اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رسانه آمریکایی گزارش داد اگرچه ناتو منابعی برای محافظت از اوکراین دارد، اما «اختلاف و چند دستگی» در میان اعضای این ائتلاف نظامی، اهداف ناتو را تضعیف می کند.
به گزارش ایسنا، جنگ اوکراین که به زودی در زمستان وارد سومین سال خود خواهد شد، تاثیرات قابل توجهی بر اقتصاد، بودجه و منابع نظامی کشورهای اروپایی داشته اما در این میان، نکته حائز اهمیت اختلاف اعضای ناتو بر سر تداوم این جنگ است که موجب شده اتحاد ناتو تضعیف شود.
مجله «نشنال اینترست» در گزارشی در این خصوص می نویسد: «اراده سیاسی ناتو در حال حاضر برای تضمین پیروزی اوکراین در جنگ مقابل روسیه کافی نیست. این مسئله نه تنها می تواند منجر به نابودی اوکراین به عنوان یک کشور مستقل شود، بلکه می تواند روسیه را آماده کنترل بر دیگر همسایه ها از جمله لهستان، کشورهای بالتیک و سایر متحدان ناتو و غیر ناتو کند.»
این رسانه آمریکایی تاکید می کند: «ناتو منابع کافی برای محافظت از اوکراین دارد اما اختلاف و چند دستگی میان اعضای آن و تصمیمات اشتباه موجب تضعیف اهداف آن می شود.»
نیروهای اوکراینی«نشنال اینترست» ضمن اشاره به ماده پنج معاهده اعضای ناتو و اهداف این ائتلاف نظامی جهت «ایجاد صلحی پایدار در اروپا و آمریکای شمالی براساس دفاع و ارزش های مشترک آزادی فردی، دموکراسی، حقوق بشر و حاکمیت قانون» تاکید می کند: «تحت چنین شرایطی، ناتو قادر نیست صلح و امنیت جهانی را تضمین کند.»
این مجله آمریکایی با برجسته ساختن مشکل اساسی ناتو که منجر به تضعیف کارآمدی این ائتلاف در جنگ اوکراین شده، می نویسد: «یک ضعف بر قدرت بازدارندگی ناتو تاثیر می گذارد؛ ناتو چند دسته شده است و هیچ اجماعی برای مسلح کردن اوکراین در برابر روسیه وجود ندارد. کشورهایی مانند اسلواکی، مجارستان، و صربستان که این مورد آخر در ناتو عضو نیست، کشورهای غیرلیبرالی هستند که استانداردهای دموکراتیک و سیاست های مهاجرتی اتحادیه اروپا را ظالمانه می دانند و همین مسئله و عدم پیروی آنها از اصول دموکراسی، آنها را به روسیه نزدیک تر کرده است.»
این رسانه همچنین به کشور ترکیه به عنوان عضوی از ناتو که اخیرا درخواست پیوستن به بریکس را مطرح کرده، اشاره می کند؛ اقدامی که مهُر تاییدی بر اختلاف و چند دستگی در ناتو می زند.
«یوری اوشاکوف» دستیار رئیس جمهور روسیه پیشتر عنوان کرد: «ترکیه درخواستی برای عضویت کامل ارائه کرده است و ما آن را بررسی خواهیم کرد.»
رسانه خبری «بلومبرگ» هم پیشتر گزارش داد که آنکارا چند ماه پیش درخواستی برای عضویت در بریکس ارائه کرد که بخشی از آن ناشی از «شکاف» میان ترکیه و سایر اعضای ناتو بر سر جنگ اوکراین است. ترکیه اولین کشور عضو ناتو است که به دنبال عضویت در گروه غیر غربی بریکس است.
نشست 2024 «بریکس» در شهر کازان روسیهنشست بریکس امسال از تاریخ 22 الی 24 اکتبر (یکم الی سوم آبان) در شهر «کازان» روسیه، به عنوان رئیس این بلوک در سال جاری، برگزار شد و بسیاری از رسانه ها و تحلیلگران گزارش دادند که این نشست و گردهمایی رهبران جهان نشان داد که غرب به سوی «انزوا» پیش می رود و در عوض «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با برگزاری نشست بریکس و به رغم تحریم های غربی، دستاوردی دیپلماتیک کسب کرده است.
«نشنال اینترست» در پایان می افزاید: «یکی دیگر از عواملی که اوکراین را در این جنگ تضعیف می کند، ترس بیش از اندازه ناتو از درگیری با روسیه است. کشورهایی نظیر ایالات متحده، بریتانیا و آلمان استفاده از تسلیحات توسط اوکراین در حمله به خاک روسیه را محدود کرده اند. اعضای ناتو، از جمله رهبران آمریکایی باید در نگرش ها و سیاست های خود تجدید نظر کرده تا تعهد خودشان را نسبت به تضمین یکپارچگی اوکراین و ثبات جهانی حفظ کنند.»
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین مدت هاست تقاضای استفاده از موشک های دوربرد در حمله به خاک روسیه را عنوان کرده و مدعی شده که این اقدام می تواند به «پیروزی» اوکراین منجر شود اما «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از رویارویی مستقیم با روسیه و پاسخ احتمالی این کشور به چنین اقدامی واهمه دارد و به همین دلیل هنوز به درخواست رئیس جمهور اوکراین پاسخ مثبت نداده است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}