اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، از مجموع 50 فقره پروانه بهره برداری معدنی گناباد در زمینه کانی های غیر فلزی از جمله خاک صنعتی، کائولن، بنتونیت، سیلیس، سنگ ساختمانی، فلورین، خاک نسوز، سنگ آهک، سنگ لاشه و خاک گچ با ذخیره قطعی 42 میلیون تن، 35 معدن در این منطقه فعال است و سالانه حدود 800 هزار تن مواد معدنی از آن ها استخراج و به واحدهای فرآوری در منطقه و دیگر نقاط کشور حمل می شود.
به گزارش ایرنا، از مجموع 50 فقره پروانه بهره برداری معدنی گناباد در زمینه کانی های غیر فلزی از جمله خاک صنعتی، کائولن، بنتونیت، سیلیس، سنگ ساختمانی، فلورین، خاک نسوز، سنگ آهک، سنگ لاشه و خاک گچ با ذخیره قطعی 42 میلیون تن، 35 معدن در این منطقه فعال است و سالانه حدود 800 هزار تن مواد معدنی از آن ها استخراج و به واحدهای فرآوری در منطقه و دیگر نقاط کشور حمل می شود.
شهرستان گناباد از نظر تعداد و ظرفیت معادن فعال رتبه هشتم را در استان خراسان رضوی دارد و فعالیت های معدنی در این بخش برای 300 نفر به صورت مستقیم و 700 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده است و حدود 80 درصد فعالیت ناوگان حمل بار شهرستان نیز متاثر از فعالیت معادن است.
بخش معدن کشور برای تحول در تولید، نیازمند اکتشافات جدید است و شهرستان گناباد با توجه به ظرفیت ها و ذخائر خود از مناطق مستعد برای فعالیت های اکتشافی معدنی به شمار می رود و توجه به این بخش، خطر سرمایه گذاری در معدن و استخراج را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده و منجر به رونق معدن و صنایع معدنی می شود.
بیشتر بخوانیم:
ایرنا گفت: در سال های گذشته اکتشافات معدنی تنها در عمق کم معادن و در گستره پروانه بهره برداری و حداکثر به میزان 50 متر در این منطقه انجام می شد و انجام فعالیت های اکتشافی در عمق بیشتر، مستلزم هزینه های زیادی بود.
محمد علیزاده ریابی ادامه داد: ورود ایمیدرو به عنوان یک سازمان دولتی و وابسته به وزارت صمت به اکتشاف مواد معدنی در شهرستان گناباد و تامین هزینه های بالای آن اهمیت زیادی دارد و نویدبخش رونق اقتصادی گناباد و شهرستان های اطراف آن است.
وی با اشاره به انجام فعالیت های اکتشافی تا گستره افزون بر 500 متر توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گناباد و به خصوص منطقه "نجم آباد" گفت: میزان مرغوبیت و عیار مس به دست آمده از این فعالیت های اکتشافی بسیار بالا و در حد مس سرچشمه کرمان است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: بررسی مطالعاتی عملیات اکتشافی کانی های فلزی در این شهرستان از سال 1396 و ابتدا در گستره هزار کیلومتر آغاز شد و بعد از انجام اقداماتی نظیر تهیه نقشه های توپوگرافی، نقشه های زمین شناسی، پردازش داده های ماهواره ای، ژئوفیزیک هوایی، پی جویی و نمونه های ژئوشمیایی از بستر رودخانه و مطالعه کانی سنگین، در نهایت محدوده ای به گستره 40 کیلومتر مورد توجه قرار گرفت.
هادی ایزدی افزود: در پیمایش نخست عناصر پلی متال از جمله مس، سرب ،طلا، نقره، روی، قلع، آهن و غیره در این گستره و در قالب 11 نقطه امیدبخش معدنی در گناباد و سه نقطه در بجستان مشخص شد.
وی خاطر نشان کرد: ادامه فعالیت های اکتشافی تا سال 1400 به دلایل متعدد متوقف شد و با پیگیری مجدد سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و اداره تابعه آن در گناباد و بجستان نماینده وقت این شهرستان دوباره مورد عنایت قرار گرفت و از خردادماه سال1401 منجر به صدور پروانه اکتشاف برای پنج محدوده معدنی در مناطق چاه مسی ،چیلار، کلاته آهنی و کلاته رودگز شد.
وی مهم ترین اقدامات اکشافی که از آذر 1401 تاکنون توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این منطقه انجام گرفته را جمع آوری اطلاعات، تهیه نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی، حفاری و برداشت نمونه ها، برش و مغزه گیری، ارسال نمونه به آزمایشگاه، مدل سازی و تهیه گزارش ذکر کرد.
ایزدی، مجموع هزینه برای انجام این فعالیت های مطالعاتی را حدود 150 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: بیشترین فراوانی مواد اکتشافی شامل سرب، روی و مس است که برای رسیدن به نتایج بهتر نیاز به تکمیل عملیات اکتشافی تفصیلی و در مرحله بعد تخمین ذخایر و صدور گواهینامه کشف است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) نیز از انجام حدود هفت هزار متر اکتشاف مواد معدنی در یکسال گذشته توسط این شرکت در شهرستان گناباد خبر داد و گفت: این اکتشاف های معدنی در پنج محدوده اکتشافی از جمله «کلاته آهنی» صورت گرفت که منجر به شناسایی ذخایر ارزشمندی نظیر سرب، روی و مس شد.
خدایار کریم نژاد ادامه داد: فعالیت های اکتشافات عمومی و تفصیلی در محدوده های اولویت دار شهرستان گناباد شامل محدوده های چاه مسی، کلاته آهنی، چیلار، کلاته رود گز و بی بی غیبی از 2 سال قبل در دستور کار قرار گرفته بود و برای ایجاد جاده های دسترسی، حفر ترانشه و حفاری های اکتشافی در محدوده های مذکور اقدام شد.
وی بیان کرد: با توجه به ظرفیت های ارزشمند معدنی شناسایی شده در گناباد، اقداماتی برای واگذاری این معادن به بخش خصوصی در حال انجام است و از حضور شرکت ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی در این زمینه حمایت می شود.
وی اظهار کرد: با عنایت به قابلیت های معدنی شهرستان گناباد، توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی موجب رونق اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه خواهد شد.
کریم نژاد، خواستار افزایش ارتباط بخش صنعت و معدن با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و انعقاد تفاهم نامه هایی در بخش های مختلف به خصوص معادن به منظور بهره گیری هر چه بیشتر از ظرفیت های این منطقه شد و آن را لازمه رونق اقتصادی منطقه دانست.
وی گفت: با توجه به ظرفیت های شاخص معدنی گناباد، دفتر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در آینده نزدیک در این شهرستان راه اندازی می شود.
فرماندار گناباد نیز گفت: 2 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار سال گذشته برای اکتشاف طلا و مس در این شهرستان اختصاص یافته است.
رضا نصیری اضافه کرد: عملیات اجرایی اکتشاف مس و طلا از عمق 100 تا هزار متری در گستره ای از روستای نجم آباد بخش "کاخک" این شهرستان از 2 سال گذشته توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران آغاز شده است.
وی با اشاره به نتایج امیدبخش اکتشاف طلا و مس در شهرستان گناباد، تصریح کرد: برآوردهای نخست حاکی از آن بود که در عمق 500 متری به مس و در عمق هزار متری به طلا دست خواهیم یافت و این در حالی است که تاکنون در عمق 80 متری نیز به رگه هایی از طلا دست یافته ایم.
وی گفت: با اتمام مراحل اکتشاف و انجام عملیات استخراج طلا و مس در گناباد، شاهد اشتغال چهار هزار نفر در این منطقه و بازگشت معکوس مهاجرت جوانان از سایر نقاط استان و کشور به این شهرستان خواهیم بود که این نویدبخش آینده روشنی برای توسعه و رونق اقتصادی منطقه است.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: حضور سازمان های مهمی مانند ایمیدرو و شرکت های تابعه آن در شهرستان گناباد، مقدمات رونق بخش معدن و ایجاد رغبت در سرمایه گذاران برای ورود به بخش معدن را هموار می کند.
هادی محمدپور افزود: با وجود ذخایر ارزشمند معدنی در شهرستان گناباد، کارهای انجام شده در حوزه معادن و صنایع معدنی این شهرستان کافی نیست.
وی بر لزوم انجام فعالیت های اکتشافی نظام مند برای استفاده از ظرفیت های مغفول مانده در این حوزه تأکید کرد و گفت: در این راستا اولین اقدامات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با انجام هفت هزار متر حفاری مغزه گیری در محدوده های معدنی گناباد آغاز شده و آمادگی آن وجود دارد هر میزان اعتبارات و سرمایه گذاری مورد نیاز باشد به این شهرستان اختصاص دهیم.
وی همچنین از راه اندازی دفتر ایمیدرو در این شهرستان در سال جاری خبر داد و خواستار ایجاد زمینه مشارکت بخش خصوصی و تعاونی ها در بهره برداری از محدوده های معدنی شد و برای رفع موانع پیش روی این حوزه قول مساعد داد.
بیشتر بخوانیم:
عملیات اکتشاف مس در جنوب خراسان رضوی آغاز شد
وزیر صمت: شناسایی ذخایر معدنی گناباد سرعت می گیرد
توجه به راه اندازی معادن کوچک مقیاس در گناباد
با وجود معادن غنی در شهرستان گناباد، وجود برخی معادن غیرفعال و یا کوچک مقیاس از مشکلات مهم این بخش است، به طوری که ایمیدرو به راه اندازی این معادن در کنار اکتشافات معدنی توجه داشته است.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: با وجود ذخایر ارزشمند معدنی در شهرستان گناباد، کارهای انجام شده در حوزه معدن و صنایع معدنی این منطقه کافی نیست و در سال های گذشته متناسب با ظرفیت های موجود توسعه نیافته است.
خدایار کریم نژاد، با تاکید بر لزوم انجام فعالیت های اکتشافی روش مند برای استفاده از ظرفیت های مغفول مانده این حوزه، خواستار تشکیل کارگروه بررسی مسائل و مشکلات معادن کوچک در بخش های زیرساختی، فناوری، فرآوری و فروش شد.
لزوم توجه به ظرفیت بخش خصوصی در توسعه معدنی
رییس نظام مهندسی معدنی گناباد و بجستان گفت: بعد از انجام فعالیت های اکتشافی ایمیدرو، محدوده های معدنی مزبور به سرمایه گذاران و شرکت های معدنی واگذار می شود تا با بهره برداری از آن، زمینه رونق اشتغال و توسعه را رقم بزنند.
علیزاده ریابی از مسوولان مرتبط خواست تا بعد از انجام فعالیت های اکتشافی و یا تحقق بخش اعظم آن از شرکت های خصوصی متقاضی سرمایه گذاری در این بخش حمایت بیشتری کنند.
وی خام فروشی و افزایش هزینه ها را از معضلات مهم حوزه معدنی گناباد و بجستان ذکر کرد و گفت: تجهیزات و دستگاه های به کار گرفته شده در معادن این منطقه قدیمی است که این مساله موجب افزایش هزینه های معدن کاری و بروز مشکلاتی برای معدن کاران شده است.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد هم گفت: کمبود نقدینگی، فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات، افزایش حقوق دولتی، کمبود زیرساخت هایی نظیر آسفالت و بهسازی راههای ارتباطی، رکود بازار و مشکلات بازاریابی مواد معدنی به دلیل عدم فروش مواد معدنی، موجب تعطیلی برخی از معادن منطقه شده است.
هادی ایزدی تصریح کرد: فرسودگی شدید ماشین آلات بخش معدن و تعدد واگذاری پهنه های اکتشافی در چند سال اخیر سبب رکود در بخش معدن شده است.
وی قبول نکردن ذخیره قطعی معادن به عنوان وثیقه شرکت های معدنی به منظور دریافت وام از شبکه بانکی و نبود وسیله نقلیه مناسب برای فعالیت های معدنی را از دیگر مشکلات مهم معدن کاران در گناباد برشمرد.
وی بیان کرد: از مجموع 510 هزار تن استخراج سالیانه معادن گناباد، 55 درصد آن در شهرستان فرآوری و بقیه به صورت خام، برای فرآوری به شهرهای دیگر فرستاده می شود.
ایزدی، کمبود واحدهای فرآوری را از مشکلات مهم بخش معدنی گناباد برشمرد و گفت: با افزایش این واحدها، خام فروشی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران هم گفت: توسعه فعالیت های معدنی در شهرستان های گناباد و بجستان با نگاه اقتصادی به طرح ها مدنظر این شرکت است و توسعه و اشتغال پایدار رویکرد مهم ایمیدرو و شرکتهای تابعه آن است که از طریق انعقاد تفاهم نامه در حوزه آموزش و پژوهش از ظرفیت های دانشگاه های شهرستان استفاده خواهیم کرد.
کریم نژاد اضافه کرد: در این راستا و برای ایجاد اشتغال پایدار و توسعه معدنی در این منطقه، کارهای اساسی توسط شرکت انجام شده است و به طور حتم در این مسیر از ظرفیت های بخش خصوصی بهره گرفته خواهد شد.
{{name}}
{{content}}