اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر اینکه این شورا باید فراتر از یک عنوان در میدان عمل فعال باشد، گفت: در حوزه فرهنگ، صاحب نظران زیادی وجود دارند، اما تعداد افرادی که به صورت خاص در حوزه فرهنگ عمومی متمرکز باشند و کارهای پژوهشی و دانشی انجام داده باشند، کم هستند و این یک خلا بزرگ است.
به گزارش ایسنا، عاطفه خادمی در مراسم گرامیداشت سالروز تاسیس شورای فرهنگ عمومی که عصر امروز در سالن «غدیر» وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی برگزار شد، درباره حکمرانی و فرهنگ عمومی، گفت: در گام اول تلقی از فرهنگ عمومی موضوع مهمی است. در نقشه مهندسی فرهنگی کشور تقسیم بندی شکل گرفته است که شامل فرهنگ ملی، فرهنگ تخصصی و فرهنگ عمومی است و قائل به این سه مورد در ساحت فرهنگ هستند. اما اساسا فرهنگ عمومی چه حوزه ای را در برمی گیرد؟ فرهنگ عمومی مجموعه بسیطی از نظام ارزش ها، هنجارها و رفتارها و باورهای جامعه است و به نظر می رسد همین گستردگی چالش بزرگی در فهم موقعیت خاص در عملکرد نسبت به این حوزه را به وجود می آورد و ما نیاز داریم درباره مفهوم فرهنگ عمومی بیشتر بیندیشیم.
وی با اشاره به اینکه گاهی در ساحت حکمرانی نمی توان مرزی بین فرهنگ رسمی و عمومی قائل شد، اظهار کرد: باید درباره تعریف و ساخت ها و ویژگی های فرهنگ عمومی فکر کنیم و در فضای حکمرانی، متولیان امر بتوانند یک اجماع نظری در این خصوص شکل دهند.
خادمی بیان کرد: در حوزه فرهنگ، صاحب نظران زیادی وجود دارند، اما تعداد افرادی که به صورت خاص در حوزه فرهنگ عمومی متمرکز باشند و کارهای پژوهشی و دانشی انجام داده باشند کم هستند و این یک خلا بزرگ است.
وی با تاکید بر اینکه تغییر فرهنگ عمومی با سرعت زیادی اتفاق می افتد، اظهار کرد: این بخش از فرهنگ دستخوش تغییر و تحولات می شود؛ بنابراین حساسیت آن دوچندان است. اگر بخواهیم وضعیت سبک زندکی جامعه ایرانی را در چهار دهه اخیر بررسی کنیم، قطعا سرفصل های تحول قابل رویت است و نمی توان از آن غفلت کرد. توجه به تغییر و تحولات در حوزه فرهنگ عمومی موضوعی جدی است که اگر نسبت به آن نگاه تخصصی نداشته باشیم ما را در ساحت سیاست گذاری دچار چالش جدی خواهد کرد.
او با تاکید بر اینکه مدل حکمرانی در حوزه فرهنگی و اجتماعی نه چندان مشخص است و نه می توان تفکیکی بین آن قائل شد، گفت: فقط می دانیم نهادهای متولی هر حوزه متفاوت است و توجه به نسبت مسائل اجتماعی و فرهنگی و مرز بین آنها مشخص نیست .
خادمی ادامه داد: در فضایی که دوگانه مردم و حاکمیت در حال پررنگ شدن است و برخی به دنبال برخواست موضوعات هستند باید از ظرفیت حوزه های فرهنگی استفاده کنیم. ویژگی های فرهنگ عمومی در جامعه ایرانی باید به گونه ای باشد که گفت وگو را تقویت کند. باید با برجسته سازی و یادآوری سرمایه های فرهنگی کاری کنیم تا مواجهه افراد با مسائل اجتماعی هم بهبود یابد و افراد از برخورد قهری یا بی تفاوتی دور شوند.
وی رسیدن به یک روایت شفاف و روشن برای فرهنگ عمومی را امری مهم خواند و گفت: تا زمانی که ساحت خردورزی اجماع نسبت به موضوعات حساسیت نداشته باشد خیلی نمی توان به رقم زدن اتفاقات بزرگ امیدوار بود. باید اندیشه ورزان و خردمندان در این حوزه دعوت به کار شوند تا شبکه ای نخبگانی در این زمینه شکل گیرد. از سوی دیگر باید به سمت احیای شأن شورای فرهنگ عمومی برویم و فراتر از یک اسم و عنوان در میدان فعال باشیم.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام خسروپناه - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی - گفت: شورای فرهنگ عمومی جایگاه مهمی دارد و ساختاری حکمرانی در آن وجود دارد. این شورا در راستای تقویت انسجام ملی و پاسداری از هویت و سبک زندگی ایرانی - اسلامی فعال است و در واقع دغدغه هایی که در نقاط مختلف کشور در زمینه فرهنگ عمومی وجود دارد در این شورا تصمیم گیری می شود. ناظر به تصمیمات بالادستی در حوزه فرهنگ، شورای فرهنگ عمومی باید برای اجرایی سازی موضوعات فعال باشد.
وی افزود: در حوزه نام گذاری رویدادهای ملی و مذهبی و برگزاری رویدادهای مختلف در استان ها، حمایت از زبان فارسی و… شورا کارهای ارزنده ای انجام داده است.
خسروپناه با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی با برخی چالش ها نیز مواجه است، گفت: با امکانات رصدی موجود در کشور باید به شورای فرهنگ عمومی کمک کرد تا ناظر بر مشکلات، چالش ها برطرف شود. با امکانات رصدی موجود در کشور باید به شورای فرهنگ عمومی کمک کرد تا ناظر بر مشکلات، چالش ها برطرف شود. در حال حاضر با تهدیدهای جهانی و فرهنگی بیگانه مواجه هستیم که برخی تلاش می کنند تا خانواده گریزی شکل گیرد یا گرایش زیست جهان پسامدرن در بین نوجوانان رخ دهد که گرفتار نوعی ابتذال گرایی و پوچ گرایی شوند.
وی افزود: بسیاری از شخصیت های علمی دنیا هم درباره این خطرها هشدار داده اند. جامعه ایرانی - اسلامی ما و حتی اقلیت های دینی به اهل بیت محبت دارند؛ بنابراین با توسل به این مهم نباید بگذاریم خطرهای جهانی فرهنگی نوجوان و جوان ما را تهدید کند. البته همچنان هم نسل های آگاه و هویت دار در جامعه وجود دارند اما باید شورای فرهنگ عمومی در این زمینه بیشتر تلاش کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای فرهنگ عمومی باید بازنگری بر برنامه ها داشته باشد تا اگر برنامه ای کارکرد ندارد، اصلاح شود. نکته مهم تر نیز این است که استان ها هم برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی را جدی بگیرند تا فعالیت ها به نتیجه برسد. نباید خبر برسد که در یک استان بیش از یکسال است که جلسه شورای فرهنگ عمومی تشکیل نشده است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}