گزارش IMF درباره آثار زیان بار تداوم جنگ بر اقتصاد اسرائیل

به دلیل ادامه جنگ های رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه، صندوق بین المللی پول پیش بینی های منفی برای رشد اقتصادی این رژیم منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، به دلیل ادامه جنگ هایی که رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه به راه انداخته است، صندوق بین المللی پول پیش بینی های منفی در مورد رشد اقتصادی این رژیم در سال جاری و سال آینده منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که اقتصاد رژیم صهیونیستی در سال 2024 تنها 0.7 درصد رشد کند، که به مراتب کمتر از پیش بینی های قبلی این صندوق است که رشد 1.6 درصدی را انتظار داشت. این در حالی است که رشد اقتصادی در سال 2023 به 2 درصد رسیده بود.

همچنین، برای سال 2025 صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده که رشد اقتصادی به 2.7 درصد برسد، که این رقم نصف آن چیزی است که قبلاً انتظار می رفت، و به معنای رشد منفی و انقباض اقتصادی است.

این ارقام نشان دهنده کاهش شدید نسبت به پیش بینی های قبلی صندوق در آوریل گذشته است، زمانی که انتظار می رفت رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی در سال جاری 1.6 درصد و در سال آینده 5.4 درصد باشد.

در مقابل، اطلاعات مرکز آمار این رژیم که هفته گذشته منتشر شد، نشان می دهد که شاخص قیمت مصرف کننده در ماه گذشته 20 درصد کاهش یافته و نرخ تورم به 3.5 درصد رسیده است.

این گزارش در چشم انداز اقتصاد جهانی که توسط صندوق بین المللی پول در روز سه شنبه منتشر شد، آمده است.

این گزارش می گوید: «اقتصاد اسرائیل به دلیل درگیری های منطقه ای در وضعیت افزایش عدم اطمینان قرار دارد».

در ادامه این گزارش آمده است: «پیش بینی های مالی بر این اساس است که در کوتاه مدت هزینه های دولتی افزایش یافته و برای حمایت از اقتصاد و پوشش هزینه های نظامی استفاده می شود، اما انتظار می رود که تدابیر مالی پس از سال 2024 به کاهش کسری بودجه کمک کند.»

پیش تر در این ماه، وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گزارش داد که کسری بودجه در دوازده ماه منتهی به سپتامبر به 8.5 درصد رسیده که از 8.3 درصد در ماه آگوست افزایش یافته است.

این وزارت افزایش کسری بودجه را به دلیل «هزینه های جنگی فزاینده علیه نوار غزه» از ماه اکتبر 2023 اعلام کرده است.

رژیم صهیونیستی چندین بار به بازارهای بدهی بین المللی متوسل شده تا نقدینگی لازم برای تأمین هزینه های جنگ و پوشش کسری بودجه خود را به دست آورد.

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی به هزینه های سنگین اقتصادی رژیم صهیونیستی به دلیل ادامه جنگ هایش علیه غزه و لبنان اشاره کرده است.

در جزئیات این خسارت های مالی، این خبرگزاری به افزایش سرسام آور هزینه های نظامی، توقف رشد اقتصادی، به ویژه در مناطق مرزی خطرناک که تخلیه شده اند، پرداخته است.

این خبرگزاری از قول کارشناسان اقتصادی نقل کرده است که «اسرائیل ممکن است با کاهش سرمایه گذاری ها و افزایش مالیات ها روبرو شود، زیرا جنگ بودجه دولت را تحت فشار قرار داده و این رژیم را مجبور به انتخاب میان برنامه های اجتماعی و نظامی کرده است.»

نظرات

captcha