فایننشال تایمز نوشت

مذاکرات اوکراین و روسیه در مورد توقف حملات به زیرساخت های انرژی یکدیگر

روزنامه فایننشال تایمز به نقل از منابع مطلع نوشت: اوکراین و روسیه در حال مذاکره اولیه درباره توقف حملات به زیرساخت های انرژی یکدیگر هستند.

به گزارش ایسنا، منابع از جمله مقامات ارشد اوکراینی گفتند که کی یف به دنبال از سرگیری مذاکرات با میانجیگری قطر بود که در ماه اوت قبل از اینکه با تهاجم اوکراین به کورسک از مسیر خارج شود، به توافق نزدیک شد.

یک دیپلمات که در مورد مذاکرات توضیح داده است، گفت: «مذاکرات اولیه درباره شروع مجدد احتمالی یک گفتگو وجود دارد. اکنون صحبت هایی در مورد تأسیسات انرژی در جریان است.»

این توافق، مهم ترین کاهش تنش جنگ خواهد بود. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، این ماه گفت که توافق برای حفاظت از تأسیسات انرژی می تواند نشانگر تمایل روسیه برای مشارکت در مذاکرات صلح گسترده تر باشد.

به گفته یک مقام ارشد اوکراینی، مسکو و کی یف در هفته های اخیر به عنوان بخشی از تفاهم سازمان های اطلاعاتی خود، دفعات حملات به زیرساخت های انرژی یکدیگر را کاهش داده اند. با نزدیک شدن به زمستان، اوکراین به دلیل حملات موشکی گسترده روسیه که نزدیک به نیمی از ظرفیت تولید انرژی این کشور را از بین برده است، با چالش های شدیدی مواجه است. این کشور اکنون به شدت به تاسیسات انرژی هسته ای و واردات انرژی از شرکای اروپایی خود متکی است.

هم کی یف و هم مسکو قبلاً پذیرفته بودند که توقف حملات به شبکه برق اوکراین و ظرفیت پالایش نفت روسیه به نفع هر دو طرف است. به گفته یکی از مقامات ارشد سابق کرملین که در جریان گفتگوها قرار گرفته است، تا زمانی که نیروهای روسیه نیروهای اوکراینی را از منطقه کورسک، جایی که هنوز حدود 600 کیلومتر مربع از قلمرو خود را در کنترل دارند، خارج نکنند، بعید است پوتین با یک توافق موافقت کند. این فرد گفت: «تا زمانی که [اوکراینی ها] در کورسک باشند، پوتین به زیرساخت های انرژی زلنسکی ضربه می زند.

به گفته این مقام ارشد اوکراینی، با این وجود، اوکراین قصد دارد به حمله به اهداف مورد نظر از جمله پالایشگاه های نفت ادامه دهد تا روسیه را در مذاکرات تحت فشار قرار دهد. آنها افزودند که فراتر از قابلیت های حمله دوربرد کی یف، که به آن اجازه داده است اهداف انرژی و تأسیسات نظامی در داخل روسیه را هدف قرار دهد، «ما اهرم زیادی برای [اجبار کردن روس ها] به مذاکره نداریم».

حمله به کورسک منجر به خروج مسکو از دور قبلی مذاکرات در ماه اوت شد، درست زمانی که مقامات شروع به برنامه ریزی یک ملاقات حضوری در دوحه کردند.

قطر در ماه ژوئن پس از برگزاری نشست صلح زلنسکی در سوئیس - که روسیه به آن دعوت نشده بود - میانجیگری در این مذاکرات را آغاز کرد.

چهار مقام اوکراینی به فایننشال تایمز گفتند که کی یف و مسکو در پاییز گذشته به یک «توافق ضمنی» دست یافتند تا به تأسیسات انرژی یکدیگر ضربه نزنند. به گفته دو مقام اوکراینی و یک فرد مطلع در واشنگتن، در نتیجه، روسیه در آن زمستان از انواع حملات گسترده ای که در سال های 2022-2023 به زیرساخت های برق اوکراین انجام داده بود، خودداری کرد. این توافق قرار بود راه را برای یک توافق رسمی هموار کند. با این حال، کی یف در فوریه و مارس سال جاری حملات پهپادی به تأسیسات نفتی روسیه را از سر گرفت، زیرا این کشور به دنبال افزایش فشار بر مسکو پس از حمله متقابل ناموفق در سال 2023 بود.

به گفته افراد مطلع، علیرغم هشدار کاخ سفید برای توقف حملات، کی یف به حملات ادامه داد و مسکو توافق ضمنی را نقض شده دانست. سپس روسیه حملاتش را تشدید کرد و رگبار موشک های دوربرد را به سمت نیروگاه های سراسر اوکراین، از جمله نیروگاه حرارتی Trypilska در 40 کیلومتری کی یف که به طور کامل نابود شد، شلیک کرد.

به عنوان بخشی از کمپین اوکراین، حداقل 9 پالایشگاه از 32 پالایشگاه بزرگ روسیه از آغاز سال 2024 مورد حمله قرار گرفته اند. سرگئی واکولنکو در مرکز کارنگی روسیه اوراسیا گفت که در اوج حملات در ماه مه، 17 درصد از ظرفیت پالایش روسیه تحت تأثیر قرار گرفت، اما بیشتر آن تعمیر شده است. روسیه همچنین مقدار نسبتا کمی فرآورده های نفتی تصفیه شده صادر می کند و ظرفیت پالایش این کشور بیش از دو برابر مصرف سوخت آن است.

پاسخ روسیه به حملات کی یف، بخش زیادی از اوکراین را در تاریکی موقت فرو برد و 9 گیگاوات ظرفیت تولید برق را کاهش داد - نیمی از آنچه اوکراین در سال گذشته برای پشت سر گذاشتن زمستان نیاز داشت. کی یف ثابت کرده است که قادر به بازیابی کامل این ظرفیت نیست.

پوتین هفته گذشته گفت که روسیه فقط آماده است تا «هر گونه تغییر توافقنامه صلح بر اساس واقعیت های موجود در میدان» را بررسی کند. او قبلاً از اوکراین خواسته بود که کنترل کامل چهار منطقه خط مقدم که مسکو تنها بخشی از آنها را اشغال کرده است، تسلیم کند و همچنین تحریم های غرب را به طور کامل بازگرداند. اوکراین این شرایط را آغازگر هر گونه گفتگوهای بالقوه صلح می داند.

پوتین گفت که ترکیه که به میانجی گری تلاش های ناموفق برای مذاکره برای پایان جنگ در بهار 2022 کمک کرده، اخیراً پیشنهادهای صلح جدیدی ارائه کرده است که اوکراین بلافاصله آنها را رد کرد. واضح است که آنها هنوز آماده نیستند. رئیس جمهور روسیه گفت: توپ در زمین آنهاست.

انتهای پیام

نظرات

captcha