آنچه که در آلبانی بر ایران گذشت؛حسرت، بغض و افسوس

پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی جهان در اوزان المپیکی در حالی به پایان رسید که ضعف فنی و آمادگی جسمانی برخی ملی پوشان و البته کادر فنی ملی مشهود بود.

به گزارش مشرق ، رقابت های کشتی فرنگی و آزاد قهرمانی جهان در اوزان غیر المپیکی روزهای 7 تا 10 آبان در شهر تیرانا پایتخت کشور آلبانی برگزار شد و تیم ملی کشتی فرنگی با یک طلای محمدعلی گرایی و یک نقره پویا دادمرز با 51 امتیاز نایب قهرمان شد و تیم ملی کشتی آزاد نیز با تک مدال برنز محمد نخودی در وزن 79 کیلوگرم و 49 امتیاز در رده سوم قرار گرفت. امتیازات تیمی بدون احتساب امتیازات تیم ملی کشتی روسیه در این پیکارها منظور شده است.

به طور حتم سطح فنی پیکارهای جهانی اوزان غیرالمپیکی بسیار بالا بود؛ کشتی گیرانی که شانس حضور در المپیک پاریس را نداشتند با تغییر وزن در آلبانی حضور پیدا کرده بودند و همین موضوع سبب شده بود تا شاهد مسابقاتی حساس و فنی باشیم به طوری که عبدالرشید سعدالله یف آزادکار عنوان دار روسی بعد از کسب مدال طلای وزن 92 کیلوگرم به سطح بالای فنی مسابقات اعتراف کرد و گفت که در دو المپیکی که طلا گرفته بود چنین فشاری را تحمل نکرده بود.

تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در حالی با یک مدال برنز به کار خود در این پیکارها پایان داد که ضعف جسمانی برخی ملی پوشان مشهود بود. از علی مومنی و سینا خلیلی جوان گرفته که کسی انتظار مدال از آنان را نداشت تا محمد نخودی و کامران قاسم پور.

اما اینکه چرا در کشتی های حساس و بزرگ ملی پوشان کشورمان قافیه را به حریفان می بازند پرسشی است که از گذشته مطرح بوده و در المپیک پاریس در مبارزه فینال امیرحسین زارع و رحمان عموزاد یقه تیم ملی کشتی آزاد را گرفت و به پیکارهای اوزان غیرالمپیکی و به مبارزه نخودی برابر کنچادزه گرجستانی و 4 ثانیه مرگ آور کشتی کامران قاسم پور با عبدالرشید سعدالله یف روسی رسید.

محمد نخودی با پیروزی برابر جردن باروز پا به سن گذاشته در حالی برابر آوتاندیل کنتچادزه دارنده مدال نقره جهان از گرجستان با نتیجه 14 بر 8 مغلوب شد که در سه مبارزه قبلی خود او را با اختلاف شکست داده بود اما اشتباه محض در اجرای ناقص زیرگیری سبب شد تا با توجه به آنالیز دقیقی که کادر فنی گرجستان از کشتی نخودی داشت در ادامه با فیتله پیچ های متمادی مبارزه حساس نیمه نهایی را به رقیبی که همیشه در برابرش پیروز بود را واگذار کند.

در مبارزه کامران قاسم پور برابر سعدالله یف، نماینده کشورمان مبارزه خوب و شجاعانه ای را به نمایش گذاشت و با زیرگیری زیبایی که داشت، به پیروزی تاریخی مقابل یکی از بهترین آزادکاران حال حاضر جهان نزدیک شده بود اما همان اشتباه مجتبی گلیج در جهانی 2023 و رها کردن کشتی در چند ثانیه پایانی و عدم داشتن تمرکز لازم سبب شد تا کشتی برده را با باخت عوض کنیم.

در حالی که همین سعدالله یف در مبارزه با دیوید تیلور آمریکایی که چندین سال شکست های زیادی را به کشتی کشورمان به خصوص در فینال المپیک متحمل کرده بود با آنالیز دقیق و با خیمه های سنگین، او را تبدیل به یک بازنده محض کرده بود، کاری که کادر فنی تیم ملی در چند سال اخیر از انجام آن عاجز بود و برای ثانیه به ثانیه مبارزه با تیلور برنامه داشتند.

اما موضوع مهم آماده کردن قاسم پور برای مبارزه رده بندی برابر دیوید تیلور بود که این موضوع به عملکرد و هنر کادر فنی بازمی گردد؛ تیلور بعد از شکست سنگین برابر سعدالله یف با کوهی از انگیزه برای کسب مدال برنز برابر نماینده کشورمان حاضر شد، اما قاسم پور هر چند عملکرد خوبی در تایم نخست داشت اما برای سه دقیقه دوم هیچ برنامه ای نداشت و نتوانست برابر هجوم های پی درپی تیلور دوام بیاورد و ضمن آنکه انگیزه و قوای جسمانی خودش را نیز از دست داده بود در حالی که با برنامه ریزی درست و با همان تاکتیک سعدالله یف می توانست با پیروزی برابر تیلور، دروازه جدیدی از موفقیت را بروی خود باز کند اما متاسفانه به قول استاد برزگر داغ پیروزی برابر تیلور همچنان بر دلمان ماند.

آنچه که مسلم است کشورهای جهان برای رشته المپیکی کشتی سرمایه گذاری زیادی کرده اند و به طور حتم با حضور روس ها در مسابقات بین المللی آینده به خصوص جهانی 2025 کرواسی، نه تنها کار کشتی کشورمان دشوار خواهد شد بلکه حضور آنان کشتی گیران سایر کشورها را نیز تهدید خواهد کرد. شاهد این مدعا کسب مدال توسط کشتی گیران روس تبار و داغستانی الاصل سایر تیم ها بود. در بازی های المپیک پاریس 16 کشتی گیر روسی الاصل حضور داشتند که نهایتا 7 مدال نصیب آنها شد که 3 مدال طلا بود.

اگر به نتایج کشتی ژاپن هم دقت کنید، هر ساله چهره جدیدی را به دنیای کشتی معرفی می کنند و در المپیک پاریس تیم های ملی کشتی فرنگی (2 طلا)، آزاد (2 طلا) و زنان (4 طلا) و در مجموع 8 طلا را برای این کشور به ارمغان آورند و امسال نیز در کشتی آزاد چهره جدیدی را در وزن 61 کیلوگرم به (ماسانوسوکه اونو) به دنیای کشتی معرفی کردند با شکست بزرگان کشتی آزاد جهان از روسیه و آمریکا همه را به حیرت واداشت.

علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی پس از پایان مسابقات کشتی صحبت جالب و البته حساسی را مطرح کرد. وی گفت: در جلسه 2 ساعته که با کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد در آلبانی داشتم به آن ها گفتم که باید بهتر و به شیوه ای دیگر تمرین کنیم؛ طوری که ژاپن تمرین می کند و در این چند سال گذشته نشان داده که متمایز از دیگر تیم ها کار می کند. من یک اطلاعاتی از کشتی ژاپن بدست آوردم که جالب است.

این موضوع نشان می دهد که شیوه تمرینات و برگزاری اردوهای کشتی گیران نیاز به تغییرات اساسی و بنیادین دارد و به قول دبیر شکست نمایندگان کشورمان در آلبانی نقطه عطفی برای موفقیت آنان در آینده خواهد شد که بتوانیم از این شکست ها درس بگیریم.

نظرات

captcha