جشنواره فرهنگی محلات برگزار می شود

مدیر قرارگاه تحول و توانمندسازی اجتماع محور محلات ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ضمن ارائه توضیحاتی درباره فعالیت های این قرارگاه، از برگزاری مرحله اول جشنواره فرهنگی و هنری محلات در قالب رزمایش خدمت رسانی راه نصرالله خبر داد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، امیر امیرگان، مدیر قرارگاه تحول و توانمندسازی محلات با اشاره به برگزاری جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری محلات گفت: این جشنواره با هدف شناسایی و تشکیل گروه های هنری با محوریت مساجد و متناسب با زیست بوم فرهنگی مساجد با همکاری کانون های فرهنگی و هنری مساجد برگزار می شود. همچنین جشنواره مستند و فیلم کوتاه محلات برای شناسایی استعداد های هنری محلات را پیش روی خواهیم داشت؛ به این صورت که هر محله یک مستند یا یک فیلم کوتاه با موضوع معرفی محله یا الگو های موفق اجتماعی و تبیین مسائل و مشکلات محله با زبان رسانه و هنر خواهد داشت.

مدیر قرارگاه تحول و توانمندسازی محلات اظهار کرد: این قرارگاه متشکل از 440 محله کم برخوردار شهری است که ذیل طرح توانمندسازی 2020 محله در کشور فعالیت می کند.

وی ادامه داد: این طرح در ابتدای سال 1400 خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد و 2020 محله کم برخوردار کشور بر اساس شاخص های بازآفرینی شهری و شهرداری ها، معاونت اجتماعی وزارت کشور و سازمان بهزیستی شناسایی شده اند. در ادامه طرحی برای توانمندسازی این محلات در 7 سرفصل خدمتی از جمله ایجاد ساختار و شبکه بومی در جهت توانمندسازی و مطالبه حقوق محلات، فرهنگ، اشتغال، عمران و سلامت به اجرا گذاشته شد و از طریق تجمیع خدمات دستگاه های ستاد اجرایی فرمان امام راحل، کمیته امداد، بهزیستی و هلال احمر مدنظر قرار گرفت.

امیرگان یادآور شد: قرارگاه محلات ستاد اجرایی فرمان امام راحل ذیل بنیاد برکت فعالیت می کند. بنیاد برکت که متولی خدمات اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) است در قالب قرارگاه محلات، فعالیت های خود را در محلات هدف پیگیری می کند و اولویت سیاست گذاری ما در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اشتغال است.

مدیر قرارگاه تحول و توانمندسازی محلات ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در ادامه تأکید کرد: با توجه به اینکه بنیاد برکت از مجموعه های اصلی فعالیت در حوزه اشتغال در کشور است و در راس تسهیل گری اشتغال اجتماع محور قرار دارد، هدف گذاری کردیم در 440 محله در حوزه اشتغال فعالیت کنیم، رسته های متناسب با زیست بوم این محلات را شناسایی کرده و به ارتقای دانش و ایجاد زنجیره تولید و توزیع در این محلات بپردازیم.

وی ادامه داد: تسهیلات ارزان قیمت اشتغال به صورت هدفمند با کمک شبکه تسهیلگری بنیاد برکت در این محلات ارائه می شود. همچنین در حوزه فرهنگی با نگاه توانمندسازی فکری و فرهنگی بخصوص در بین جوانان و نوجوانان هدف گذاری فعالیتی داریم.

امیرگان با اشاره به برنامه های انجام شده در سال جاری گفت: در قالب پویش چله خدمت بیش از دو میلیون خدمت توسط شبکه قرارگاه محلات ارائه شد. در اعزام اربعین نیز در حدود 4 هزار نفر از ارکان جوان محلات به زیارت اربعین اعزام شدند و برنامه های مختلفی در این سفر با حضور سخنرانان و مداحان مطرح کشوری برگزار شد.

مدیر قرارگاه تحول و توانمندسازی محلات توضیح داد: همچنین در سال جاری و ابتدای نیمه دوم سال، جام استعدادیابی فوتبال خیابانی محلات را داشتیم و با همکاری دیگر دستگاه های طرح 2020 بهزیستی، کمیته امداد و هلال احمر، در حدود 30 هزار جوان 12 تا 15 سال و 15 تا 18 سال ثبت نام و تیم بندی شدند. سپس به شکل محلی و استانی با یکدیگر رقابت و در نهایت سه روز مسابقات مرحله نهایی و کشوری برگزار شد. همچنین در این رویداد با حضور استعدادیابان فدراسیون فوتبال 70 نفر از استعداد های نوجوان محلات برای دعوت به اردو های تیم ملی نونهالان و نوجوانان شناسایی شدند.

وی افزود: رزمایش خدمت رسانی راه نصرالله را در محلات داریم که در 440 محله از ابتدای آبان آغاز شده است؛ برگزاری میز خدمت در تمامی محلات، میز اشتغال با حضور تسهیلگران بنیاد برکت و دیگر نهاد های حمایتی و برگزاری خیمه های راه نصرالله برای جمع آوری کمک به مردم فلسطین و لبنان، از دیگر فعالیت های ما در این رزمایش بود. تبیین نقاط قوت جبهه مقاومت و روشنگری درباره جنایات رژیم صهیونیستی نیز در این خیمه ها مورد بررسی قرار می گیرد.

مدیر این قرارگاه یادآور شد: تجهیز ورزشی با محوریت مساجد از دیگر اتفاقات این رزمایش است. همچنین تجهیز آموزشی محلات را نیز در برنامه داریم. در بخش عمرانی نیز کار کم هزینه و پرفایده توسط گروه های جهادی همکار با قرارگاه محلات شناسایی می شود. شبکه بانویاران محلات نیز که در حدود هزار نفر هستند، به مشهد مقدس اعزام خواهند شد.

امیرگان با بیان اینکه برگزاری نشست آموزشی و توجیهی منتخبان محلات را تا پایان سال در دستور کار خواهیم داشت، تصریح کرد: نوجوانان و جوانان بومی محلات در قالب هسته های عمومی، پیشرفته و تخصصی جهادی شناسایی و توانمندی هایشان برای همراهی با مردم و مطالبه از دستگاه های مسئول ارتقا پیدا خواهد کرد.

مدیر قرارگاه تحول و توانمندسازی محلات یادآور شد: 20 هزار نفر ارکان فعال جوان در شبکه قرارگاه محلات خدمت رسانی می کنند و مخاطبان اصلی توانمندسازی و ارتقای محلات هستند و باید با تسلط و ارتقای بالاتر به نقطه ای برسند که الگوی اجتماعی موفقی در محلات بوده و بتوانند مسائل و مشکلات را به درستی شناسایی و تا رفع آنها پیگیری کنند.

وی اظهار کرد: مخاطبان ما در طرح 2020 محله در حدود 20 میلیون نفر، ساکنین شریف این محلات هستند و براساس نسبت بندی در بین 4 دستگاه، خدمت رسانی در 440 محله در اختیار این قرارگاه است؛ نزدیک به 5 میلیون نفر جمعیت در این محلات زندگی می کنند و استعداد های بالای انسانی در این بخش داریم.

مدیر قرارگاه محلات تأکید کرد: در سه سال اخیر و فعالیت این قرارگاه روز به روز به استعداد های غنی محلات ببشتر پی می بریم؛ این استعداد ها در کالبد این محلات از منظر گردشگری، تاریخی، فرهنگی و بومیان این محلات و افراد صبوری که دارای استعداد هستند و می توانند به پیشرفت و تعالی کشور کمک کنند.

امیرگان افزود: در مسابقات فوتبال محلات، استعداد هایی داشتیم که می توانند نام ایران را در آوردگاه های بین المللی به جهانیان بیش از پیش معرفی کنند و در بخش فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، علمی و آموزشی نیز استعدادیابی خواهیم داشت که این عزیزان در کشور می توانند موفقیت و افتخار آفرینی کنند. در بخش فرهنگی موتور پیشران فرهنگی شهر ها می تواند در محلات شکل گیرد و در اشتغال نیز زنجیره تولید و توزیع خوبی از طریق محلات می تواند تشکیل شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha