اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید بر اینکه با نگاه علمی و کاوش های باستان شناسی می توان مردم را نسبت به موضوع کوروش هخامنشی آگاه کرد، گفت: کوروش امروز یا به دست منکران اش و یا به دست افراطیون افتاده است. درحالی که کوروش سرمایه ای برای انسجام ملی کشور است که نباید نادیده گرفته شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، مصطفی ده پهلوان که دومین نشست «کوروش هخامنشی از افسانه تا واقعیت: در پرتو اسناد و مدارک تاریخی؛ پژوهش های باستان شناسی و زبان شناسی» سخن می گفت، ایران را سرزمینی ریشه دار با عمق فرهنگی، دینی و سیاسی غیرقابل وصف خواند و اظهار کرد: ایران سرزمینی با تاریخی به بلندای حیات بشری با ادبیات غنی، بزرگ مردان و بزرگ زنان بسیار است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه استادان حاضر در این جمع از نگاه فیلسوفان غرب به تاریخ ایران و نام آورانی همچون زرتشت و کوروش برای ما سخن می گویند، افزود: امروز موضوع کوروش و موضوعات دیگر تبدیل به حساسیت های نابه جا و نالازم در کشور شده است. کوروش امروز یا به دست منکران اش و یا به دست افراطیون با اهداف شوم افتاده است. کوروش افتخار و ستون سترگی برای انسجام ملی است و این سرمایه فرهنگی، تاریخی و دینی را نباید نادیده بگیریم و با نگاه علمی کوروش را برای جوانان و جهانیان شرح دهیم و بگوییم او که بود و چرا مهم است.
ده پهلوان گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، باید در این روزها یک اندیشگاه و محلی برای اندیشیدن باشد، محلی که کنشگرانه در بزنگاه های تاریخی به مسائل پرچالش تاریخی ایران ورود کرده و زمینه های لازم برای حفاظت از مواریث فرهنگی کشور را فراهم کند.
او بیان کرد: امیدوارم سال آینده بتوانیم دور سوم این نشست را با نگاهی علمی در مرودشت [پاسارگاد و تخت جمشید] برگزار کنیم.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با طرح این پرسش که چرا باید در روز هفتم آبان، پاسارگاد [آرامگاه کوروش هخامنشی] و تخت جمشید بسته شود، گفت: با نگاه علمی و کاوش های باستان شناسی می توان مردم را نسبت به موضوع کوروش آگاه کرد. کوروش سرمایه ای برای انسجام ملی کشور است که نباید نادیده گرفته شود.
درسی که از کوروش هخامنشی می توان آموخت
جبرئیل نوکنده، رییس موزه ملی ایران که میزبان این نشست تخصصی بود، با اشاره به ابعاد شخصیتی، جایگاه تاریخی و نقش کوروش در ارائه دیدگاه بشر دوستانه از وجه کمتر شناخته شده او سخن گفت و اظهار کرد: کوروش در فتح بابل، جنگ طلبی و کینه توزی نکرد، بلکه این جنگ را برای برقراری صلح انجام داد، اسیرانی را از بردگی رهانید، آیین ها، خدایان محلی و ملی و شکست خوردگان را گرامی داشت و در برقراری صلح در منطقه کوشید، درسی که امروز می توان از این رخداد تاریخی گرفت و به همگان آموخت این است که در این جغرافیا باید همزیستی را با وجود تفاوت هایمان در اولویت قرار دهیم و چنانچه به هر دلیلی جنگی روی دهد هدف نهایی آن صلح باشد.
در ادامه یادداشت حکمت الله ملاصالحی ـ استاد ممتاز باستان شناسی ـ، که به دلیل آسیب دیدگی نتوانست در این نشست حضور داشته باشد، با موضوع «برآمدن کوروش، خیزشی بزرگ در حیات سیاسی و مدنی ایرانیان» خوانده شد.
در نخستین پنل تخصصی این نشست نیز، شاهرخ رزمجو ـ استاد دانشگاه تهران ـ موضوع «مردوک یا یهوه؟ بازتاب استوانه کوروش در کتاب اشعیا» را به بحث گذاشت، نصرالله پور جوادی ـ استاد فرهنگستان زبان و ادب فارسی ـ بحث «فیلسوف یونانی و هخامنشی: آیا کوروش بزرگ می تواند نمونه پادشاه فرزانه افلاطون باشد؟ » را مطرح کرد، کامیار عبدی ـ باستان شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ـ عنوان «تأثیرپذیری غربیان از اندیشه کوروش بزرگ» را بررسی کرد و مرتضی رضوان فر ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ـ به تشریح «پژوهش میدانی دیوار ذوالقرنین (دیوار قیامت) در شهر دربند روسیه پرداخت.
در پنل دوم این نشست تخصصی نیز که در قالب میزگرد نقد، پرسش و پاسخ درباره کوروش هخامنشی همراه بود، باستان شناسانی چون شاهرخ رزمجو، کامیار عبدی و مهرداد ملک زاده با تشریح موضوع به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ گفتند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}