برنامه ریزی کشت 6میلیون هکتار گندم در کشور

به گزارش خبرنگار ایرنا، سهراب سهرابی یکشنبه در سفر به استان فارس و بازدید از طرح های بخش کشاورزی چند شهرستان، اظهار کرد: برنامه ابلاغ شده به استان فارس کشت 270 هزار هکتار گندم آبی و 150 هزار هکتار گندم دیم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سهراب سهرابی یکشنبه در سفر به استان فارس و بازدید از طرح های بخش کشاورزی چند شهرستان، اظهار کرد: برنامه ابلاغ شده به استان فارس کشت 270 هزار هکتار گندم آبی و 150 هزار هکتار گندم دیم است.

به گفته او استان فارس در سال زراعی گذشته با تولید یک میلیون و 200 هزار تن گندم و خرید بیش از 900 هزار تن محصول مقام چهارم کشور را کسب کرد و محصول تولیدی از کیفیت مطلوبی برخوردار بود.

سهرابی اضافه کرد: با توجه به توانمندی استان فارس و کشاورزان و کارشناسان خوبی که در این استان فعالیت دارند، امیدواریم خودکفایی در گندم را همچنان تکرار کنیم.

وی با اشاره به شرایط بحرانی کشور و خاورمیانه عنوان کرد: امروز ما به اندازه یک سال مصرف ایران در سیلوهای گندم ذخیره داریم و افتخار می کنیم که امسال و سال گذشته تمامی گندم و نان مورد نیاز کشور را از داخل تامین کردیم و خودکفا هستیم.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح سرشماری عمومی کشاورزی آغاز شده و هدف از اجرای آن داشتن آمار دقیق و به روز بخش کشاورزی برای سازماندهی و برنامه ریزی هاست و درخواست ما از کشاورزان این است که نهایت همکاری را در جمع آوری اطلاعات با مامورین سرشماری داشته باشند.

استقبال تولیدکنندگان بخش کشاورزی از گلخانه تابع اقلیم

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی هم در سفر به استان فارس و بازدید از گلخانه های تابع اقلیم شهرستان مرودشت، توسعه کشت در محیط های کنترل شده را از مهمترین برنامه های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: گلخانه تابع اقلیم به دلیل هزینه پایین احداث مورد استقبال تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار گرفته است.

محمد مهدی برومندی ادامه داد: این شهرستان یکی از مهمترین قطب های تولید سبزی و صیفی در استان فارس به شمار می رود و در زمینه احداث گلخانه تابع اقلیم نیز اقدامات خوبی در آن انجام گرفته است.

به گفته او، کشت محصولات کشاورزی در گلخانه های تابع اقلیم افزون بر صرفه جویی 40 درصدی در مصرف آب، تولید محصول با کیفیت تر را نیز به دنبال دارد و امیدواریم این گلخانه که به صورت الگویی در شهرستان مرودشت احداث شده بتواند زمینه ساز توسعه این گونه گلخانه ها در سطح کشور باشد.

وی با اشاره به اینکه افزایش بهره وری یکی از اهداف توسعه گلخانه ها به شمار می رود، افزود: به دنبال انتقال کشت از فضای باز به محیط گلخانه ها هستیم و در این زمینه به بهره برداران بخش خصوصی کمک می کنیم.

خاک، منبع تامین 95 درصد غذای مردم است

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی نیز در بازدید از طرح های آب و خاک شهرستان مرودشت به تبیین نقش حیاتی خاک به عنوان منبع تغذیه مردم و بستر حیات پرداخت و گفت: تامین 95 درصد غذای انسان ها، تنظیم آب و هوا و حفظ تنوع زیستی از مهمترین دلایل اهمیت خاک است.

صفدر نیازی شهرکی اضافه کرد: کشاورزان به عنوان جامعه هدف باید با خاک و اهمیت حفاظت از این سرمایه ملی آشنا شوند.

او با اشاره به اقدامات متعددی که در حوزه تحقیقات و حفاظت از خاک انجام شده، تاکید کرد: باید آلودگی خاک را جدی بگیریم چرا که ارتباط مستقیم با تولیدات کشاورزی و تغذیه مردم دارد.

نیازی شهرکی درباره مطالعات خاکشناسی و ارتقای حاصلخیزی خاک در کشور گفت: پروژه های متعددی در تمامی استان های کشور در حال اجراست که از آن جمله می توان به ارتقای ماده آلی خاک و مواردی که به تولیدات بهتر از خاک کمک می کند اشاره کرد.

شهرستان مرودشت در 45 کیلومتری شیراز قرار دارد.

نظرات

captcha