اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
محققان یکی از شرکت های دانش بنیان داروی سلولی را برای بیماران پیوند مغز استخوان مبتلا به بیماری «پیوند علیه میزبان» به تولید رساندند که به گفته آنها در بیشتر از 60 درصد موارد، بیماری را کنترل و یا درمان می کند و در 100 درصد موارد نیز باعث کاهش علایم شده و بیمار را از مرگ نجات می دهد.
دکتر ناصر اقدمی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با ایسنا «دستروسل» را یک داروی سلولی دانست و گفت: این دارو از دسته محصولات درمانی پیشرفته پزشکی (ATMPs) است. این فرآورده ها مشتمل بر سلول های مزانشیمی آلوژن مشتق از جفت و پرده های جنینی برای بیماری GvHD، (بیماری پیوند علیه میزبان) به کار می رود.
وی با بیان اینکه سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان است که با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این شرکت دانش بنیان به تولید رسید، خاطر نشان کرد: توسعه فناوری تولید این داروی سلولی از سوی دکتر بهنام صادقی، محقق ایرانی در آزمایشگاه دانشگاه سوئد انجام شد و بخشی از این تحقیقات بر روی سلول و بخشی دیگر نیز بر روی حیوانات بوده است.
اقدمی اظهار کرد: ما در این شرکت نیز اقدام به توسعه این فناوری کردیم و پس از طی مراحل تست نهایی، تولید انبوه این داروی سلولی آغاز شد و امیدواریم از زمستان سال جاری وارد بازار دارویی کشور شود. بر اساس مطالعات انجام شده این فرآورده سلولی در بیشتر از 60 درصد موارد، بیماری را کنترل و یا درمان می کند و در 100 درصد موارد نیز باعث کاهش علایم شده و بیمار را از مرگ نجات می دهد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان بیماری «پیوند علیه میزبان» را نوعی بیماری خودایمنی توصیف کرد و در این باره توضیح داد: هنگامی که برای یک بیمار مبتلا به سرطان پیوند مغز استخوان انجام می شود، سلول های ایمنی یک انسان سالم به بدن یک بیمار مبتلا به سرطان منتقل می شود تا با سلول های سرطانی مبارزه کند، اما با توجه به اینکه این سلول ها از بدن یک انسان سالم منتقل شده، نه تنها علیه سرطان مبارزه می کند، بلکه منجر به حمله به سلول های سالم آن بیمار نیز خواهد شد؛ از این رو از این بیماری با نام «پیوند علیه میزبان» یاد می شود.
به گفته وی، بیماری GvHD در واقع یک بیماری خودایمن و کشنده است و در صورت عدم کنترل در بیماران پیوند مغز استخوان، منجر به فوت آنها خواهد شد.
اقدمی تاکید کرد: بر این اساس این فرآورده سلولی به بیمار تزریق می شود تا سیستم ایمنی بیمار را تنظیم کند تا بدن توانایی لازم را برای مقابله با سلول های سرطانی کسب کند، بدون آنکه به سلول های سالم حمله کند.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره کاربرد این داروی سلولی در درمان بیماران، گفت: این دارو می تواند در کنترل سیستم ایمنی که بیش از اندازه فعال شده و علیه سلول های خودی نیز واکنش نشان می دهد، به خوبی عمل کند و علایم بیماری را از بین ببرد.
وی تاکید کرد: به دنبال انجام یک پروسه مطالعاتی بر روی این سلول به صورت همزمان در کشورهای سوئد، کااندا و ایران که حدود 5 سال به طول انجامید، نتیجه تمامی این مطالعات به سازمان غذا و داروی آمریکا ارائه شده و پس از تایید این سازمان مجوز انجام مطالعات انسانی در آمریکا نیز صادر شد و در نهایت تمامی این مستندات جمع آوری شده و در ایران در مقابله با بیماری «پیوند علیه میزبان» به کار گرفته شد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}