انتظار برای شیمی درمانی؛ تخت و پرستار هست، مدیریت نیست

بیماران سرطانی که برای روند درمان خود برای شیمی درمانی به مراکز درمانی همدان مراجعه می کنند از کمبود تخت های شیمی درمانی و عدم دریافت به موقع خدمات و مدیریت این موضوع رنجیده خاطر هستند در صورتی که تاخیر در درمان تاثیر پذیرایی داروها را کم می کند.

خبرگزاری تسنیم از همدان، شیمی درمانی یکی از روش های درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی شیمی درمانی انجام می شود. شیمی درمانی معمولاً با هدف درمان سرطان با استفاده از ترکیبی از داروها یا با هدف افزایش عمر بیمار، ممانعت از گسترش سرطان و رفع بعضی از علائم سرطان به عنوان یک درمان تسکینی انجام می شود.

داروهای شیمی درمانی معمولاً به صورت غیر اختصاصی تزریق شده و در تمام بدن پخش می شوند. این داروها تأثیر سایتوتوکسیک دارند و وارد سلول ها شده و با مهار میتوز و تقسیم سلولی یا با ایجاد اختلال در ساختار و عملکرد دی ان ای و جلوگیری از ترمیم و بازسازی دی ان ای مانع از تکثیر سلول های سرطانی و رشد و گسترش آن ها می شوند.

این روش درمانی در همدان قابل انجام است و در مراکز دولتی نظیر بیمارستان شهید بهشتی، بیمارستان بعثت و درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام خمینی(ره) همدان انجام می شود.

پزشک متخصص یا آنکولوژیست، بیمارانی که نیاز به شیمی درمانی دارند را به مرا کز درمانی همدان معرفی می کند و پروسه درمانی بیماران آغاز می شود.

بر اساس گزارش های مردمی و تماس بیماران با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در همدان، از کمبود تخت های شیمی درمانی در بیمارستان شهید بهشتی مطلع شدیم. بیماران از کمبود تخت های شیمی درمانی و عدم دریافت به موقع خدمات رنجیده خاطر بوده و گلایه خود را با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در همدان در میان گذاشتند.

بر اساس اظهارات چند بیمار که با آن ها گفت و گو کردیم، وقتی بیماران برای شیمی درمانی به بیمارستان شهید بهشتی مراجعه می کنند باید چندین روز را در انتظار نوبت بمانند و آنگونه نیست که هرموقع که نیاز دارند برایشان انجام شود.

بر اساس ادعای این بیماران، گاهی 10 روز و حتی بیشتر در نوبت می مانند و وقتی نوبتشان می رسد چند روزی از وقتی که باید شیمی درمانی می شدند گذشته است.

شیمی درمانی در این مرکز به شرط بستری به صورت شبانه روزی انجام می شود و امکان انجام امور به صورت سرپایی وجود ندارد.

اینکه شرایط به گونه ای باشد که بیماران بخاطر کمبود خدمات مجبور شوند زمان شیمی درمانی خود را به تعویق بیندازند و به موقع انجام نشود، ما را بر آن داشت تا به سراغ یکی از پزشکان آنکولوژی باسابقه شاغل در بیمارستان شهید بهشتی برویم و موضوع را پیگیری کنیم .

6 تخت شیمی از مسیر شیمی درمانی حذف شده است

محمد عباسی، مسئول بخش آنکولوژی بیمارستان شهید بهشتی همدان با بیان اینکه داخلی 8 بیمارستان ما تعدادی از تخت هایش را بخاطر نبود پرسنل و پرستار از چرخه خارج کرده است، گفت: بیمارستان به اندازه کافی نیرو ندارد که بتواند تخت ها را پاسخگو باشد و عملا 6 تخت  از مسیر شیمی درمانی حذف شده است.

وی با تاکید بر اینکه گلایه بیماران سرطانی از کمبود تخت های شیمی درمانی، واقعیت دارد و باید فکری برای حل این مشکل شود، تصریح کرد: در واقع تخت خالی داریم اما نیروی کافی که مسئول خدمات دهی به بیماران باشد نداریم.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی تصریح کرد: نکته حائز اهمین این است که بیمارستان بعثت بعد از انتقال بخش اطفال به بیمارستان تخصصی اکباتان، فضای کافی و تخت های خالی دارد و بنده به عنوان مسئول بخش آنکولوژی بیمارستان بهشتی مصر هستم که بخش آنکولوژی بیمارستان شهید بهشتی به مرکز بعثت منتقل شود.

عباسی با تاکید بر اینکه اگر در بیمارستان بعثت برای بخش ما تخت بدهند دغدغه و مشکلات بیماران برطرف می شود، گفت: چه خوب است که کلیه درمان های سرطان در  بیماران سرطانی در یک مرکز تجمیع شود و بیماران بین مراکز درمانی مختلف سرگردان نباشند.

وی افزود: این انتقال با توجه به اینکه قرار است  در آینده مرکز جامع سرطان بعثت هم راه اندازی شود، تاثیر بسیار خوبی در خدمات رسانی بهتر به بیماران دارد.

تأخیر در شیمی درمانی تاثیر داروها را کاهش می دهد

عباسی با تأکید بر اینکه تأخیر در شیمی درمانی تأثیر داروها را کاهش می دهد، تصریح کرد: اگر بیمار در تاریخی که باید شیمی درمانی برایش انجام شود خدمات را دریافت نکند، تأثیر داروها کاهش می یابد.

وی افزود: در این شرایط علاوه بر اینکه بیمار متضرر می شود و سلامتی اش به خطر می افتد، دانشگاه نیز متحمل هزینه و خسارت می شود، چراکه داروهایی را به بیمار تزریق می کند که بخاطر تأخیر در تزریق، دیگر تأثیری ندارد.

حاضرم بیماران را به کلینیک امام (ره) معرفی کنم

این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه قبلا پیشنهاد دادم که بیماران را برای انجام شیمی درمانی با تعرفه دولتی و ارزان قیمت، به کلینیک امام خمینی(ره) معرفی کنم، گفت: پیشنهاد بنده فقط به منظور کاهش هزینه های بیماران بود و مورد بعدی اینکه اگر بخشی از بیماران به کلینیک امام (ره) بروند قطعا از بار بیماران بیمارستان شهید بهشتی هم کمتر می شود و شیمی درمانی بیماران به موقع انجام می شود. اما متأسفانه این پیشنهاد بنده پذیرفته نشد.

مراجعات بخش شیمی درمانی زیاد است

زهره حق سیرت، مترون بیمارستان شهید بهشتی همدان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با تاکید بر اینکه آمار مراجعین بخش شیمی درمانی بسیار زیاد است، گفت: بخش زیادی از بیماران هم مربوط به خارج از استان است.

وی افزود: با توجه پزشکان خوبی که در همدان طبابت می کنند، بسیاری از از بیماران از خارج از استان  به مرکز درمانی شهید بهشتی مراجعه می کنند و این موضوع سبب ایجاد محدودیت هایی شده است.

مترون بیمارستان شهید بهشتی همدان با تاکید بر اینکه پذیرش و انجام شیمی درمانی بیماران نیازمند نوبت گیری است، تصریح کرد: کار بیماران اورژانسی سریع انجام می شود اما موارد غیراورژانسی ممکن است چند روزی در صف نوبت بمانند.

درمانگاه امام(ره) ظرفیت افزایش پذیرش بیماران شیمی درمانی را دارد

عباس مهربانیان مدیر درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام خمینی (ره) همدان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: در صورتیکه مراجعین شیمی درمانی افزایش یابد آمادگی افزایش ظرفیت پذیرش بیماران را داریم.

وی با بیان اینکه آمادگی افزایش پذیرش بیماران در بخش شیمی درمانی را داریم، ادامه داد: در حال حاضر به طور میانیگن روزانه 40 بیمار برای شیمی درمانی مراجعه می کنند که اقدامات درمانی برایشان انجام می شود.

مهربانیان با تاکید بر اینکه اگر مراجعه بیماران افزایش یابد حاضریم ساعات شیفت پرسنل و پرستاران مرکز را بیشتر کنیم تا بیماران بیشتری خدمات بگیرند، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به حضور بیماران، از شنبه تا چهارشنبه خدمات شیمی درمانی به بیماران ارائه می شود.

مدر مرکز درمانی امام خمینی (ره) با تاکید بر اینکه اگر شیمی درمانی در بیمارستان ها انجام شود بیماران باید مدتی را بستری بمانند، اظهار داشت: اما در مرکز ما به صورت سرپایی انجام می شود  و نیازی به بستری نیست. این موضوع برای بیمارانی که از شهرستان یا مناطق دور می آیند حائز اهمیت است.

وی افزود: معمولا در همه روزها متخصص خون و آنکولوژی در کلینیک حضور دارد و اگر هم احیانا حضور نداشته باشند از متخصص داخلی مرکز کمک می گیریم.

به گزارش تسنیم، بیماران و پزشک بیمارستان شهید بهشتی  از کمبود خدمات شیمی درمانی نسبت به تعداد بیماران خبر میدهند و اوضاع به گونه ای است که بیماران باید برای شیمی درمانی در صف نوبت قرار بگیرند و سرعت خدمات رسانی کند است. از طرفی هم مدیر کلینیک تخصصی امام خمینی(ره)؛ از ظرفیت پذیرش بیماران برای شیمی درمانی خبر می دهد و میگوید اگر بیمار باشد حاضریم ظرفیت را افزایش و بیماران بیشتری را پوشش دهیم. پس در این میان جای خالی مدیریتی  احساس می شود که حلقه وصل این مراکز باشد و جای سوال دارد که حالا که بخش شیمی درمانی مرکز امام خمینی (ره) ظرفیت دارد پس چرا هجوم بیماران در بیمارستان شهید بهشتی است و کسی این وضعیت را مدیریت نمی کند؟ درحالی که با یک برنامه ریزی دقیق، می توان روند توزیع این بیماران بین مراکز درمانی موجود را ساماندهی کرد.

در کشمکش مسئولین و افراد ذی نفع، ضرر اصلی برای بیمارانی است که قرار بود بجز رنج بیماری رنج دیگری نداشته باشند اما حالا بیماران، به ویژه آنهایی که از روستاها و مناطق دوردست برای شیمی درمانی به همدان می آیند، باید دغدغه گرفتن نوبت شیمی درمانی را داشته باشند .

این در حالی است که به گفته شراره نیک سیر، کارشناس برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، سالانه حدود 3هزار مورد ابتلا به سرطان در این استان ثبت می شود که سرطانهای شایع در مردان به ترتیب؛ مثانه،پروستات، پوست، روده بزرگ و معده و در زنان به ترتیب پستان، روده بزرگ، پوست، تیروئید و معده است.

گزارش از فائزه محمدی

انتهای پیام/

نظرات

captcha