بانک های قشم در پرداخت تسهیلات به مددجویان کمیته امداد همکاری کنند

رضا تارک روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اشتغال زایی مددجویان را یکی از اولویت های اصلی این نهاد خواند و افزود: در صورت همکاری بیشتر بانک ها در پرداخت تسهیلات در سه ماه آینده زمینه اشتغال زایی و خودکفا شدن بسیاری از مددجویان کمیته امداد قشم فراهم خواهد شد.

رضا تارک روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اشتغال زایی مددجویان را یکی از اولویت های اصلی این نهاد خواند و افزود: در صورت همکاری بیشتر بانک ها در پرداخت تسهیلات در سه ماه آینده زمینه اشتغال زایی و خودکفا شدن بسیاری از مددجویان کمیته امداد قشم فراهم خواهد شد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا به امروز، 595 مددجو برای دریافت 521 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به بانک های عامل در این شهرستان معرفی شده اند که 228 نفر از آنان (192 نفر از بانک های عامل و 36 نفر از صندوق امداد ولایت) وام دریافت کرده و 367 نفر دیگر در صف انتظار دریافت وام قرار دارند.

رییس کمیته امداد شهرستان قشم با بیان اینکه جهت گیری بانک ها در پرداخت وام های خود اشتغالی تنها برطرف کردن مشکلات اقتصادی خانوارها و مددجویان تحت پویش این نهاد نیست بلکه با پرداخت به موقع این تسهیلات بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی نیز کاهش می یابد، اظهار کرد: در برخی از بانک ها به عللی نظیر فرآیندهای سیستمی و ازدیاد مصارف شاهد کندی در پرداخت تسهیلات به اقشار آسیب پذیر هستم که امیدواریم با تعاملات بیشتر در آینده نزدیک این موانع برطرف شود.

تارک توضیح داد: براساس برنامه ریزی های انجام شده و رویکرد کمیته امداد در این شهرستان مرزی در حوزه اشتغال زایی باید در سال جاری 251 نفر از مددجویان، خودکفا و از چرخه حمایت خارج شوند.

وی گفت: آموزش، مهارت آموزی، توانمندسازی محرومان و ایجاد اشتغال روش اصولی فقرزدایی است و برنامه این نهاد برای آموزش مددجویان شامل نیازسنجی شغلی مناطق، استعدادسنجی مددجویان، مشاوره و هدایت شغلی، برگزاری دوره های آموزش کارآفرینی و آموزش فنی و حرفه ای به منظور ارتقای مهارت فنی است.

کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان مرزی قشم سه هزار و 644 هزار خانوار (هفت هزار و 500 نفر) تحت پوشش دارد که خانواده های تحت پوشش ماهیانه در مجموع 50 میلیارد ریال مستمری دریافت می کنند. خانوارهای تحت حمایت این اداره شامل 2 هزار و 588 زن سرپرست خانوار (71 درصد) و هزار و 56 مرد سرپرست خانوار (29 درصد) است که 2 هزار و 698 خانوار (74 درصد) از آنان ساکن روستاها و 946 خانوار (26 درصد) آنها ساکن در مناطق شهری جزیره قشم هستند.

از این تعداد مددجو 2 هزار و 983 خانوار (82 درصد) اهل سنت و 661 خانوار (18 درصد) اهل تشیع هستند.

فوت شوهر (هزار و 669 خانوار - 46 درصد)، مرد سرپرست سالمند (944 خانوار - 26 درصد) و بانوان مطلقه (664 خانوار - 18 درصد) سه دلیل وابستگی خانوارهای تحت حمایت به اداره کمیته امداد این شهرستان مرزی است که سه هزار و 277 خانوار معادل 90 درصد به واسطه این سه دلیل تحت حمایت این اداره قرار دارند.

این اداره حمایت از هزار و 50 نفر فرزند یتیم و محسنین را بر عهده دارد که از این تعداد 574 نفر از فرزندان ایتام و 476 نفر از فرزندان محسنین (546 فرزند دختر و 504 فرزند پسر) هستند.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و 500 کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول 135 کیلومتر و عرض میانگین 11 کیلومتر از توابع هرمزگان است و 300 کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول 150 و عرض میانگین 11 کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.

نظرات

captcha