چرا سرعت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن کند است؟

نایب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی علت کند شدن سرعت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن را بیان کرد.

- اخبار استانها -

محمدمنان رئیسی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در قم، در تشریح عوامل کند شدن سرعت ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن گفت: درحال حاضر علت کندی پروژه ها به 2 موضوع برمی گردد؛ اولین موضوع الگوی ساخت آپارتمانی است که مربوط به روزها و ماه های اخیر نیست.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی مسکن افزود: حدود 3 سال قبل در دولت سابق زمانی که مسئولین وقت وزارتخانه تصمیم بر تعیین و تکلیف پروژه های نهضت ملی مسکن را در زمینه الگوی ساخت، تراکم، سطح اشغال و مابقی شاخص های شهرسازی داشتند، به عزیزان راه و شهرسازی این هشدار را دادیم که چنانچه با این الگو شروع به ساخت وساز پروژه ها کنید در آینده نه چندان دور این پروژه های مسکونی که باید طی یکسال و نیم به اتمام برسد مشمول فرآیند فرسایشی شدن زمان می شود.

نماینده قم و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر معایب الگوی ساخت انبوه سازی بیان کرد: این پروژه های عمودی سازی به علت اینکه تعداد افراد زی نفعی که در آن پروژه دخیل هستند، زیاد است و همچنین هزینه هایی که مضاف بر پروژه می شود نسبت به پروژه های تک طبقه، زمان ساخت را تقریبا 2 برابر می کند. به همین جهت عامل انبوهسازی زمان ساخت واحدها را به 3 سال نیز خواهد کشاند.

وی عنوان کرد: برخی از استان ها و استان ها مانند یزد، خراسان جنوبی، طبس و بیرجند هستند که از الگوی پیشنهادی بنده تبعیت کردند و مردم با هزینه بسیار کمتر و ظرف بازه زمانی یکساله خانه دار شدند. این یکی از عوامل مهی است که موجب زمان بر شدن ساخت پروژه ها شده است.

رئیسی یکی از چالش پیش روی پیمانکاران را محدودیت اتباع دانست و تصریح کرد: موضوع دوم برمی گردد به اینکه اکثر نیروی انسانی که در مراحل اولیه ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن کار می کنند از اتباع هستند. یک سیاستی در کل کشور درحال اجراست که اتباع را به شدت محدود می کند. این عامل به این منجر شده است که پیمانکاران به لحاظ نیروی کار با چالش مواجه شوند.

نماینده قم و نایب رئیس اول کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: نظر شخصی بنده این است که برخی از مشاغلند که صرفا اتباع عهده دار آن ها هستند. ما اگر اتباع را از این مشاغل خارج کنیم، تنها می توانیم در مدت زمان کوتاه و آینده نزدیک این خلاء را پر کنیم. مردم هر 3 ماه 40 میلیون واریزی باید داشته باشند. با این نرخ تورم بالا و افزایش قیمت ها هر میزان تأخیر به لحاظ اقتصادی در ساخت به ضرر مردم تمام می شود چراکه باید مکرر آورده های خود را به روز کنند.

انتهای پیام/

نظرات

captcha