اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
آیت الله سبحانی در جلسه اخلاق گفت: اگر قصد داریم سالک راه خدا باشیم باید مراقبت از نفس داشته باشیم و ریا و عجب از کارهای بدی است که نیات را از بین می برند؛ حتی کار خیر برای نیات نادرست باعث از بین بردن اعمال می شود.
به گزارش ایکنا، آیت الله العظمی جعفر سبحانی؛ مرجع تقلید و استاد درس خارج حوزه علمیه، شامگاه 9 آبان در درس اخلاق با بیان اینکه روح انسان مانند زمینی است که در اختیار کشاورز قرار می گیرد، گفت: کشاورز برای اینکه زمین را آباد کند چیزهایی را که مانع رشد درختان و گیاهان است پاکسازی می کند چون با وجود این موانع، درخت و گیاه رشد نخواهند کرد. روح انسان هم عینا مانند زمین است.
وی افزود: روح انسان هم اگر بخواهد با فضایل مزین شود اول باید رذایل را پاکسازی کند، اخلاق ما دو سو دارد یکی به سمت رذایل و دیگری فضائل و علمای اخلاق ابتدا به تبیین رذایل می پردازند و بعد سراغ فضائل می روند و این به معنای آن است که انسان ابتدا باید رذائل را از وجودش بزداید و بعد سراغ فضائل برود؛ حکما هم این را می گویند و به تعبیری اول تخلیه و بعد تحلیه.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه ریا یکی از رذائل عجیبی است که مانع رشد فضائل انسانی است، اظهار کرد: ریا طلب المنزله عند الناس بخصال الخیر است؛ علمای اخلاق گفته اند ریا یعنی اینکه فرد کار نیک انجام می دهد ولی نظرش این است که در جامعه شناخته شود و مقامش بالا برود. درمانگاه می سازد که کار خیلی خوبی است ولی آن را برای مقام خواهی در نزد مردم انجام می دهد نه برای خدا لذا اگر برای خدا نباشد رشد نخواهد کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه قرآن کریم فرموده است صدقات خود را با منت و اذیت از بین نبرید مانند کسی که کارهایش را برای ریا انجام می دهد، افزود: قرآن کریم نمونه نشان داده و فرموده است: یَا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بالْمَنِّ وَالْأَذَیٰ کَالَّذی یُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا یُؤْمِنُ باللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ ۖ فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ صَفْوَانٍ عَلَیْهِ تُرَابٌ فَأَصَابَهُ وَابلٌ فَتَرَکَهُ صَلْدًا ۖ لَا یَقْدرُونَ عَلَیٰ شَیْءٍ مِمَّا کَسَبُوا ۗ وَاللَّهُ لَا یَهْدی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ. یک سنگ صاف داریم که کشاورز قصد دارد بر روی آن کشاورزی کند لذا مقداری خاک می ریزد و دانه می پاشد ولی وابل یا باران شدید می آید و همه آن ها را شسته و می برد و هیچ چیزی باقی نمی ماند. ریا در پیشگاه خدا اینطور است یعنی اگر کار نیکی برای مردم انجام شود فرد در این دنیا به مقام می رسد ولی وقتی مرد همه اعمالش شسته شده و از بین خواهد رفت.
آیت الله سبحانی اضافه کرد: بنابراین اولین قدم برای اینکه به فضیلت دست یابیم باید همه اعمال نیک خود را برای خدا انجام دهیم؛ سابقا شعار می دادند نان برای همه و آب برای همه ما می گوییم اخلاق برای همه؛ اگر کار برای خدا باشد رشد می کند.
وی با بیان اینکه دو مکتب در اخلاق داریم؛ یکی مکتب اخلاقی غربی و دیگری اسلامی، اظهار کرد: در مکتب غرب عمل نیک آن است که خودش نیک باشد ولی با ریشه عمل کاری ندارند؛ شما به فرانسه و آلمان و غرب بروید کسانی هستند که کار عام المنفعه انجام داده است و او را تشویق می کنند ولی اینکه این کار برای خدا است یا دیگران مهم نیست ولی در اسلام عمل نیک باید همراه با نیت نیک باشد.
وی افزود: در اسلام حتی خداوند به نیت نیک هم پاداش می دهد؛ در جنگ جمل آقا امیرمؤمنان(ع) مشغول نبرد بودند و فردی نزد امام آمد که برادر من هم دوست داشت که در این جنگ با شما باشد و حضرت از او پرسید آیا دل برادرت با ما بود؟ بعد ادامه دادند اگر نیت داشت که با سپاه علی(ع) باشد او در اجر این نبرد با ماغ شریک است لذا اسلام تنها به عمل تکیه نمی کند و نیت را هم در نظر می گیرد و نیت اساس عمل است.
استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان اینکه کسانی داریم که عمری را برای خرما و نه خدا کار می کنند ولی کسانی هم هستند که با اهدای یک خرما چون نیت خالص دارند آخرت را بر ای خود می خرند، تصریح کرد: تلاش کنیم نیت ما در اعمال پاک باشد. اولیک حبطت اعمالهم. فرموده است قریش کافر حق ندارد مسجد بسازد با اینکه تعمیر مساجد الحرام کار خوبی است؛ خداوند سلب حق کرده است زیرا نیتشان نیت الهی نبوده است و حق تعمیر و عمارت مسجد برای مؤمنان به خدا و روز قیامت است؛ انما یعمر مساجدالله ... .
آیت الله سبحانی با بیان اینکه این همه کتب اخلاقی غربی داریم که ظاهرسازی است ولی اسلام به باطن اهمیت می دهد، ادامه داد: علمای اخلاقی داشتیم که از ریا خیلی می ترسیدند و مانند ریا، عجب. استاد ما سیدحسین قاضی طباطبایی درس کلام برای ما می گفت و بنده کشف المراد را در نزد او خواندم، ابتدا ما 5 _ 6 نفر بودیم ولی کم کم درس شلوغ شد و ایشان وقتی دید عجبی در او پدید آمده است لذا درس را تعطیل کرد زیرا پاکدامن و خودساخته بود.
این مرجع تقلید افزود: همسر فرزند امام، سیداحمدآقای خمینی باردار بودند و به این دلیل در بیمارستان بستری بود و سیداحمد هم از بیماری همسرش ناراحت بود؛ آقای قاضی روی کاغذ چیزی نوشت و به دست سیداحمد داد و گفت این کاغذ را زیر سر بیمار بگذار و تا زمان وضع حمل هم نباید این کاغذ باز شود و این کار را کردند و بعد از چند دقیقه ایشان به خوبی وضع حمل کرد و بعد که باز کردند دیدند نوشته«بسم الله الرحمان الرحیم» یعنی یک نوشته و نفس او چنین تاثیری دارد.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه باید تلاش کنیم کارهای ما برای خدا باشد، اظهار کرد: نیت اساس عمل است بنابراین باید کارها را برای خدا انجام دهیم؛ اگر قصد داریم سالک راه خدا باشیم باید مراقبت از نفس داشته باشیم و ریا و عجب از کارهای بدی است که نیات را از بین می برند؛ حتی کار خیر برای نیات نادرست باعث از بین بردن اعمال می شود.
وی افزود: کسی تمام شب را در مسجد به نماز مشغول شد به خصوص وقتی دید کسی وارد مسجد شده است ولی صبح که متوجه حضور سگ شد فهمید همه اعمالش حبط شده چون فکر کرده آن سگ انسان است و اعمالش را برای او انجام داده بود؛ البته از بین بردن ریا هم تدریجی است و یکباره نمی توان با رذایل مواجه شد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}