خواب سنگین و هشت ساله تالار مرکزی سمنان برای تکمیل

به گزارش ایرنا، استان سمنان از دیرباز مهد علم، ادب، عرفان، فرهنگ و هنر بوده و با داشتن اندیشمندان، شاعران نامی و عرفایی همچون بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی، شیخ علاءالدوله سمنانی، ابن یمین فرومدی و شیخ محمود مزدقانی، مامن و خاستگاه فرهنگ و عرفان در طول تاریخ بوده است. در شرایط کنونی اما، از کمبود زیرساخت های فرهنگی و هنری رنج می برد و حل این مشکل عزم همگانی برای جذب و ارتقای اعتبارات استانی و ملی می طلبد.

به گزارش ایرنا، استان سمنان از دیرباز مهد علم، ادب، عرفان، فرهنگ و هنر بوده و با داشتن اندیشمندان، شاعران نامی و عرفایی همچون بایزید بسطامی، شیخ ابوالحسن خرقانی، شیخ علاءالدوله سمنانی، ابن یمین فرومدی و شیخ محمود مزدقانی، مامن و خاستگاه فرهنگ و عرفان در طول تاریخ بوده است. در شرایط کنونی اما، از کمبود زیرساخت های فرهنگی و هنری رنج می برد و حل این مشکل عزم همگانی برای جذب و ارتقای اعتبارات استانی و ملی می طلبد.

ساخت مجتمع فرهنگ و هنری(تالار مرکزی) سمنان در زمینی با زیربنای 15 هزار مترمربع و با پیش بینی مساحت بنای 10 هزار مترمربع در 6 طبقه مصوبه سفر رییس جمهور به استان سمنان در سال 1395 است. عملیات اجرایی این طرح با تاخیر و از سال 1399 آغاز شد.

اکنون در سال 1403 تکمیل این طرح به عنوان یک مطالبه مردمی، با تاخیر مواجه شده است که هنردوستان و اهالی فرهنگ از این تاخیر طولانی و نزدیک به یک دهه گلایه مند هستند.

طرحی که می توانست با اعتبار کمتری تکمیل شود

سال 1398 اعتبار مورد نیاز برای احداث تالار مرکزی سمنان حدود یک هزار میلیارد ریال پیش بینی شده بود و اکنون با توجه به افزایش قیمت ها، بدون شک اعتباری بیش از این برای تکمیل مورد نیاز است.

فروردین 1401 اعلام شد که احداث و تکمیل تالار مرکزی سمنان از مصوبات سفر استانی رییس جمهور است که سالی 300 تا 400 میلیارد ریال از تسهیلات بانکی به این طرح اختصاص می یابد.

توقف پیشرفت اجرایی طرح تالار بزرگ سمنان در 20 درصد

مهر 1401 اعلام شد که عملیات اجرایی طرح ساخت مجتمع فرهنگ و هنری(تالار مرکزی) سمنان با پیشرفت 15 درصدی، در انتظار تخصیص و ابلاغ اعتبار مصوب سال 1401 است و مقرر شد با تخصیص سالانه 600 میلیارد ریال، مرحله نخست تالار مرکزی سمنان طی سه سال افتتاح شود. اکنون که در نیمه دوم سال 1403 به سر می بریم، پیشرفت این طرح عام المنفعه 20 درصد اعلام شده است.

سمنان در این برهه ای از زمان به دلیل داشتن فقط یک سالن سینما آن هم فرسوده و نداشتن سالنی مناسب برای برگزاری برنامه های فرهنگی و مذهبی، با مشکلاتی مواجه بود و تکمیل مجتمع فرهنگ و هنری (تالار مرکزی) سمنان اکنون می تواند موجب امیدافزایی و تقویت نشاط اجتماعی در این دیار شود.

مجتمع فرهنگ و هنری (تالار مرکزی) سمنان شامل یک سالن اجتماعات بزرگ با ظرفیت 900 نفر، 2 پلاتو تمرین تئاتر با ظرفیت 50 نفر، 2 سالن سینما 75 نفری و یک سالن سینما 140 نفری است که تکمیل آن برای رفع ضعف ها در زیرساخت های فرهنگی موثر است.

طرحی برای پیشبرد برنامه های فرهنگی و خدمت به شهر

تاخیر در اجرای طرح مجتمع فرهنگ و هنری (تالار مرکزی) سمنان تا جایی طاقت فرسا شده است که عباس طالب بیدختی رییس شورای اسلامی شهر سمنان گفت: بسیاری از شهرهای کشور، دارای مرکزی بزرگ برای ترویج فعالیت های هنری، فرهنگی و مذهبی هستند که برای سمنان نیز باید الگو قرار بگیرد.

رییس کمیسیون عمران، شهرسازی و خدمات شهری شورای اسلامی شهر سمنان نیز بیان کرد: سمنان در حال توسعه به میزان حدود 300 هکتار است و پس از ساخت و سکونت شهروندان در شهرک های جدید، نیاز به ساخت مساجد و خدمات فرهنگی و رفاهی خواهد بود.

مجید نظری تاکید کرد: از سوی دیگر، اگر تالار بزرگ سمنان احداث شود، بی تردید محلی برای برنامه ها و تمرکز اقدامات فرهنگی مذهبی خواهد بود، اما هنوز اجرای این طرح محقق نشده است و اجرای طرح عمرانی در راستای کاربری فرهنگی هنری، بستری برای پیشبرد اهداف حوزه فرهنگ و خدمت به شهر می شود.

به گزارش ایرنا، فضای شهرها فقط و فقط به خدمات شهری خلاصه نمی شود و در کنار ارایه این نوع خدمات باید تامین و تقویت زیرساخت های فرهنگی به عنوان مولفه مهم در توسعه و ارتقای سطح شهر و تبدیل آن به مجموعه امن برای روح و روان شهروندان و کاهش آسیب های اجتماعی مورد توجه باشد.

استفاده از وام بانکی، راهبرد جدید برای تکمیل تالار بزرگ سمنان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان با اشاره به توقف روند ساخت طرح مجتمع فرهنگ و هنری (تالار مرکزی) سمنان با پیشرفت فقط 20 درصد، گفت: تکمیل این طرح با تخصیص اعتبار از طریق دریافت وام از بانک در دست پیگیری است.

فرشید فلاح در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دریافت وام برای تکمیل طرح های دولتی طبق ماده 56 قانون مربوط به طرح های دارای پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد است، اما با توجه به اهمیت و زمان بر شدن تکمیل طرح مجتمع فرهنگ و هنری (تالار مرکزی) سمنان تخصیص اعتبار با دریافت تسهیلات از بانک عامل در دست پیگیری است.

وی ادامه داد: تخصیص اعتبار برای تکمیل طرح مجتمع فرهنگ و هنری (تالار مرکزی) سمنان جزو مصوبه های دور نخست و دوم سفر دولت سیزدهم به این استان بود و استفاده از این خط اعتباری در گرو ابلاغ مصوبه است.

وی اضافه کرد: عباس گلرو نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی و مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر تخصیص اعتبار و دریافت تسهیلات از بانک عامل برای این طرح بزرگ فرهنگی در سمنان هستند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان گفت: بانک عامل برای دریافت وام مشخص و تفاهمنامه با بانک مورد نظر امضا شد و اکنون در مرحله تامین تضامین است.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به 97 هزار و 500 کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان های کشور ایران است و با پنج و 9 دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می شود.

این خطه از جانب شمال به استان های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال 1400، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع 757 هزار و 200 نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از 200 هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

نظرات

captcha