ایران الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز میان پیروان ادیان است

رایزن فرهنگی ایران در نایروبی تأکید کرد که ایران از دیرباز الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز میان پیروان ادیان مختلف بوده است و مسیحیان در کنار یهودی ها و زرتشتی ها و مسلمانان زندگی مسالمت آمیزی داشته و همدیگر را به خوبی می فهمند.

به گزارش ایسنا، در ادامه سلسله نشست های رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نایروبی با گروه های علمی، فرهنگی، دینی و هنری کنیا، تعداد 50 نفر از اعضای کلیسای کاتولیک منطقه کبیرا در نایروبی با هدف آشنایی با فعالیت های رایزنی فرهنگی کشورمان در نایروبی و نیز مذاکره در مورد نشست های دوجانبه بین کاتولیک ها و مسلمانان و طرح سؤالاتی پیرامون دیدگاه های مطرح شده در مورد اسلام و ارتباط آنها با مسیحیان در این نمایندگی حاضر شدند.

قربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی کشورمان در نایروبی، نکاتی را در خصوص اشتراکات بین اسلام و مسیحیت بیان کرد و گفت: رسالت پیروان ادیان توحیدی و به ویژه مسیحیان و مسلمانان شناخت یکدیگر به دور از مجادله و توهین نسبت به یکدیگر است. مسیحیان و مسلمانان با شناخت یکدیگر تبدیل به بندگان راستین خداوند و آفریدگار جهان خواهند شد و این امر برای همه پیروان ادیان الهی امروزه یک ضرورت انکارناپذیر است.

وی با بیان اینکه برای یک مسلمان همه ادیان توحیدی و ابراهیمی محترم هستند، اظهار کرد: نخستین و حقیقی ترین مسیر برای رسیدن به وضعیت ایده آل شناخت و قبول یکدیگر و نیز گفت وگوی صادقانه و شفاف در جهت همکاری مشترک است که بیش از هر زمان دیگری خود را نشان داده است.

وی تصریح کرد: ایران از دیرباز الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز میان پیروان ادیان مختلف بوده است و مسیحیان در کنار یهودی ها و زرتشتی ها و مسلمانان زندگی مسالمت آمیزی داشته و همدیگر را به خوبی می فهمند. رعایت حقوق مذهبی اقلیت های دینی در قانون اساسی ایران مورد تأکید قرار گرفته ولی متاسفانه در برخی از کشورها بر خلاف حقیقت، مطالب ناصوابی را مطرح می کنند که جای تامل دارد.

رایزن فرهنگی کشورمان در نایروبی ادامه داد: مسیحیان و مسلمانان می توانند به سوی یک گفت وگوی سازنده با همدیگر پیش بروند؛ گفت وگویی که فراسوی ماهیت روابط مسلمان - مسیحی جریان دارد. اگر ما بخواهیم نیازهای اساسی بشر را نادیده بگیریم، می توانیم وارد گفت وگو نشویم ولی همه می دانیم که نیازهای بشر امروزی مورد توجه همه بشریت است.

وی در ادامه، گفت: گفت وگو میان مسیحیت و اسلام، گفت وگویی است که در اوج تعهد، می تواند ما را به سنت های توحیدی مشترک رهنمون سازد. خوشبختانه ایران چندین دور از این نشست ها را با واتیکان برگزار کرده که بسیار هم موفقیت آمیز بوده است و امیدواریم در ماه های آتی هم نشست های دوجانبه و گفت وگوهای سازنده و علمی را با کلیسای کاتولیک کنیا داشته باشیم که خوشبختانه قدم های اولیه برای این کار برداشته شده است.

ایگنیشت نامنجه مبلغ مسیحی از کلیسای کاتولیک کبیرا هم در این مراسم گفت: اکثریت مردم در کنیا مسیحی هستند، ولی تعداد مسلمانان هم کم نیستند ولی با این حال، شناختی که از همدیگر داریم بسیار اندک است و حضور ما در رایزنی فرهنگی ایران برای شناخت متقابل از همدیگر است.

در پایان به سؤالات حاضرین در مورد حقوق اقلیت ها در ایران، امکان حضور مسیحیان در مساجد، آداب طهارت قبل از عبادت در اسلام پاسخ گفته شد و فیلم مریم مقدس(س) با دوبله انگلیسی به نمایش درآمد.

انتهای پیام

نظرات

captcha