پایان سرگردانی بسته های پستی و حل مشکل مالیاتی شرکت های دانش بنیان در خراسان رضوی

علی اسماعیلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از جمله مشکلات این شرکت ها دریافت بسته های پستی بود که در گذشته به دبیرخانه پارک علم و فناوری خراسان رضوی ارسال می شد و اکنون شرکت ها با آسودگی خاطر می توانند نسبت به دریافت و ارسال بسته های پستی خود اقدام کنند.

علی اسماعیلی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از جمله مشکلات این شرکت ها دریافت بسته های پستی بود که در گذشته به دبیرخانه پارک علم و فناوری خراسان رضوی ارسال می شد و اکنون شرکت ها با آسودگی خاطر می توانند نسبت به دریافت و ارسال بسته های پستی خود اقدام کنند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شرکت های مستقر در پارک که دارای هویت و موجودیت مستقلی از پارک هستند، برای ثبت و امضاء قراردادهای خود نیاز به کد پستی اختصاصی داشتند که در گذشته با مشکلاتی در این خصوص رو به رو بودند و حتی در قراردادهای بین پارک و شرکت ها نمی توانستیم از کدپستی یکسان بهره ببریم.

به گفته وی، اکنون با توجه به داشتن کد پستی اختصاصی شرکت ها، تنظیم اینگونه قراردادها نیز به سهولت امکان پذیر است.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار کرد: خوشبختانه شرکت های دانش بنیان و فناوری که در خارج از مجموعه پارک مستقر بودند، دچار این مشکل نبودند و به راحتی نسبت به ارسال و دریافت بسته های پستی و همچنین تنظیم قراردادهای خود از کدپستی بهره می بردند.

حل مشکل مالیات شرکت های دانش بنیان

وی همچنین گفت: یکی از مشکلات شرکت های دانش بنیان در خصوص بهره مندی از معافیت های مالیاتی بود که به واسطه سوء برداشت از متن قانون، مشکلاتی را برای شرکت های دانش بنیان و فناور خراسان رضوی ایجاد کرده بود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه این مشکل بیشتر برای مجموعه های دانش بنیان و فناور پارک علم و فناوری خراسان رضوی وجود داشت، افزود: برای رفع این مشکل ارتباط هایی در ابتدای امسال با وزیر اقتصاد دولت سیزدهم برقرار شد و برای حل این مشکل راهکار ارائه شد.

وی ادامه داد: گاهی معافیت مالیاتی حق این شرکت ها نیست به طور مثال شرکتی قرار است پمپ خاصی را بسازد و یا مجوز فناورانه برای تولید محصول دانش بنیان دیگری داشته باشد ولی در کنار این فعالیت، محصول دیگری را نیز به فروش برساند، از این رو تمام فعالیت های این شرکت های دانش بنیان معاف از مالیات نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: از این رو باید یک سری ممیزی هایی شکل بگیرد تا ضمن جلوگیری از اجحاف قانون نسبت به شرکت های دانش بنیان، حق و حقوق دولتی نیز پرداخت شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر برخی از مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان، خارج از مجموعه پارک علم و فناوری خراسان رضوی نسبت به اجرای قوانین مالیاتی خود دچار مشکل شده بودند که باید از معافیت مالیاتی برخوردار می شدند ولی قانون در حق آنان رعایت نشده بود؛ از این رو هماهنگی شد تا یکی از شعبه های مالیاتی بتواند در این خصوص به شرکت های دانش بنیان و ممیزی پرداخت مالیاتی آنان راهنمایی و اقدام کند.

اسماعیلی بیان کرد: به تمام شرکت های دانش بنیان که مشکل مالیاتی داشتند، اعلام شد تا مشکل خود را به مجموعه پارک اعلام کنند تا از مسیر مشاور مالیاتی قابلیت پیگیری و حل مشکل وجود داشته باشد.

به استناد ماده 28 آیین نامه اجرایی ماده 9 قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان مبنی بر تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات و تبصره الحاقی آن، واحدهای فناوری مستقر در پارک های علم و فناوری که با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد می شوند، نسبت به درآمدهای حاصل از فعالیت های مذکور در مجوز که صرفا در پارک های علم و فناوری تحقق می یابد، از معافیت مالیاتی موضوع ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی برخوردار خواهند بود.

همچنین به موجب ماده 47 قانون برنامه چهارم توسعه به منظور ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان و تقویت همکاری های بین المللی، اجازه داده می شود واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارک های علم و فناوری برای انجام ماموریت های محوله از مزایای قانون مناطق آزاد در خصوص روابط کار معافیت های مالیاتی و عوارض، سرمایه گذاری خارجی و مبادلات مالی بین المللی برخوردار شوند.

تاکنون هزار و 420 شرکت دانش بنیان و فناور در مجموعه پارک علم و فناوری خراسان رضوی ایجاد شده است و هم اکنون این پارک دارای 524 شرکت فعال، اشتغال هشت هزارو 150 نیروی متخصص را فراهم کرده است.

نظرات

captcha