بانک ها از مدرسه سازی کنار کشیده اند/ بحران در 10 نقطه تهران

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به کمبود 13 هزار کلاس درس در این استان و نیاز به 40 هزار میلیارد تومان اعتبار برای رفع این مشکل، اعلام کرد که بانک ها در سه سال اخیر هیچ گونه مشارکتی در پروژه های مدرسه سازی نداشته اند.

خبرگزاری تسنیم درباره کمبود 13 هزار کلاس درس در این استان گفت: سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز 5.16 متر مربع است، در حالی که باید به 5.28 متر مربع برسد. برای تأمین این فضا به 40 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

وی افزود: شهرهای قدس، شهریار، بهارستان، قرچک و ملارد پایین ترین سرانه فضای آموزشی را دارند و در میان 19 منطقه تهران، مناطق 17، 15، 18، 19 و 9 با کمبود شدید مدرسه مواجه هستند. این امر باعث افزایش جمعیت دانش آموزان در کلاس ها می شود.

استان تهران 13000 کلاس درس کم دارد

زارع ادامه داد: تراکم دانش آموزان در کلاس ها به کمبود معلم نیز مربوط است. حتی اگر کلاس ها افزایش یابند، ممکن است آموزش و پرورش معلم کافی نداشته باشد، بنابراین کلاس ها به بیش از 35 دانش آموز می رسند.

ساخت 73 مدرسه در 6 ماهه 1403

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران یادآور شد: از نیمه دوم سال 1401 تاکنون، 277 مدرسه و سه هزار کلاس درس به مساحت 386 هزار متر مربع به مدارس استان اضافه شده است. سرانه فضای آموزشی از 3.8 متر مربع به 5.16 متر مربع افزایش یافته و در 6 ماه نخست امسال، حدود 73 مدرسه و 800 کلاس درس ساخته شده است.

زارع با اشاره به تحویل روزانه 5 کلاس و 500 متر مربع فضای آموزشی از اول فروردین تا پایان شهریور، گفت: پیمانکاران در حال انجام کار هستند و پس از تأمین منابع مالی، مطالبات خود را دریافت می کنند.

وی تأکید کرد: حل مشکل کمبود مدرسه در تهران نیازمند عزم جدی است. وظیفه ما ساخت مدرسه است و برای این کار باید اعتبار مالی در اختیار داشته باشیم.

تأمین هزینه های مدارس دولتی هم بر دوش مردم افتاد!

درآمدی از مولدسازی کسب نکردیم

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران ادامه داد: راهکار مؤثر برای تهران، مولدسازی است. وزارت آموزش و پرورش باید املاک خالی و مازاد خود را تغییر کاربری دهد و با فروش آن ها، به ساخت مدارس جدید بپردازد. اگرچه مولدسازی در قانون وجود دارد، اما تا به امروز درآمد مالی از این محل در تهران محقق نشده است. با فروش املاک مازاد، یک ملک از دست می رود اما 100 مدرسه احیا می شود و می توان مدارس جدید ساخت و مدارس موجود را مقاوم سازی کرد.

برای کمبود مدرسه چه باید کرد؟

زارع درباره اقدامات لازم برای حل مشکل کمبود مدرسه گفت: پیگیری ردیف خاص بودجه برای تهران ضروری است. باید اعتباراتی به نام "متوازن دو" که در اختیار نمایندگان مجلس است برای مدرسه سازی اختصاص یابد. همچنین فرمانداری باید از محل درآمد ارزش افزوده، اعتبار تخصیص دهد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران بیان کرد: بیشترین دفاتر کارخانه ها در تهران قرار دارد و در سال های گذشته، مالیات آن ها به ساخت مدارس اختصاص می یافت. سهم تهران از درآمدهای نفتی برای ساخت مدرسه تنها 27 میلیارد تومان است که با توجه به کمبودها، بسیار اندک است.

مسئولیت اجتماعی کارخانه ها برای مدرسه سازی

وی به مسئولیت اجتماعی شرکت ها و کارخانه ها اشاره کرد و گفت: در استان تهران ظرفیت بالایی برای ساخت مدارس از محل مسئولیت اجتماعی وجود دارد. به عنوان مثال، در پاکدشت، به رغم فعالیت در صنعت گل و گیاه، هنوز هنرستان کشاورزی از سوی فعالان عرصه گل و گیاه ساخته نشده است. فرمانداری باید پیگیری کند و مسئولیت اجتماعی شرکت ها را به سمت ساخت مدارس جدید سوق دهد.

زارع درباره پروژه های مسکن مهر افزود: وزارت مسکن باید ساخت مدرسه در این پروژه ها را پیگیری کند. سازندگان باید در مناطقی با بیش از 200 واحد مسکونی، یک مدرسه بسازند و شهرداری تا زمان ساخت، پایان کار را صادر نکند.

کمک های محدود بنیاد برکت و علوی

وی درباره همکاری بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام برای ساخت مدرسه در استان تهران گفت: بنیاد برکت و علوی به ما کمک می کنند، اما این کمک ها اصلاً کافی نیست. هزینه ساخت یک مدرسه با 15 کلاس 30 میلیارد تومان است و کمک سه یا چهار میلیارد تومانی کارساز نیست.

بانک ها دیگر مدرسه نمی سازند

زارع همچنین اشاره کرد که در گذشته بانک ها در ساخت مدارس مشارکت داشتند، اما در سه سال اخیر هیچ بانکی در این زمینه همکاری نکرده است. شهرداری نیز باید در بافت های فرسوده به اصلاح مدارس فرسوده و مقاوم سازی مدارس کمک کند.

30 درصد پول ساخت مدارس توسط خیران تأمین می شود

مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به هزینه بالای ساخت مدارس جدید گفت: می توان از مقاوم سازی استفاده کرد. به عنوان مثال، مدرسه دو طبقه را که نیازمند مقاوم سازی است، اصلاح کرده و پس از آن به شیوه صحیح، البته با رعایت نکات لازم در طراحی، یک طبقه سازه سبک بر روی آن اضافه کرد. این روند باعث می شود با هزینه و زمان کمتر کمبود مدرسه را جبران کرد.

وی درباره کمک خیران در ساخت مدارس عنوان کرد: 70 درصد پروژه های آموزشی با مشارکت خیران ساخته می شود اما به لحاظ اعتبارات مالی، 30 درصد اعتبار مورد نیاز توسط خیران تأمین می شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha