اقامه نماز منشا تحقق جامعه ایمانی است

تولیت مدرسه علمیه مروی گفت: نماز منشا کمال انسان و ساخت یک جامعه ایمانی است و قطعا وقتی مهدی موعود (عج) ظهور کند اولین موضوعی که به آن توجه ویژه می شود اقامه نماز در سرتاسر حکومت دینی است.

به گزارش ایکنا از البرز، آیت الله شیخ محمدباقر تحریری، تولیت مدرسه علمیه مروی در افتتاحیه همایش علمی ملی نماز نماز، دانشگاه، بایسته ها و شایسته ها که روز دوشنبه، 14 آبان در سالن غدیر دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، اظهار کرد: نماز شاکله ظهور شخصیت انسان در ابعاد مختلف زندگی است و در قرآن کریم از اقامه نماز به عنوان نشانه عقلانیت یاد شده است.

وی با اشاره به اینکه اگر در اقامه نماز ثابت قدم و پایدار باشیم در عرصه های دیگر زندگی نیز ثابت قدم خواهیم بود، افزود: نماز مظهر اقرار به اصول پنجگانه دین اسلام است و حداقل پنج مرتبه در سوره حمد به ایمان توحید، معاد، عدل، نبوت و امامت به این اصول پنجگانه اقرار می کنیم.

تحریری بیان کرد: اولین شاخصه اقامه نماز ظهور عبودیت انسان در زندگی دنیایی است. عبادتی که با شاکله وجودی نمازگزار همراه شده و در تمام شئونات زندگی او اثرگذار است.

تولیت مدرسه علمیه مروی گفت: اقامه دین اگر خالی از نماز باشد به درستی محقق نمی شود چرا که هدف دین این است که زندگی انسان رنگ عبادی و خدایی بگیرد که تحقق بخش این حقیقت اقامه نماز است.

وی با اشاره به اینکه دیدگاهی که خداوند از نماز در قرآن به ما ارائه می کند بسیار عمیق است، افزود: نماز در سطوح مختلف زندگی نقش به سزایی دارد و به همان میزان که اقامه نماز در زندگی مومنان محقق می شود به همان اندازه آنها از منکرات دور خواهند شد.

تحریری اضافه کرد: نماز یک حقیقت عینی برای توجه به خداوند است تا از این راه حضورش را در همه مراحل زندگی درک کنیم. نماز محل عروج مومن از عالم خاکی و متصل شدن روح  به عالم غیب است.

وی در ادامه با تاکید براینکه نمازگزاران باید زمینه تاثیرگذاری این فریضه الهی را فراهم کنند چون قبولی نماز شرایط دارد، گفت: خداوند در قرآن می فرماید من نماز کسی را قبول می کنم که همراه با اظهار خضوع به عظمت الهی باشد.

این استاد اخلاق ابراز کرد: همچنین نمازگزار وقتی نمازش مقبول درگاه الهی می شود که تمایلات حیوانی خود را کنار بگذارد و به دنبال تبعیت از دستورات الهی باشد.

وی توضیح داد: یکی دیگر از شرایط قبولی نماز این است که نمازگزار روزش را با یاد خداوند طی کند، یادی که لفظی نباشد و در عمل هم دیده شود. همچنین نمازگزار باید در مراودات اجتماعی خود را بزرگتر از دیگران نبیند، گرسنگان را اطعام کند، به فکر مصیبت زدگان باشد و کسانی را که غربت زده هستند را حمایت کند.

تولیت مدرسه علمیه مروی با تاکید براینکه قرب به خدای متعال بدون رعایت این نکات محقق نمی شود، گفت: برای ترویج اقامه نماز باید از خانواده خود شروع کنیم. نماز منشا کمال انسان و ساخت یک جامعه ایمانی است و قطعا وقتی مهدی موعود (عج) ظهور کند اولین موضوعی که به آن توجه ویژه می شود اقامه نماز در سرتاسر حکومت دینی است.

انتهای پیام

نظرات

captcha