پاسخ معاون صندوق اعتباری هنر به اظهارات پژمان بازغی

معاون صندوق اعتباری هنر در پاسخ به صحبت های رئیس انجمن بازیگران خانه سینما بیان کرد: صندوق هنر هیچگونه نقشی در تعیین میزان حقوق دریافتی بازنشستگان هنرمند ندارد.

به گزارش ایسنا، پژمان بازغی - رئیس انجمن بازیگران خانه سینما - اخیرا در گفت وگویی رادیویی درباره اعتراضی که اکبر عبدی به وضعیت بیمه بازنشستگی خود مطرح کرد، اظهار کرده است: « در وزارت کار در شناسه ملی خانه سینما ما بازیگران به عنوان کارگران فصلی ماهیگیران جنوب بیمه می شویم و با این عنوان تعریف شده ایم. مساله اصلی این است که بازیگران استخدام هیچ ارگانی نیستند و بیمه آن ها از سوی صندوق هنر تحت عنوان کارگران فصلی ماهیگیران جنوب بیمه می شوند. مبلغ بازنشستگی هنرمند 6 میلیون تومان است. آقای عبدی هم به اشتباه فکر کرده بود که هرکس بازنشسته می شود، 6 میلیون تومان دریافت می کند درحالی که شرایط مختلف بیمه ای در کشور متفاوت است. متاسفانه هیچکس به دنبال حل کردن این مشکل نیست.

حالا پس از چند روز معاون اعضاء صندوق اعتباری هنر در واکنش به این صحبت ها توضیحاتی را ارائه کرده است.

وی گفت: معرفی اصحاب فرهنگ و هنر به سازمان تأمین اجتماعی توسط صندوق اعتباری هنر است و تعیین و میزان حقوق و مزایای دریافتی اعضای صندوق هنر به عهده خود افراد است به عبارت دیگر مطابق قوانین سازمان تأمین اجتماعی، میزان حقوق بازنشستگی براساس انتخاب هنرمند در دوره بیمه پردازی قبل از بازنشستگی است و این مجموعه هیچگونه نقشی در میزان دریافتی حقوق بازنشستگان آن ندارد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی صندوق اعتباری هنر، مسلم کریمی با اشاره به جزئیات و نحوه معرفی اعضای صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی، گفت: در سال 1381 با هدف بهره مندی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه از خدمات بیمه ای سازمان تأمین اجتماعی، تفاهم نامه ای میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تأمین اجتماعی منعقد شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال 1385 صندوق اعتباری هنر به عنوان متولی این امر مشخص و تاکنون نسبت به معرفی هنرمندان ، روزنامه نگاران، نویسندگان و فعالان قرآن و عترت سراسر کشور انجام وظیفه می نماید.

معاون اعضاء صندوق اعتباری هنر در عین حال اظهارداشت: تمامی معرفی شدگان از ابتدا براساس مفاد تفاهم نامه منعقده تاکنون ذیل حِرف و مشاغل آزاد به عنوان نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان، نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام می کنند و در این خصوص هیچ ارگان و موسسه دیگری دخیل نیست. لذا ثبت نام به عنوان کارگران فصلی که اخیراً مطرح شده است، غلط است و موضوعیت ندارد.

کریمی اضافه کرد: همچنین با پیگیری و رایزنی های انجام شده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد شده است عنوان بیمه که در حال حاضر بیمه نویسندگان، هنرمندان، روزنامه نگاران است به بیمه فرهنگ و هنر تغییر یابد.

صندوق اعتباری هنر و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ نقشی در تعیین میزان حقوق دریافتی بازنشستگان هنرمند ندارد

معاون اعضای صندوق اعتباری هنر در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: با توجه به آنکه صندوق هنر صرفا معرفی کننده و تائید کننده اعضا به عنوان هنرمند به سازمان تامین اجتماعی است، لذا تعیین میزان حقوق دریافتی بازنشستگان هنرمند و دیگر اعضای این صندوق ماهیانه براساس عقد قرارداد به عهده خود شخص بیمه شده می باشد.

به گفته معاون اعضای صندوق اعتباری هنر ، مطابق قوانین سازمان تامین اجتماعی و جداول محاسباتی پرداخت حق بیمه، عضو معرفی شده می تواند از حداقل حقوق های ماهانه مشخص شده توسط شورای عالی کار تا سقف هفت برابر آن اقدام به عقد قرارداد و پرداخت حق بیمه بر مبنای حقوق درخواست شده خود بصورت ماهانه پرداخت نماید. 

وی یادآور شد: آخرین دستورالعمل در این خصوص هم با اصلاحات در سال 1399 با شماره 1000/99/1226 از طرف رئیس سازمان تأمین اجتماعی به تمامی شعب تأمین اجتماعی در سراسر کشور ابلاغ شده است و در حال حاضر هم ملاک اقدام سازمان تأمین اجتماعی است.

کریمی ادامه داد: صندوق اعتباری هنر به عنوان حامی و حمایت کننده از هنرمندان 10 درصد از نرخ های12 و 14 و 18درصد بیمه حرف و مشاغل آزاد که بیمه هنرمندان نیز جزء آن است را پرداخت و مابقی را خود هنرمند پرداخت می کند به عنوان مثال اگر هنرمندی از طرف صندوق معرفی نامه دریافت کند با مراجعه به شعبه بیمه تامین اجتماعی نرخ 18 در صد را با حداقل دستمزد انتخاب کند ،صندوق هنر 10 درصد از نرخ 18 درصد(یعنی 60 درصد کل) را پرداخت و 8 درصد مابقی را خود هنرمند بر اساس نرخ حداقل دستمزد پرداخت می کند و اگر همین منوال تا زمان بازنشستگی ادامه پیدا کند، فرد در زمان بازنشستگی هم حداقل دستمزد را بازنشستگی می گیرد ولی اگر فرد پس از دریافت معرفی نامه از صندوق هنر با مراجعه به شعبه بیمه تامین اجتماعی به طور مثال 5 برابر حداقل دستمزد را انتخاب کند، در این صورت صندوق هنر 10 درصد از نرخ حداقل دستمزد (یعنی 10 درصد از18 درصد) را پرداخت می کند و فرد هم مابقی را بر اساس 5 برابر حداقل دستمزد پرداخت می کند اما پس از بازنشستگی فرد 5 برابر حداقل دستمزد را بازنشستگی دریافت می کند و این نکته مهمی است که بسیاری از هنرمندان به آن توجه کمی می کنند و در زمان عقد قرارداد حداقل دستمزد را انتخاب می کنند.

معاون اعضای صندوق اعتباری هنر در عین حال تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر و همچنین سازمان تامین اجتماعی، هیچگونه نقشی در انتخاب حقوق معرفی شدگان ندارد و این خود شخص هنرمند و اعضاء است که انتخاب می نماید که چه مبلغی ماهیانه حقوق درنظر گرفته و در دوران بازنشستگی به وی پرداخت شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha