اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک با بیان اینکه موسسات جای خوبی برای کودکان نیستند، گفت: به دنبال تعطیلی و بستن موسسات نیستیم بلکه به دنبال تغییر ماموریت ها و گسترش موسسات هستیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید علی کاظمی دبیر مرجع ملی حقوق کودک در نشست تخصصی رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر که در سازمان بهزیستی برگزار شد، اظهار کرد: یک نگاه سنتی نسبت به کودک و خانواده وجود دارد و همچنین یک نگاه نو و حق مدار نسبت به کودک و نگاه تکلیف مدار نسبت به خانواده وجود دارد. این دو نوع نگاه، ساز و کارهای مختص به خود را می طلبند. در نگاه سنتی نسبت به کودک، کودک را موجود وابسته و منفعل می بینیم که چه در خانواده و چه در مؤسسه، اساساً تفاوتی ندارد. اما در نگاه حق مدار که اکنون در چند دهه اخیر حاکم شده، نگاه حق مدار نسبت به کودک مطرح بوده و به خانواده نگاه آرمانی شده تا کودک هم در این محیط تکریم، دیده و حرف هایش شنیده شود و مورد مشارکت قرار گیرد و تمام مواهب و استعدادها و ظرفیت های شخصی او فعال شود تا شهروند شایسته ای باشد.
کاظمی ادامه داد: اگر اینگونه به خانواده و کودک نگاه کنیم، مؤسسات جای خوبی برای کودکان نیست، زیرا نمی تواند این حق های کودکان را تبیین کند. بنابراین، در این گفتمان جدید باید خانواده مداری مورد توجه باشد و از همین رو، در استانداردهای بین المللی خانواده محوری و پیوند با خانواده از اصول مسلم است و در سیاست های ما نیز همین بوده است.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک با استناد به ماده 5 سند ملی کودکان و نوجوانان گفت: در یک بند دولت موظف است برای بهره مندی کودک و نوجوان از خانواده مشروع، قانونی و شایسته کلیه اقدامات و تلاش های لازم را انجام دهد و در قالب ظرفیت ها از تأمین مراقبت و رشد کودک در خانواده حمایت کند. همچنین در بند سوم آمده که کودک و نوجوان حق با خانواده بودن را دارد و اگر خانواده مشکل داشت دولت مکلف است با تدابیر شایسته، نسبت به رفع مشکل خانواده اقدام کند.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در نگهداری از کودکان دو راه بیشتر وجود ندارد که یا به صورت موقت و یا به صورت دائم است. در ماده 1187 قانون مدنی امین موقت و ماده 1148 بحث قیم مطرح است. بنابراین این موضوع ادبیات جدیدی نیست. در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال 99، سپردن موقت پیش بینی شده است، لذا سه نوع از این ادبیات در قانون داریم که متولی آن قضات هستند.
کاظمی در ادامه با استناد به ماده 36 قانون حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست گفت: در قانون بحث خانواده مطرح شده و از همین رو بهزیستی همانطور که می تواند کودک را به مؤسسه بسپارد به خانواده نیز می تواند واگذار کند و در اینجا خانواده را به مثابه مؤسسه و واحد بنیادین تربیتی در نظر می گیریم که کودک را می توان به آن واگذار کرد، لذا اصل کار درست است و سازمان بهزیستی نیز سال هاست که به دنبال این بحث است.
وی ادامه داد: من تلاش می کنم پرنده در قفس خیلی خوب زندگی کند؛ این حکایت نگهداری کودکان در مؤسسات است و به همین جهت معتقدیم که باید خانواده های خوب جایگزین مؤسسه شوند.
دبیر مرجع ملی حقوق کودک با بیان اینکه سعی کنیم حداکثر حقوق کودک را تأمین کنیم، افزود: در همین زمینه نیز چند دعوای اشتباه رخ داده است. گاهی فکر می شود که اگر روی خانواده محوری و مراقبت کودکان تاکید می شود به معنای سلب صلاحیت از مؤسسات و مراکز است، اما اصلاً اینگونه نیست. بلکه توجه به تغییر مسیر و اصلاح در وضعیت مراکز خواهد شد.
وی افزود: تعداد کودکان زیادی داریم که هنوز نتوانستیم چتر حمایتی را بر سر آنها داشته باشیم. ماده 3 قانون حمایت از اطفال، لیست مفصلی از کودکان در معرض خطر را پیش بینی کرده و در ماده 6 نیز به بهزیستی تکلیف کرده که در این زمینه دارای مسئولیت است و باید بهزیستی چتر خود را بر روی همه اینها قرار دهد. بسیاری از این کودکان فاقد سرپناه و توجه هستند، لذا مؤسسات باید به این سمت بروند که توان و تخصص خود را در اختیار مؤسسات قرار دهند لذا به دنبال تعطیلی و بستن مؤسسات نیستیم بلکه به دنبال تغییر مأموریت ها و گسترش مؤسسات هستیم.
{{name}}
{{content}}