زنگ خطر؛ در 30 سال آینده یک نفر از هر 3 ایرانی سالمند می شود

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: با نرخ رشد جمعیت کنونی، در 30 سال آینده از هر سه ایرانی، یک نفر سالمند می شود که زنگ خطر و فاجعه است.

خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی در حاشیه دومین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: 59 درصد از 71 ماده، 83 تبصره و 236 تکلیف قانون جوانی جمعیت، مربوط به وزارت بهداشت است و آخرین گزارش ها حاکی از این است که روند شدید کاهش باروری کلی و فرزندآوری، کند و متوقف شده و در برخی استان ها، این روند و شاخص ها افزایش یافته است.

وی توجه همه ارکان کشور به موضوع جمعیت را مهم و ضروری دانست و گفت: هنوز با اهدافی که در قانون جوانی جمعیت مشخص شده، فاصله زیادی داریم و نیاز است برنامه های جدید و موثری اجرایی و تکالیف دستگاه های اجرایی به درستی و کامل انجام شود. اگر همه دستگاه و مسئولان کشور، جوانی جمعیت را اولویت اول خودشان بدانند، قطعاً ناامید نیستیم و می توانیم روند کاهش رشد جمعیت را معکوس کنیم.

دبیر ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت تأکید کرد: با نرخ رشد جمعیت کنونی، در 30 سال آینده از هر سه ایرانی، یک نفر سالمند می شود که زنگ خطر و فاجعه است بنابراین نیاز است خانواده ها و مسئولان در جوانی جمعیت، تسهیل گر باشند. در حال حاضر 10 میلیون نفر در کشور داریم که در سن ازدواج قرار دارند اما هنوز ازدواج نکرده اند که باید تسهیلات و پیش نیازهای آن ها مانند شغل و مسکن برای شان فراهم شود.

جوانی جمعیت نیاز به اقدامات فرهنگی و اقناعی دارد

رئیسی با بیان اینکه متاسفانه بیشترین ازدواج نکرده ها، تحصیل کرده ها هستند، گفت: این به معنی هشداری است که باید سرمایه گذاری خوبی بر روی همه جوانان به ویژه دانشجویان صورت گیرد. مثلاً در زمینه خوابگاه های متاهلی و یا اشتغال، همه دستگاه ها باید مشارکت کنند تا ازدواج، تسهیل شود.

وی تاکید کرد: در برخی استان ها میزان باروری کلی به کمتر از 1.5 رسیده که خطرناک است و باید در این مناطق بر روی جوانان به ویژه ازدواج نکرده ها و زوجین دارای فرزند کم، سرمایه گذاری شود. یکی از مشکلات ما افزایش میانگین سن دختران و پسران است که نیازمند مداخله و تشویق جوانان و زوجین به ازدواج و فرزندآوری از طریق فراهم کردن تسهیلات از سوی حاکمیت است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به راه اندازی مراکز درمان سطح 2 و 3 درمان ناباروری در همه مراکز استانها، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بیشتر از تعداد مراکز استان ها، این مراکز درمان ناباروری در استان ها راه اندازی شده اما این بخش کوچکی از مسئله جوانی جمعیت است و باید به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز توجه ویژه کرد.

رئیسی یادآور شد: در همه کشورهای دنیا شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت نیستیم و برخی از کشورهای آفریقایی و حتی کشورهای منطقه روند افزایش جمعیت دارند. در کشور ما روند جمعیت با شتاب زیادی به سمت پایین نزول می کرد و اولین و مهمترین کار، توقف روند کاهشی و در مرحله بعد، افزایش جمعیت است. این موضوع، علمی و مورد توجه صاحبنظران است و با گفتار درمانی، مشکل جمعیت حل نمی شود حتماً نیاز است همه جوانب رشد جمعیت در نظر گرفته و روند کاهشی جمعیت، معکوس شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha