انقلاب اسلامی به دنبال پیشبرد دین و دنیای مردم با کمک جامعه است

رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه اولویت این نهاد مسکن سازی برای محروم ترین اقشار جامعه است، گفت: در انقلاب اسلامی محکم این حرف را می زنیم که هم دین مردم و هم دنیای مردم را باید در جامعه با کمک خود مردم پیش برد و هر کدام بدون دیگری جزء اهداف انقلاب اسلامی نبوده و نیست

به گزارش ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که صبح امروز، دوشنبه 14 آبان ماه برگزار شد، با عرض خدا قوت به عزیزان و مجاهدان عرصه خدمت، جهاد و مسکن سازی، گفت: اولویت شما مسکن سازی برای محروم ترین اقشار جامعه است. بنیاد مسکن، نهادی انقلابی و از اولین نهادهای انقلابی تأسیس شده بعد از برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: انقلاب اسلامی در یک نگاه کلی برخاسته از مکتب الهی، قرآن کریم، فرهنگ اهل بیت(ع) و آیات و روایات است و در این انقلاب طبیعتاً برای ما مسائل مادی در خدمت مسائل معنوی است و در آن هیچ شکی نیست. مسائل مادی نیز در حوزه مسائل معنوی بسیار مؤثر است. به همین جهت در انقلاب اسلامی محکم این حرف را می زنیم که هم دین مردم و هم دنیای مردم را باید در جامعه با کمک خود مردم پیش برد. هر کدام بدون دیگری جزء اهداف انقلاب اسلامی نبوده و نیست و باید به این توجه کنیم.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: طبیعتاً در این حوزه مادی باید به کرامت انسان ها، عدالت و حقوق مردم در ابعاد مختلف نیز توجه کنیم. اینها از اهداف انقلاب و از وظایف ما است و این کار را باید با حکمرانی درست، مدیریت صحیح، اقتدار، برنامه و اقدام خلاقانه پیش ببریم تا بتوانیم از ظرفیت های خود به درستی استفاده کنیم و زندگی در خور شأن مردم در اقشار و شئونات مختلف را فراهم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه زندگی امروز با گذشته متفاوت شده است، ادامه داد: در زمان های دور، شاید خوراک و پوشاک موضوع اول بود و خلی مرسوم نبود که افراد برای خود مسکن داشته باشند و چنین توقعی نیز نداشتند. خیلی ها مستأجر بودند و محرومیت بود و سبک زندگی ها متفاوت بود اما امروز سبک زندگی ها این است که مسکن به اندازه خوراک و پوشاک در زندگی موضوعیت دارد. اکنون مردم از خوراک و پوشاک خود می زنند برای اینکه سرپناهی داشته باشند. به هرحال مسکن این نقش را در معیشت پیدا کرده است و این حائز اهمیت است. از طرف دیگر، می بینیم مسکن از پیشران های حوزه اقتصاد است در بخش های مختلف اقتصاد ملی، مسکن شاخص اثرگذاری است و ربط وثیقی با بخش های مختلف اقتصاد ما دارد.

قالیباف اظهار کرد: مسکن از مقوله هایی است که در عین اینکه در اقتصاد اثرگذاری می کند به شدت در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز اثرگذاری دارد. به طوری که 2 چالش بزرگ امروز در کشور یکی آب در حوزه محیط زیست و دیگری نیز پیری جمعیت است. ما پنجره طلایی جمعیتی و فرصت هایمان کمتر از یک دهه است و الان بحث جوانی جمعیت به عنوان یک ضرورت مورد توجه است.

رئیس مجلس با طرح این سؤال که موضوع مسکن چه میزان در این مسئله تأثیرگذار است، گفت: در بحث ازدواج، تربیت، آسیب های اجتماعی، آموزش، آرامش و استحکام خانواده، طلاق و اعتیاد، مسکن چه جایگاه کلیدی دارد؟ مسکن در تمام این فرصت ها و آسیب های اجتماعی و موضوعات فرهنگی اثرگذار است. حتی در حوزه میراث فرهنگی و معماری نیز مسکن اثرگذار است.

وی تأکید کرد: هنگامی که حرف از تمدن، قدرت و تولید قدرت می زنیم، این موارد در مراکز جمعیتی رخ می دهد. یعنی هنگامی حرف از مولدسازی مهم است که قدرت، ثروت، معرفت و منزلت تولید می کنیم و در یک حکمرانی درست اینها را در همدیگر تبدیل می کنیم. هنر یک حکمرانی درست تبدیل کردن معرفت به ثروت و ثروت به دانش و معرفت است.

قالیباف با طرح این سؤال که امروز پس از 45 سال، آیا توانسته ایم مسئله مسکن را در کشور حل کنیم یا خیر؟، گفت: حتماً پاسخ آن خیر است. حتی آنجاهایی که مسکن تولید کردیم، انباشته بزرگی از سرمایه هایی درست شده است که باید در پیشرفت کشور در جریان باشند و سالی دو نوبت در عرصه های مختلف اقتصادی بچرخند اما آنها را در زمین دفن و راکد کرده ایم و با تورم آنها منفعت خود را می برند و هیچگاه شکوفا نمی شود. شما چند میلیون مسکن دارید که خالی از سکنه هستند و چند میلیون خانواده ها یی هستند که دارای خانه نیستند. یعنی هم تولید کم است و هم آنهایی که تولید کردیم را احتکار کردیم. ما باید برای یک تحول در همین بخش مسکن یا هر بخش دیگری، در ابتدا فهم و درک درست از موضوع داشته باشیم. البته این تنها کفایت نمی کند و باید فهم و درک را در مجموعه مدیریتی و حکمرانی مثلا در حوزه مسکن، فهم کنیم و از بالاترین تا پایین ترین سطح، چه آنهایی که برنامه ریزی و سیاست گذاری می کنند و چه آنهایی که در پایین ترین سطح در بخش های مختلف کار می کنند، این فهم جاری شود. بعد اگر این مسئله را نتوانستیم حل کنیم که اینگونه است، آن را به رسمیت بشناسیم.

خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام

نظرات

captcha