بیشترین گزارش تخلف دریافتی به تعزیرات یزد در حوزه صمت است+فیلم

"سیدمحمدمهدی مهاجریان مقدم" روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، با گرامیداشت هشتم آبان ماه، سی و یکمین سالروز تاسیس تعزیزات حکومتی گفت: پس از اداره صمت، بیشترین گزارشات تخلفی دریافتی از دستگاههای نظارتی به ترتیب مربوط به اتاق اصناف با 1452 فقره پرونده، نیروی انتظامی با 1117 مورد پرونده، بهداشت و درمان با 688 فقره پرونده و جهاد کشاورزی با 480 پرونده بوده است.

"سیدمحمدمهدی مهاجریان مقدم" روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، با گرامیداشت هشتم آبان ماه، سی و یکمین سالروز تاسیس تعزیزات حکومتی گفت: پس از اداره صمت، بیشترین گزارشات تخلفی دریافتی از دستگاههای نظارتی به ترتیب مربوط به اتاق اصناف با 1452 فقره پرونده، نیروی انتظامی با 1117 مورد پرونده، بهداشت و درمان با 688 فقره پرونده و جهاد کشاورزی با 480 پرونده بوده است.

به گفته وی امسال مجموعا 3472 فقره پرونده در حوزه کالا و خدمات به تعزیرات حکومتی وارد شده که 3501 پرونده مختومه شده که علت بالاتر بودن پرونده های مختومه نسبت به پرونده های ورودی، باقی بودن برخی پرونده ها از سال گذشته است که به این رقم اضافه شده است.

وی میزان محکومیت جریمه نقدی این پرونده ها را 275 میلیارد و 523 میلیون و 548 هزار ریال اعلام کرد.

مدیرکل تعزیرات یزد اظهار داشت: طی این مدت در حوزه قاچاق کالا و ارز 1428 فقره پرونده وارد شعب تعزیرات شد که به 1394 پرونده رسیدگی و مختومه گردید؛ جریمه نقدی صادره این بخش سه هزارو 471 میلیاردو 126 میلیون و 650 هزار ریال است.

وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان 667 فقره پرونده ورودی بوده که با احتساب پرونده های باقی مانده از سال گذشته، 674 پرونده، مختومه و 17 میلیارد و 476 میلیون و 70 هزار ریال جریمه نقدی صادر شد؛ در حوزه بهداشت و درمان بیشترین تخلف که برای آن پرونده تشکیل شد بحث عدم رعایت مقررات بهداشت محیط از سوی مراکز توزیع مواد خوراکی و آرایشی و بهداشتی بود که 228 فقره پرونده تشکیل شد .

مهاجریان مقدم یادآور شد: در زمینه عرضه و تحویل کالای غیربهداشتی 107 مورد پرونده تشکیل شد؛ همچنین در مورد عدم رعایت ضوابط بهداشتی محیطی از سوی اماکن عمومی 64 مورد پرونده دایر گردید؛ برای بکار بردن مواد اولیه غیرمجاز یا سمی برای ساخت موارد ارایشی و بهداشتی 16 پرونده و دریافت وجه اضافی از بیمار 14 مورد پرونده تشکیل شده است.

وی به بحث تخلفات صنفی هم گریزی زد و گفت: در خصوص تخلفات صنفی که یکی از حوزه های رسیدگی ماست بیشترین تخلف عدم درج قیمت بوده که با 1289 مورد پرونده، بیشترین تخلف را به خود اختصاص داده و بعد گرانفروشی با 1125 مورد تخلف در رتبه دوم قرار گرفته است؛ عدم صدور فاکتور و عدم ارائه فاکتور خرید با 513 فقره پرونده در رده سوم و کم فروشی با 127 پرونده و تقلب هم با 89 فقره پرونده در رده های بعدی قرار دارند.

وی با بیان اینکه در حوزه قاچاق کالا و ارز، بیشترین تخلف در مورد قاچاق سوخت بوده، اضافه کرد: بالغ بر 639 فقره پرونده تشکیل شده که حمل کالا 270 مورد، نگهداری کالای قاچاق 76 مورد و عرضه و فروش کالای قاچاق توسط واحدهای صنفی 56 مورد بوده است.

مدیر کل تعزیرات حکومتی یزد از وجود اداره تعزیرات در همه شهرستان های استان به جز شهرستانهای مروست، بهاباد، اشکذر و زارج خبر داد و گفت: شهرستانهایی که اداره ندارند به نزدیک ترین شهرستان خود مراجعه می کنند؛ علت نداشتن اداره تعزیرات در برخی شهرستانها کم بودن واحدهای صنفی یا پایین بودن میزان پرونده ها یا گاهی هم ضعیف بودن نظارت و بازرسی در این مناطق است .

وی در ادامه به تشریح وظایف و گستره فعالیت این اداره کل اشاره کرد و افزود: تعزیرات حکومتی دستگاهی است که در حوزه تخلفات اقتصادی فعالیت می کند و در کنار این مجموعه، دستگاههایی هستند که متولی نظارت و بازرسی بر بازار هستند؛ این دستگاهها ابتدا بحث نظارت و بازرسی از واحدهای بازار را انجام و در صورت مشاهده تخلف، تشکیل پرونده داده و از اینجاست که وظیفه تعزیرات شروع و به آن رسیدگی می شود.

وی با بیان اینکه تعزیرات حکومتی به چهار حوزه خاص رسیدگی می کند و وظیفه نظارت و صدور احکام را بر دوش دارد، بخش اول این نظارت را در مورد واحدهای غیر صنفی مثل کارگاهها و کارخانجات و شرکتها و صنایع و دوایر دولتی که خدمات می دهند و وجه دریافت می کنند ذکر کرد و اظهار داشت: به تخلفاتی که در این بخش شده رسیدگی و احکام لازم را صادر می کنیم.

مهاجریان مقدم، موضوع دوم را رسیدگی به تخلفات امور بهداشتی و درمانی اعلام کرد است که شامل چند گروه تخلف می شود که از جمله موسسات درمانی شامل درمانگاهها ، بیمارستانها ، مطب های پزشکان است که اگر تخلفی در بحث تعرفه یا خدمات درمانی صورت گیرد تعزیزات، ورود و رسیدگی می کند.

به گفته این مسوول، در حوزه داروخانه ها و موسسات تولیدی دارو و تجیهزات پزشکی و لوازم ازمایشگاهی هم اگر تخلفی انجام شود مشمول این قانون قرار می گیرند؛ موضوع بعدی نیز کارخانجات و موسساتی هستند که مواد فراورده های غذایی تولید می کنند که تخلفات این گروه هم مشمول قانون و رسیدگی میشود؛ همچنین در بحث بهداشت عمومی در مغازه ها و صنوف و رستورانها و سایر اماکن عمومی که ضوابط بهداشتی را رعایت نکنند در صورت گزارش مراجع ذیصلاح ورود می کنیم.

وی به قانون نظام صنفی هم اشاره کرد و گفت: تعزیرات، صالح به رسیدگی آن است ؛ کلیه واحدهای صنفی و مغازه ها چه ثابت یا سیار و یا فضای مجازی اگر تخلفی انجام دهند مثل کم فروشی، تقلب یا گران فروشی یا عرضه خارج از عرضه با آنها برخورد میشود .

مدیرکل تعزیرات یزد، صلاحیت چهارم که مهم است را مبارزه با قاچاق کالا و ارز دانست که هر چند بخشی از برخورد با این تخلفات در حیطه دستگاه قضایی است اما 80 تا 90 درصد قاچاق کالا و ارز در شعب تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار می گیرد؛ قاچاق کالا و ارز ممکن است آسیب جدی به اقتصاد جامعه و تولیدات داخلی وارد کند که با آن برخورد می شود.

وی به گشت های مشترک تعزیرات و حضور در بازار هم اشاره کرد و یادآور شد: به مناسبت های مختلف مثل آغاز سال تحصیلی، ماه رمضان، عید نوروز و یا سال نو، گشت تعزیزات به بازار این کالاها ورود می کند و به همراه سایر دستگاهای نظارتی، تیم گشت مشترک در بازار حضور و نسبت به بازدید و بازرسی از واحدهای مربوطه اقدام می کند ضمن آنکه این گشت ها جنبه پیشگیری هم دارند و تذکرات لازم داده میشود و اگر تخلفی هم مشاهده شد نسبت به تشکیل پرونده اقدام می شود.

به گفته وی بازرسی از انبارها و نحوه توزیع و فروش کالاها هم مورد رصد جدی تعزیرات حکومتی است؛ شهروندان عزیز می توانند با مراجعه به سامانه میز خدمت www.tazirat135.ir گزارشات و شکایات خود را در سریع ترین زمان ممکن ثبت و همچنین با ثبت نام در این سامانه از روند رسیدگی به پرونده های خود اطلاع حاصل نمایند.

نظرات

captcha