اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رییس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه تقویت نظام آموزش وپروش در گرو تمرکززدایی و واگذاری اختیارات به استان هاست، گفت: بر اساس پژوهش های انجام شده در حال حاضر حداقل 40 درصد زمان آموزش به دلایل مختلف اتلاف می شود.
وی در خصوص مهم ترین اهداف طرح، گفت: تحقیقات این مرکز نشان می دهد که تمرکز شدید اختیارات در ستاد وزارت آموزش وپرورش موجب شده است که در تمامی ادوار، وزرای آموزش وپرورش عمده وقت خود را صرف پرداخت به اموری جاری نمایند که پایان پذیر هم نیست و عملاً فرصتی برای ایشان باقی نمی گذارد که به مسئله تحول در نظام آموزش وپرورش بپردازند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس، در خصوص جزئیات طرح مذکور بیان کرد: در این طرح با رویکردی که تشریح شد، سعی شده است که واحدهای مرتبط با آموزش وپرورش در استان ها ارتقاء یابند و ظرفیتی ایجاد شود که بتوان اختیارات مالی و اداری را از ستاد به استان ها تفویض کرد، از این رو پیشنهاد شده است اداره کل آموزش وپرورش، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، دانشگاه فرهنگیان و اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کنار یکدیگر تجمیع شوند و سازمان آموزش وپرورش استان شکل گیرد. نکته مهم این است که تجمیع این ادارات به معنای ادغام آن ها در یکدیگر و انحلال شان نیست بلکه نوع چینش آن ها تغییر می کند و با حفظ ماهیت و مأموریت هایشان، تحت مدیریت واحد قرار می گیرند.
نگاهداری خاطرنشان کرد: یک مسئله مهم دیگر که در طرح تقویت مورد توجه قرار گرفته، اجباری کردن دوره پیش دبستانی آن هم با امکانات و شرایط فعلی آموزش وپرورش است. مطالعات نشان داده که هر سال دوره پیش دبستانی می تواند به پیشرفت شگرف تحصیلی دانش آموزان در پایه های بعدی بیانجامد. از همین رو در طرح تقویت برای آنکه کلیات نظام آموزشی تغییری نکند و بار مالی هم برای آموزش وپرورش نداشته باشد، سن آغاز آموزش در چارچوب مبانی سند تحول بنیادین یک سال کاهش یافته و پنج سال تمام تعیین شده و از طرفی سال نخست تحصیل به عنوان آموزش پیش دبستانی اجباری و پنج سال بعد به عنوان آموزش ابتدایی معین گردیده است. برای تأمین مربی و محتوای این دوره نیز برنامه مشخصی در طرح پیش بینی شده است.
وی یکی دیگر از مواد مهم این طرح را بازنگری در تقویم آموزشی دانست و عنوان کرد: بر اساس پژوهش های انجام شده در حال حاضر حداقل 40 درصد زمان آموزش به دلایل مختلف اتلاف می شود و به دلیل تعیین ابتدا و انتهای سال تحصیلی با قانونی که در سال 1376 به تصویب رسیده است، عملاً امکانی برای جبران ساعات از دست رفته وجود ندارد. از سویی هم پراکندگی های جغرافیایی و شرایط مختلف کشور به ما نشان می دهد که نمی توان در خصوص امر خطیر ساعت آموزش به صورت متمرکز تصمیم گرفت. به همین دلیل مطابق راهکار 10-21 سند تحول بنیادین در طرح بر انعطاف پذیری تقویم آموزشی و اعطای اختیارات به استان ها تکلیف شده است.
نگاهداری ادامه داد: از دیگر مواد مهم طرح تقویت، تکلیف به ایجاد یک واحد اطلاعاتی و عملیاتی برای سنجش وضعیت نظام آموزش وپرورش و بستری برای توزیع عادلانه و دقیق منابع و امکانات آموزشی است. بررسی های نشان می دهد که ما در آموزش وپرورش نیازمند بستری مشابه بستر دهک بندی خانوارها در پایگاه رفاه ایرانیان هستیم تا بتوانیم اولاً شناخت دقیقی از وضعیت مدارس کشور داشته باشیم و ثانیاً به تعبیر زیرنظام مالی سند تحول بنیادین واحدی اطلاعاتی برای توزیع امکانات و منابع آموزش وپروش ایجاد شود تا از اعمال سلیقه در این امر جلوگیری شود. از این رو پایگاه جامع اطلاعات مدارس و رتبه بندی مدارس بر مبنای آن که مؤکد راهکار 3-19 سند تحول بنیادین می باشد، پیشنهاد شده است.
وی افزود: براساس چالش هایی که وزارت آموزش وپرورش با آن درگیر است در طرح موادی نیز ناظر به تغییرات ساختاری مورد نیاز در وزارت خانه آورده و پیشنهاد شده است معاونت «برنامه ریزی و توسعه منابع» این وزارت خانه به دو معاونت «امور مالی و اقتصادی» و «سرمایه انسانی» تقسیم شود و معاونت «ابتدایی» و «متوسطه» نیز در «معاونت آموزش» ادغام شوند.
رییس مرکز پژوهش های مجلس یادآور شد: در طرح تقویت با توجه به تنگناهای مالی آموزش وپروش و لزوم تنوع بخشی به روش های تأمین مالی آموزش وپرورش مطابق راهکار 20 سند تحول علاوه بر آنکه به تشکیل معاونت اقتصادی تکلیف شده است، مشوق هایی برای افزایش درآمدهای اختصاصی و تشویق مدیران واحدهای درآمدآفرین در آموزش وپرورش تعبیه شده است.
وی در خصوص سایر مواد طرح نیز توضیح داد: در طرح تقویت مواد دیگر نیز از قبیل ارتقاء مشارکت های مردمی و احیای کارکردهای مثبت انجمن اولیا و مربیان، ساماندهی بهینه نیروی انسانی با رویکرد تقویت مدارس عادی دولتی، تربیت معلم با مهارت های ویژه تدریس در مدارس استعدادهای درخشان، تشویق معلمان به ماندگاری در مقطع ابتدایی و مناطق محروم و روستایی دیده شده است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس در پایان تأکید کرد: اکنون طرح تقویت نظام آموزش وپرورش در کمیته آموزش وپرورش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در حال بررسی است و مرکز پژوهش های مجلس به عنوان بازوی کارشناسی و مشورتی نمایندگان مجلس از همه دغدغه مندان و اساتید حوزه تعلیم و تربیت دعوت می کند که برای بررسی طرح و تدقیق آن پیش قدم شوند. مرکز با روی گشاده پذیرای همه نظرات خواهد بود و هدف آن تصویب طرحی خواهد بود که ان شاالله به معنای واقعی به تقویت نظام آموزش وپرورش بیانجامد و بستری برای تحقق سند تحول بنیادین ایجاد کند.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}