اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/خوزستان کبد یکی از مهم ترین اندام های بدن است که عملکردی خاص و پیچیده در بدن دارد بنابراین هر نوع اختلال در عملکرد آن، موجب مشکلات بسیار زیادی در بدن خواهد شد؛ هپاتیت، التهاب بافت کبد است که انواع واگیر و غیرواگیر دارد، اگر بعضی از انواع هپاتیت مانند نوع B و C به موقع شناسایی و درمان نشوند احتمال ابتلای فرد به عوارض جبران ناپذیری مانند سیروز کبدی و سرطان کبد افزایش خواهد یافت.
امرالله مردانی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در گفت وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری هفته ملی اطلاع رسانی درباره هپاتیت از اول تا هفتم آبان ماه اظهار کرد: در جهان 354 میلیون نفر به هپاتیت B و C مبتلا هستند و هر ساله در جهان یک میلیون و 100 هزار نفر به علت ابتلا به این بیماری جان شان را از دست می دهند در حالی که بیشتر افراد آلوده به هپاتیت از بیماری خود اطلاع ندارند؛ به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی 28 جولای هر سال را روز جهانی هپاتیت نامیده است. در ایران نیز از اول تا هفتم آبان ماه به عنوان هفته ملی اطلاع رسانی درباره هپاتیت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این سازمان امیدوار است که با انتخاب چنین روزی توجه جهانیان را به این بیماری جلب و راهی برای کاهش آن پیدا کند. سازمان بهداشت جهانی WHO برای روز جهانی هپاتیت سال 2024، شعار «اکنون زمان عمل است: It’s time for action» را انتخاب کرده است. این شعار بر نیاز فوری برای تلاش های سریع در تشخیص، درمان و پیشگیری تاکید دارد.
انواع هپاتیت
مردانی بیان کرد: هپاتیت به معنی التهاب بافت کبد است؛ کبد یکی از مهم ترین اندام های بدن است که عملکردی خاص و پیچیده در بدن دارد. سوخت و ساز بدن، تولید صفرا برای هضم مواد غذایی چربی، به دام انداختن و تصفیه سموم بدن، شرکت در خون سازی در دوره جنینی و پیش از تولد، انجام انعقاد خون با تولید فاکتورهای خونی، مقاومت در برابر عفونت ها و تامین سریع انرژی بدن در شرایط ضروری از مواد ذخیره شده در خود، از نقش های کبد یا جگر سیاه در بدن است بنابراین هر نوع اختلال در عملکرد آن، موجب مشکلات بسیار زیادی در بدن خواهد شد.
وی افزود: برخی از هپاتیت ها واگیر و برخی غیرواگیر هستند. ویروس ها شایع ترین علت ایجاد هپاتیت های واگیردار در جهان و دارای پنج نوع A-B-C-D-E هستند. هپاتیت A و هپاتیت E از طریق مدفوعی- دهانی یعنی دفع غیر بهداشتی فاضلاب، آب و غذای آلوده، رعایت نکردن بهداشت فردی و نشستن دست ها با آب و صابون قبل از غذا خوردن انتقال می یابند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: هپاتیت های B و C و D هم از طریق تزریق خون و فرآورده های خونی آلوده، اعتیاد تزریقی، تولد از مادر باردار آلوده به نوزاد و اقداماتی مانند حجامت، خال کوبی و خدمات پزشکی و دندان پزشکی با وسایل غیر استریل و آلوده انتقال پیدا می کنند.
علائم و راه های ابتلا به هپاتیت
وی افزود: خستگی، درد ناحیه شکم، تهوع و استفراغ، کاهش اشتها و زردی چشم و پوست از جمله علائم انواع هپاتیت هستند. اگر بعضی از انواع هپاتیت مانند نوع B و C به موقع شناسایی و درمان نشوند احتمال ابتلای فرد به عوارض جبران ناپذیری مانند سیروز کبدی و سرطان کبد افزایش خواهد یافت.
مردانی عنوان کرد: شناخت راه های انتقال و افراد پرخطر این بیماری در کنترل بیماری بسیار موثر است. همچنین دانستن نحوه پیگیری مادر باردار آلوده به هپاتیت B و C در پیشگیری از انتقال بیماری از مادر به نوزاد بسیار مهم است.
چگونگی دریافت واکسن هپاتیت
وی بیان کرد: از بین انواع هپاتیت ها تنها برای هپاتیت A و B واکسن پیشگیری وجود دارد. در حال حاضر در برنامه روتین کشوری برای تمام نوزادان در بدو تولد واکسن هپاتیت B تزریق می شود. همچنین برای گروهای پرخطر و در معرض خطر مانند خانواده بیماران و افرادی که به هر دلیل در موسسات خاصی به صورت طولانی بستری هستند، مبتلایان به بیماری های کبدی مزمن، تزریق کنندگان مواد مخدر، بیماران همودیالیز و بیماران مبتلا به هپاتیت C و کادر بهداشتی و درمانی واکسن هپاتیت B را تلقیح کنند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: واکسن هپاتیت در بزرگسالان در سه مرحله، نوبت اول (هر چه زودتر بهتر)، نوبت دوم یک ماه بعد از تزریق دوز اول و نوبت سوم پنج ماه پس از تزریق نوبت دوم انجام می شود که در حال حاضر در بخش خصوصی تزریق می شود.
وی افزود: در حال حاضر طرح ادغام هپاتیت در واحدهای بهداشتی به منظور ارائه خدمات پاسیو و اکتیو هپاتیت B و C در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه در تمام مراکز جامع سلامت در حال اجرا است.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: افزایش میزان دسترسی گروه های در معرض خطر بیماری و دیگر گروه های هدف به خدمات آموزشی، مشاوره ای، تشخیصی، درمانی و مراقبت از بیماری های هپاتیت B و C، تقویت نظام غربالگری هپاتیت B و C و شناسایی زودهنگام موارد ابتلا و پیشگیری از انتقال هپاتیت B و C به اطرافیان و موارد تماس نزدیک، درمان موارد تشخیص داده شده براساس پروتکل کشوری درمان هپاتیت B و C، تقویت نظام ثبت و گزارش دهی در سامانه های سطح یک و پایش و ارزشیابی هستند.
وی بیان کرد: برنامه کشوری طرح ادغام حذف و کنترل هپاتیت های ویروسی شامل غربالگری گروه های پرخطر افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی و اعتیاد خانواده بیماران، بیماران تالاسمی و هموفیلی دیالیزی، مادران باردار با استفاده از کیت های تشخیص سریع هپاتیت C است و بیماران مبتلا به هپاتیت C پس از شناسایی به مرکز مشاوره هپاتیت برای درمان رایگان واقع در بیمارستان ابوذر ارجاع داده می شوند و در صورت لزوم برای آنان واکسن هپاتیت B تزریق می شود. بیماران دچار عوارض شدید بیماری نیز به متخصص عفونی ارجاع داده می شوند.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}