اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و باکیفیت ترین انار در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین قطب های تولید این محصول در کشور است.
به گزارش ایسنا، سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و باکیفیت ترین انار در حال تبدیل شدن به یکی از مهم ترین قطب های تولید این محصول در کشور است و خوشبختانه روند توسعه این باغات در استان ادامه دارد.
انار سیستان و بلوچستان با دانه های درشت و براق خود و به دلیل طعم لذیذ و خاصش، مزه ای به یادماندنی را بر جای می گذارد.
با آغاز فصل برداشت انار در سیستان و بلوچستان، این یاقوت های سرخ، از دل باغات بیرون می آیند و به بازارهای داخلی و خارجی راه می یابند اما آنچه انار این استان را از دیگر ارقام متمایز می کند، نه تنها درشتی و رنگ جذاب دانه های آن، بلکه مقاومت بالا در برابر آفتاب سوختگی و شرایط سخت اقلیمی است که آن را به محصولی منحصربه فرد تبدیل کرده است.
اما بازار فروش انار استان در دست دلالان و واسطه گران است و این محصول کشاورزی از باغداران منطقه با قیمت نچندان مطلوب خریداری می شود و در بازار با قیمت زیاد بفروش می رسد.
باغداران منطقه از نبود صنایع تبدیلی انار در منطقه گلایه مند هستند و درخواست توجه بیشتر مسئولین کشاورزی استان به ساماندهی عرضه آن در بازار هستند.
از طرف دیگر، این ظرفیت وجود دارد که علاوه بر صادرات انار سیستان و بلوچستان و به ویژه منطقه سنگان خاش، در زمینه تولید مشتقات آن نظیر چاشنی انار به شکل گسترده و ورود آن به بازار کشور و حتی خارج از کشور اقداماتی انجام شود اما طبق شواهد موجود هیچ کارخانه صنایع تبدیلی برای فرآوری نمونه های ترک خورده و نیمه آسیب دیده این محصول در شهرستان خاش وجود ندارد.
با توجه به اینکه فصل برداشت انار از نیمه شهریور آغاز و در نیمه آذرماه به پایان می رسد و هم اکنون تقریباً در اواسط زمان برداشت این محصول قرار داریم؛ وقتی پای سخنان باغداران انار منطقه نشستیم دیدیم که مشکلاتشان همیشگی است و مثل هرسال و سایر باغداران و کشاورزان از عدم خرید محصول با قیمت مناسب گلایه مند هستند و علاوه بر این معتقد بودند، به دلیل حضور واسطه گران نمی توانند مستقیماً در سود صادرات محصول شریک باشند.
میربلوچزهی باغدار منطقه خاش در گفت وگو با ایسنا، با تائید این موضوع که محصول امسال به نسبت به سال گذشته کیفیت بهتری دارد می گوید: هر سال با مشکلات فروش محصول رو به رو هستیم و باغدار بلاتکلیف است و هرچه به عنوان نرخ اعلام شود باید بپذیرد بنابراین نرخ خرید باید مشخص باشد.
قلندرزهی باغدار دیگر منطقه نیز به ایسنا، گفت: باید انار با یک قیمت منصفانه خریداری شود؛ به طور کلی به عنوان فردی که هم باغدار هستم و هم خریدار انار دوست دارم قیمت منصفانه شود تا باغدار ضرر نکند.
کرد از دیگر باغداران منطقه نیز گفت: انار سنگان امسال از نظر کیفیت و کمیت نسبت به سال گذشته بهتر است.
وی ادامه داد: انار امسال درشت تر و مرغوب تر است اما مسئولان جهاد کشاورزی هیچگونه حمایتی را از ما نداشتند البته در بحث مبارزه با آفات کارشناسانی را برای بررسی فرستادند و آزمایشاتی را انجام دادند.
انار علاوه بر تازه خوری، در تهیه محصولات متنوعی همچون رب انار، اناردان، ادویه محلی و حتی در صنعت رنگرزی مورداستفاده قرار می گیرد. این ویژگی ها باعث شده تا هر دانه از این انار، همچون جواهری گرانبها در سفره های ایرانیان بدرخشد و طعمی بی نظیر را به یادگار بگذارد که این موضوع نشان از ظرفیت های بالای کشاورزی در سیستان و بلوچستان دارد.
استان سیستان و بلوچستان با تولید اناری باکیفیت و طعمی منحصربه فرد، توانسته است در بازارهای داخلی و حتی بین المللی حضوری چشمگیر داشته باشد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: حدود 20 هزار تن انار تاکنون از سطح باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.
سعید نارویی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: 2 هزار و 400 هکتار از باغات سیستان و بلوچستان را انار تشکیل می دهد که حدود 2 هزار هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
وی با بیان اینکه برداشت انار در سیستان و بلوچستان از نیمه اول شهریور شروع و تا آذر ادامه دارد، افزود: متوسط عملکرد میوه انار در استان بیش از 12 تن در هکتار است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: مهمترین نوع انار در این استان که شهرت جهانی دارد انار یک کیلوگرمی سنگان و از دیگر ارقام عمده انار کشت شده ملس ساوه، شهسوار، بی دانه فردوس و رباب مهریز است.
وی افزود: انار برداشت شده از باغات سیستان و بلوچستان علاوه بر تازه خوری برای مصارف دیگر از جمله رب انار، ادویه محلی و رنگرزی مورد استفاده قرار می گیرد.
نارویی با اشاره به خواص انار اظهار کرد: این میوه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی منبع خوبی از انواع ویتامین ها از جمله ویتامین A، C ،E و اسید فولیک است.
وی گفت: انار از محصولات ویژه استان سیستان و بلوچستان است که به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب وهوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
نارویی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم برندسازی، محصولات کشاورزی این استان به نام استان های دیگر معمولاً به فروش می رود که نیازمند توجه بیشتر مسئولان برای برندسازی به نام خود استان هستند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}