مجری نهالستان های استان قم:

عرضه هرگونه نهال بدون مجوز جهاد کشاورزی ممنوع است

ایسنا/قم جهاد کشاورزی استان قم با نظارت دقیق بر فرآیند تولید و عرضه نهال، به دنبال جلوگیری از شیوع آفات و بیماری ها و حمایت از کشاورزان است و این سازمان به دنبال ممنوع کردن عرضه هرگونه نهالی است که شناسه ندارند.

سمیه یزدی، مجری نهالستان های استان قم در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در استان قم، شش نهالستان دارای مجوز در زمینه تولید درختان مثمر و غیر مثمر فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: از مجموع شش نهالستان استان قم، 2 نهالستان به تولید درختان غیر مثمر و 6 نهالستان به تولید درختان مثمر مشغول هستند.

وی ادامه داد: نهالستان های غیر مثمر ما در حال حاضر درختانی مانند اکالیپتوس و گز تولید می کنند، ما اکالیپتوس را با هدف تولید چوب به کشاورزان توصیه می کنیم و گز را برای استفاده در زمینه بادشکن ها تولید و عرضه می کنیم.

یزدی بیان کرد: در سال جاری، چهار نهالستان مجوزدار درختان مثمر استان قم حدود 88 هزار نهال تولید کرده اند؛ از این تعداد، حدود 28 هزار و 400 نهال درخواست شناسه کرده اند که طی دوماه آینده، این شناسه ها به کشاورزان و بهره برداران تحویل داده خواهد شد.

وی افزود: درختان مثمر ما شامل انواع درخت زیتون(ارقام آمیگدولالیا، کنسروالیا، مانزانیا و زرد)، پسته(رقم بادامی ریز زرند)، انار(ارقام ملس ساوه، قچاق و مهدیخانی)، انگور(ارقام یاقوتی، بی دانه سفید و بی دانه قرمز) است.

مجری نهالستان های استان قم اضافه کرد: توت، سیب، گلابی، آلو، هلو، قیصی، گوجه سبز، گوجه قرمز، گردو و شلیل سایر نهال های تولید شده در استان قم هستند که به بهره برداران عرضه می شود.

یزدی تصریح کرد: تولید و عرضه هر گیاهی نیاز به دریافت مجوز دارد، لذا ممکن است برخی نهال ها به صورت غیرمجاز تولید شوند و باعث انتقال بیماری به باغات و نهالستان های ما شوند.

وی ادامه داد: همکاران ما در اداره حفظ نباتات قبل از تحویل شناسه و لیبل به تولیدکنندگان، بازدیدها و بررسی های اولیه ای انجام می دهند تا از سلامت ریشه و گیاه اطمینان حاصل کنند و از وجود آفات و بیماری ها جلوگیری کنند.

یزدی عنوان کرد: متأسفانه در سال های اخیر، نهالستان های غیرمجاز زیادی فعالیت داشته اند که تولید نهال های غیرمجاز باعث شیوع آفات و بیماری ها در باغات استان شده است، به همین دلیل امسال با سخت گیری بیشتری برخورد خواهیم کرد.

وی افزود: افرادی که مجوز نداشته باشند یا نهال هایی بدون شناسه عرضه کنند، تحت پیگرد قرار خواهند گرفت و هرگونه عرضه نهال بدون مجوز ممنوع است.

مجری نهالستان های استان قم اعلام کرد: اگر افرادی از استان های مجاور قصد وارد کردن نهال به استان قم را دارند، حتماً باید مجوز دریافت کنند؛ ما در زمینه تولید و عرضه نهال اعتبار داریم و تسهیلاتی به متقاضیان ارائه می دهیم، هر متقاضی می تواند حداقل 50 تا 100 میلیون تومان تسهیلات دریافت کند.

یزدی با اشاره به محدودیت های منابع آب و خاک اظهار کرد: دو نهالستان غیرمثمر ما درختانی کم آب بر و مقاوم به خشکی، شوری و گرما تولید می کنند، به همین دلیل، عرضه درختان غیرمستمر تولید شده در نهاستان های دارای مجوز در استان قم به صورت رایگان انجام می شود؛ هر متقاضی می تواند با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی، اطلاعات خود را پر کرده و این درختان را به صورت رایگان دریافت کند.

وی با اشاره به تعهدات استان قم در طرح کاشت یک میلیارد درخت، یادآور شد: در حال حاضر علاوه بر کاشت درختان غیرمثمر تصمیم گرفته شد که سازمان جهاد کشاورزی، درختان مثمر نهالستان های مجوزدار را نیز در این طرح قرار دهد.

یزدی با بیان اینکه به دلیل کمبود نهالستان های مجوزدار، صادرات نهال به سایر استان ها را نداریم، اظهار کرد: واردات نهال را از استان های ایلام و خوزستان داشتیم که باعث آلودگی شدند و تقریباً تمام نهال های وارداتی به دلیل حمل و نقل نامناسب و عدم مراقبت از ریشه نهال باردهی نداشتند و منجر شیوع آفات و بیماری در باغات استان شدند.

مجری نهالستان های استان قم در پایان بیان کرد: در روزهای آتی، جلسه کمیته فنی نهالستان های استان قم برگزار خواهد شد و تصویب خواهیم کرد که توزیع و عرضه هرگونه نهال بدون مجوز سازمان جهاد کشاورزی ممنوع است و با هر توزیع کننده غیرمجاز برخورد خواهیم کرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha