هم بیشتر می شود.

پیامبر رحلت کردند، امام حسین با همه یارانش شهید شدند و مسیر پیش رفته است. در خصوص حزب الله هم حتی اگر به مسیر نگاه کنید، سیدعباس موسوی شهید شد، اگر بخواهید حزب الله امروز را با آن زمان مقایسه کنید، اصلاً از لحاظ قدرت و توان نظامی قابل مقایسه نیست.

* انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه برگزار می شود؛ در این مدت شاهد بودیم که کاخ سفید تلاش کرد اختلافات میان لبنان و اسرائیل را رفع کند و در همین چهارچوب نیز حدود مرزهای دریایی مشخص شد و برنامه بعدی نیز تعیین مرزهای زمینی بود، حالا نیز نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در تلاش برای ایجاد آتش بس است. فکر می کنید فضای داخلی آمریکا چه تاثیری بر لبنان خواهد داشت؟

در آمریکا چه دموکرات و چه جمهوری خواه روی کار باشند، دو روی یک سکه هستند و مطمئن باشید هر دو مصلحت لبنان و منافع لبنان را نمی بینند و منفعت اسرائیل را می بینند، حالا اینکه کدام بیشتر می تواند به اسرائیل منفعت برساند، بحث دیگریست و دعوایشان بر سر این است که کدام یک بیشتر منفعت می رسانند. بایدن تفاوتی با ترامپ ندارد و بایدن بعد از 7 اکتبر گفت اگر اسرائیل نبود باید آن را ایجاد می کردیم؛ پس مطمئن باشید اگر آمریکا نبود، اسرائیل هم نبود.

خودشان اسرائیل را ایجاد کردند و خودشان سلاح دادند که فلسطین و لبنان را بزند و بهترین و قوی ترین سلاح را می دهند و حتی جرأت ندارند بگویند نه سلاح نمی دهیم. چیزهایی که در رسانه ها می بینیم، فقط حرف است و مطمئن باشید اسرائیل قدمی برنمی دارد، اگر آمریکا اجازه نداده باشد.

ما اعتقاد داریم که آمریکا می تواند مشکل خاورمیانه را حل کند اما خودش می خواهد اسرائیل قوی و مسلط در منطقه باشد و اسرائیل، دست و پای آمریکا در منطقه است. آمریکا هم می داند اگر برای آتش بس تلاش می کند برای این است که منطقه به جایی نرسد که برای آن ها ایجاد خطر کند. لذا مجبور هستند کارهایی انجام دهند. سال 2006، کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا گفت این زایمان خاورمیانه جدید است.

نتانیاهو الان در حال اجرای آن پروژه است و در مجمع عمومی سازمان ملل هم نقشه خاورمیانه جدید را نشان داد. آن سال این پروژه اجرایی نشد و اجرایی نمی شود و در آینده هم اجرا نمی شود. مردم ما تا الان و در آینده با مقاومت خواهند بود و به مقاومت اعتقاد دارند و می دانیم که پیروز می شویم. ما با خدا هستیم و هرکس با خدا باشد، پیروز می شود.

* آیا عدم سفر نماینده بایدن به لبنان پس از سفرش به اسرائیل را به نشانه شکست برای برقراری آتش بس در آینده نزدیک می دانید؟

انتخابات روز سه شنبه برگزار خواهد شد و پس از آن وضعیت مشخص خواهد شد. البته نه بایدن می خواهد به اسرائیل فشار بیاورد و نه ترامپ چنین کاری می کند. اولین روز پس از انتخابات شرایط مشخص خواهد شد. بنابراین معتقدم کمی طولانی خواهد شد و آتش بس فردا و پس فردا به نتیجه نخواهد رسید و شاید جنگ تا هفته ها ادامه داشته باشد.

آمریکا فقط مصلحت خودش را می بیند و مطمئن باشید شهادت سیدحسن و سایر اقدامات با رضایت آمریکا صورت گرفته است. اسرائیل امروز می خواهد با ایران بجنگد چراکه تنها کشوری که اسرائیل از آن می ترسد، تنها ایران است و می خواهد ایران را بزند و آمریکا را وارد جنگ کند چراکه می داند به تنهایی نمی تواند کاری کند. آمریکا اگر در وعده صادق 1 و 2 ورود نمی کرد، ضربات محکم ایران، اسرائیل را به 40 سال قبل بازمی گرداند. در نتیجه آمریکا همان شیطان بزرگی است که اینجا می گویند.

انتهای پیام

نظرات

captcha