اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/خراسان شمالی تالاب آق قشلاق بین روستاهای قشلاق و آق تپه در زمره بهترین زیستگاه های پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی زمستان گذران در استان خراسان شمالی است.
این تالاب هر سال میزبان پرندگانی مانند انواع اردک ها، خروس کولی، چنگر معمولی، انواع حواصیل، بوتیمار و ... هست و علاوه بر آن، سایر گونه ها مانند گونه با ارزش گربه جنگلی در بیشه زارهای این تالاب زیست می کنند که متاسفانه در یکی دو سال گذشته به علت کاهش نزولات آسمانی کمتر دیده شده اند اما با سخاوت آسمان در پاییز امسال وضعیت آبگیری این تالاب بیشتر شده و امیدوار هستیم آق قشلاق تا یک ماه آینده میزبان پرندگان مهاجر بیشتری باشد.
رعایت حق آبه از سوی کشاورزان مهمترین نیاز تالاب آق قشلاق در خراسان شمالی
موسوی رئیس اداره زیست گاه ها و امور مناطق اداره کل محیط زیست خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: رعایت حق آبه از سوی کشاورزان مهمترین نیاز تالاب آق قشلاق در این استان است.
وی گفت: تالاب ها در حاشیه رودخانه ها تشکیل می شوند و برای زنده ماندن و ادامه حیات، آب باید وارد آن ها شود اما گاهی اوقات کشاورزان برای دستیابی به آب بیشتر برای زمین های کشاورزی و یا ایجاد بند و سد از سوی دستگاه های ذی ربط مانع ورود آب به داخل تالاب می شوند که موجب خشکیدگی آن می شوند.
وی افزود: عدم رعایت حق آبه تالاب سبب خشکیدگی تالاب می شود که به دنبال آن مسائلی همچون به وجود آمدن کانونی از گرد و غبار و ... را به دنبال خواهد داشت.
موسوی ادامه داد: تالاب ها یکی از مهمترین مناطق زندگی پرندگان هستند که اگر خشک شود و آبی نداشته باشد زندگی پرندگان به خطر می افتد.
آبگیری تالاب آق قشلاق طی بارندگی های اخیر
روح الله لایق معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز در ادامه بیان کرد: بیش از 50 درصد سطح تالاب آق قشلاق طی بارندگی های اوایل آبان ماه آبگیری شده است.
وی افزود: طی بارش های اخیر و ورود آب به این تالاب، ضمن رونق بخش کشاورزی، کنترل و ذخیره سیلاب ها و تغذیه سفره های زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد ریزگردها، این تالاب محل امنی برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر خواهد بود.
لایق ادامه داد: مجموعه تالاب های آق قشلاق به عنوان اولین مجموعه تالاب خراسان شمالی با وسعت 93.5 هکتار در سال 1400 تحت فهرست آیین نامه جلوگیری از تخریب و آلودگی غیر قابل جبران تالاب ها قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: سفید پوش شدن ارتفاعات مناطق حفاظت شده قرخود، گلیل و سرانی و سالوک از دیگر موهبت های بارش های اخیر بوده که با تداوم این بارش ها شاهد تثبیت پوشش گیاهی، تغذیه منابع آبی و در نهایت تداوم رشد جمعیت حیات وحش در سطح مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان خواهیم بود.
تغییر کاربری اراضی مهمترین خطر زیست گاه های حیات وحش
محمد تقدیسی، رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی نیز در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: نیزارها در حاشیه رودخانه اترک و تالاب آق قشلاق چند سالی است توسط سودجویان آتش زده می شوند.
وی افزود: در اطراف این نیزارها، زمین های کشاورزی وجود دارد که گاهی آتش ایجادشده برای از بین بردن بقایای گیاهی، به نیزارها سرایت می کند یا کشاورزان عمداً آنها را آتش می زنند تا به مساحت زمین های کشاورزی خود اضافه کنند.
تقدیسی ادامه داد: در مجموع، تغییر کاربری اراضی از مهمترین خطرهایی است که در حال حاضر زیستگاه های حیات وحش را تهدید می کند. از سوی دیگر، برداشت بی رویه آب از رودخانه ها با زدن چاه های غیرمجاز از دیگر خطرهایی است که گونه های آبزی و پرندگان را تهدید می کند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}