معاون حوزه هنری کودک و نوجوان مطرح کرد؛

«تور تئاتر» باید شکل بگیرد/ نیاز به راه اندازی شبکه مخاطبان تئاتر

مدیر مرکز فعالیت های ترویجی «امید» معتقد است به دلیل کم بودن تعداد اجراهای تئاتر در استان های مختلف شبکه مخاطبان نمایش شکل نمی گیرد و باید با تمهیداتی نظیر «تور تئاتر» این مشکل را برطرف کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سجاد عباسی مدیر مرکز فعالیت های ترویجی «امید» (حوزه هنری کودک و نوجوان) درباره وضعیت نمایشنامه یا فیلمنامه در بخش کودک و نوجوان گفت: متأسفانه در کشور زنجیره سازی تولید هنری بسیار ضعیف است، مثلاً یک بوم نقاشی یا یک کتاب، تبدیل به کار اقتباسی در سینما یا تئاتر نمی شود، یا درصد پایینی ممکن است اتفاق بیفتد. در حالی که وقتی خوراک یا اثر هنری خوبی در اختیارمان قرار می گیرد و ما تلاش می کنیم تا در یک زنجیره آن را به اثر هنری دیگری تبدیل کنیم و آن را توسعه دهیم، اصطلاحاً زنجیره ارزش برای آن ایجاد و مطمئناً پیشرفت می کنیم.

وی با اشاره به تجربه موفق نمایش های «هیوا» و «فقط خودم» در مرکز «امید»، اظهار کرد: تولید این 2 اثر نمایشی بسیار قابل توجه است و از این 2 اقدام می توان به عنوان یک شروع خوب در جهت توجه به زنجیره سازی تولیدات هنری یاد کرد.

مدیر مرکز فعالیت های ترویجی «امید» با بیان این نکته که توجه به فعالیت های فراتهرانی انگیزه مضاعفی به هنرمندان دیگر استان ها در راستای تولید آثار نمایشی می دهد، تصریح کرد: از همین گذرگاه، تولیدات حوزه هنری مراکز استان ها به تهران راه پیدا می کند، حال آن که ماجرای فراتهران یکی از رویکردهای تحولی حوزه هنری در عرصه مدیریت جدید است که در این مسیر ما در 2 قسم به فراتهران توجه کردیم. نخست آن که ما با حوزه هنری استان تعامل داریم و دوم این که اساساً تولید را به استان محول کردیم تا پس از اتمام کار، محصول و خروجی نهایی در استان به ما تحویل داده شود و همین 2 موضوع باعث شده است تا ما در فراتهران شروع خوبی داشته باشیم.

عباسی با اذعان به این امر که مرکز «امید» به صورت متمرکز برنامه خاصی را در حوزه استعدادیابی در استان ها ندارد و رویکرد برنامه های این مرکز ملی است، یادآور شد: ما بنا داریم تا با هدف گذاری خاص، از استعددهای موجود در استان ها برای پروژه های نمایشی ملی استفاده کنیم.

وی ضمن ابراز تأسف از این امر که امروز دسترسی گروه های نمایشی به امکانات روز و استفاده از فضاهای استاندارد در مراکز استان ها بسیار کم است و در مجموع استان ها هم ممکن است این دسترسی را نداشته باشند، تأکید کرد: یکی از مهم ترین راهکارهای رشد تولید در شبکه استانی، توسعه مخاطب و شبکه سازی است. ما معتقدیم که استان ها باید شبکه مخاطبان نمایش خویش را توسعه بدهند زیرا وقتی در استانی کار خوب تولید اما در بازه زمانی کوتاه اجرا و شبکه مخاطب پایدار ایجاد نشود، موجب می شود که عامه مخاطبان نتوانند به آن اثر دسترسی پیدا کنند. در تهران این ماجرا کمتر اتفاق می افتد و یک اثر تا مدت ها اجرا می شود.

عباسی در پایان با اشاره به این که باید تلاش شود تا در استان های دیگر نیز چنین اتفاقاتی رخ بدهد، گفت: مثلاً ما مفهومی با نام «تور تئاتر» را اصلاً نداشته و نداریم. باید با توجه به نیازها و این نوع اتفاقات و راه اندازی «تور تئاتر» نگذاریم تا با چند اجرای کوتاه ارتباط بین مخاطب و مولد قطع شود.

نظرات

captcha