اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
قیمت ها در بازار کاغذ تحریر دوباره رو به افزایش گذاشته است، در حالیکه با ریزش چند هزار تومانی دلار مواجه هستیم، قیمت کاغد تحریر با افزایش 100 هزار تومانی مواجه شده است.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر 70 در 100 با گرماژ 80 گرم، با افزایش 100 هزار تومانی به یک میلیون و 350 هزار تومان افزایش یافته است.
هم چنین قیمت هر بند کاغذ تحریر 60 در 70 با گرماژ 70 گرم با افزایش 150 هزار تومان به بندی یک میلیون و 80 هزار تومان افزایش قیمت داده است.
سایر اقلام بازار کاغذ هم چون کاغذ روزنامه ، گلاسه ، مقوای پشت طوسی و ایندربرد نیز با افزایش همراه بوده است.
به گفته کارشناسان بازار، افزایش قیمت موجود در بازار کاغذ ، ناشی از جو روانی ناشی از اتفاقات منطقه است و افزایش قیمت بیشتر تابع نرخ دلار است.
از سوی دیگرمحمد شریفان از کارشناسان بازار کاغذ در گفت وگو با تسنیم، افزایش قیمت در بازار ظهیر الاسلام را ناشی از افزایش نرخ ارز در هفته های گذشته دانسته و می گوید: البته می توان گفت که افزایش قیمت فعلی بازار کاغذ بیشتر ناشی از نگرانی واردکنندگان و کسبه از کاهش سرمایه است.
این افزایش قیمت ها در حالی رخ داده است که نسبت عرضه و تقاضا در بازار تغییر نداشته است، هم عرضه کاغذ از سوی واردکنندگان در بازار در روال عادی قرار دارد و هم تقاضا افزایش یا کاهش جدی نداشته است.
تب تُند کاغذ فروکش کردافزایش قیمت ها در بازار کاغذ و مقوا از حدود یک ماه پیش و به دنبال حذف ارز وارداتی برای کاغذ گلاسه و ایندبرد بود، اتفاقی که موجب شد تا مصرف کنندگان این دو کالا در پی گرانی ناشی از حذف ارز، به سمت کاغذ تحریر و مقوای پشت طوسی تمایل پیدا کنند و با افزایش تقاضا قیمت این دو محصول نیز روند افزایشی در پیش گرفت.
در هفته های گذشته ناشران و چاپخانه داران در فضای مجازی نسبت به افزایش قیمت کاغذ در بازار انتقاداتی را مطرح کرده اند ، این افزایش قیمت ها موجب گران تر شدن قیمت کتاب نیز خواهد شد.
توجه دولت در سال های اخیر به مساله تولید داخلی کاغذ تا اندازه ای ناشران و چاپخانه داران را متوجه کاغذ تولید داخل کرده بود، با وجود اینکه انتقاداتی از سوی ناشران و چاپخانه داران به کیفیت کاغذ ایرانی مطرح بود ، استفاده از این کاغذ با توجه به قیمت مناسب تر آن در بین برخی ناشران رواج یافت. این مهم با کاهش سهمیه برق کارخانه چوب و کاغذ مازندران که سال گذشته بخشی از نیاز ناشران به کاغذ تحریر را پاسخ داده بود، حالا در مساله ای از ابهام قرار دارد.
پیش از این امیدنیک نژاد مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران از کاهش ظرفیت تولید در این کارخانه به دلیل ناترازی انرژی خبر داده بود، وی به تسنیم گفته است که تاکنون حدود 19 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر از ابتدای سال تولید شده و قرار است تا پایان سال به 33 هزاز تن تعهدی که کارخانه به وزارت آموزش و پروش داشته است، نیز پاسخ داده شود.
هر چند به گفته نیک نژاد، این کارخانه برای پاسخ به بخشی از نیاز نشر علاوه بر نیاز آموزش و پرورش اعلام آمادگی کرده است، اما هنوز مذاکره یا قراردادی برای تولید کاغذ مورد نیاز ناشران با وزارت ارشاد انجام نشده است، البته گزارش مبسوطی از روند تولید کاغذ توسط وی در اختیار وزیر ارشاد گذاشته شده و قرار شده است که صالحی بازدیدی نیز از کارخانه داشته باشد.باید دید که به مانند سال گذشته بخشی از نیاز نشر به کاغذ تحریر توسط تولید داخلی پاسخ داده می شود یا خیر؟
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}