باران پاییزی مرهمی بر تن خشکیده خراسان جنوبی + فیلم

به گزارش ایرنا بارندگی خوب پاییزی در 24 ساعت گذشته کویر تشنه خراسان جنوبی را نمناک کرد و لطافت و تازگی را بعد از ماه ها چشم انتظاری برای بارش باران به طبیعت این استان هدیه داد.

به گزارش ایرنا بارندگی خوب پاییزی در 24 ساعت گذشته کویر تشنه خراسان جنوبی را نمناک کرد و لطافت و تازگی را بعد از ماه ها چشم انتظاری برای بارش باران به طبیعت این استان هدیه داد.

خراسان جنوبی بیش از 2 دهه درگیر خشکسالی است و از مواهب خدادادی در این دیار کویری هیچ چیز به اندازه بارش باران مردم به ویژه کشاورزان و دامداران را خوشحال نمی کند حتی اگر به دلیل شرایط زیستی ما سیلاب به راه بیندازد و باعث خسارت شود.

سامانه بارشی که از چهارشنبه شب (2 آبان) در خراسان جنوبی فعال شد، رحمت الهی را در تمام شهرستان های این استان فرود آورد و در تعداد زیادی از ایستگاه های هواشناسی استان گزارش باران ثبت شده است تا پس از مدت ها رودخانه های فصلی جاری شود به طوری که بالا آمدن آب در برخی رودخانه ها و آبنماها سبب اختلال در رفت و آمدها شد.

این بارش ها که تا حدی ماهیت رگباری و نقطه ای داشت، به دلیل آسیب پذیری شهرها و روستاهای ما خسارت هایی از جمله تخریب راه ها، پل ها و آبنماها و معابر روستایی، تخریب باغات و مزارع و آبگرفتگی برخی منازل مردم را نیز در پی داشت و باعث بسته شدن جاده عشق آباد - بردسکن شد، همچنین 370 نفر براثر وقوع سیل و بارش های رگباری در این استان اسکان یافتند و مواد غذایی و پتو در اختیار آنان گذاشته شده است.

البته همزمان با بارش باران، توفان هم در برخی مناطق خراسان جنوبی رخ داد که خسارت هایی به تیرهای برق و تابلوها راهنمایی و رانندگی وارد کرده است، در مجموع خسارت جانی ناشی از توفان و سیل در استان نداشته ایم و خسارت مالی هم بسیار موردی و جزئی بوده است.

نکته اینجاست که عده ای تصور می کنند بارندگی های اخیر تاثیری بر منابع آب زیرزمینی استان دارد در حالی که بخش زیادی از نزولات آسمانی به دلیل کاهش نفوذپذیری خاک و همچنین از بین رفتن پوشش گیاهی تبدیل به روان آب و سیلاب می شود و خسارت هم برجا می گذارد.

اگر چه برخی از رودخانه ها و مسیل ها به خصوص در مناطق شمال غرب و غرب خراسان جنوبی در چند روز اخیر روزهای پرآبی را به خود دیدند اما این بارندگی های هرگز حریف خشکسالی های 23 ساله این استان نمی شود و گزارش ها حکایت از پابرجا بودن مشکل کم آبی و لزوم صرفه جویی در مصرف این مایه حیات دارد.

با فعالیت سامانه بارشی که از چهارشنبه شب وارد جو استان شد در مناطق مختلف خراسان جنوبی بارندگی به ثبت رسید و ایستگاه رباط خان طبس با 36 میلیمتر رکورددار بارندگی ها بود.

سرپرست اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: بیشترین بارندگی استان در 24 ساعت گذشته به ترتیب در رباط خان طبس با 3.6 میلمیتر و خرو با 33 میلیمتر به ثبت رسیده است.

جواد نخعی افزود: در این مدت در تمامی شهرستان ها و اکثر ایستگاه های هواشناسی خراسان جنوبی بارندگی گزارش شد، در مجموع بارندگی های خوبی در خراسان جنوبی به ثبت رسیده است، اگرچه در برخی مناطق سیلاب، روان آب و آبگرفتگی معابر رخ داد.

وی بیان کرد: تمرکز بارندگی های خراسان جنوبی بر روی شهرستان های شمال غرب از جمله طبس، بشرویه، سرایان، فردوس و نقاطی از غرب قاینات بود.

نخعی با با بیان اینکه امروز حداقل دمای خراسان جنوبی در ایستگاه سه قلعه یک درجه بالای صفر به ثبت رسید، بیان کرد: البته دما در پنج سانتیمتری خاک به صفر درجه رسیده است.

وی اظهار کرد: در خصوص بارندگی ها و توفان و گرد و خاک در خراسان جنوبی هشدار سطح نارنجی صادر و اطلاع رسانی لازم توسط هواشناسی انجام شد که نقش موثری در کاهش خسارت بارندگی داشته است.

سرپرست اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی عنوان کرد: تا پیش از ظهر فردا برای مناطق شمال غربی استان، رگبار پراکنده را پیش بینی می کنیم اما عصر و شب برای نقاطی از مرکز و شرق استان یک موج ضعیفی از سامانه بارشی فعال خواهد بود.

با بارش های خوب چند روز اخیر در استان زمین تشنه خراسان جنوبی تنها نمناک از باران شده و کم آبی همچنان گریبانگیر شرق کشور و خراسان جنوبی است.

تسریع در اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی، بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی که بیشترین سهم مصرفی را در استان دارد، اصلاح شبکه های فرسوده آب، احداث سازه های آبخیزداری، افزایش اعتبارات برای کاهش اثرات خشکسالی و باروری ابرها راهکارهایی برای مقابله موثر با خشکسالی و کم آبی در کنار همکاری مردم برای صرفه جوبی در مصرف آب است.

نظرات

captcha