اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با حذف ردیف ملی احداث راه های روستایی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی از سال 98، هر چند گام هایی از سوی استان در این خصوص برداشته شد اما به دلیل گستردگی روستاها و محدودیت منابع مالی تعمیر، مرمت و احداث راه های روستایی به خصوص در استانی مانند چهارمحال و بختیاری که روستاهای زیادی در مناطق سخت گذر دارد با مشکل تامین اعتبار روبرو است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با حذف ردیف ملی احداث راه های روستایی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی از سال 98، هر چند گام هایی از سوی استان در این خصوص برداشته شد اما به دلیل گستردگی روستاها و محدودیت منابع مالی تعمیر، مرمت و احداث راه های روستایی به خصوص در استانی مانند چهارمحال و بختیاری که روستاهای زیادی در مناطق سخت گذر دارد با مشکل تامین اعتبار روبرو است.
چهارمحال و بختیاری با داشتن بیش از 900روستا که از این تعداد 180 روستا خالی از سکنه و 600 روستای آن بالای 20 خانوار جمعیت دارد و از جمله استان هایی است که بیشترین تعداد روستا و جمعیت روستایی را دارا است با توجه به شرایط توپوگرافی منطقه برخی از این روستاها در مناطق کوهستانی و سخت گذر قرار دارند که داشتن راه مناسب از جمله نیازهای این مناطق به شمار می رود.
هرچند با تصمیم دولتمردان معاونت راه روستایی از وزارت راه و شهرسازی حذف و به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای واگذار شد و به دنبال آن ردیف ملی احداث راه های روستایی حذف شد اما این سازمان با وجود محدودیت اعتبارات استانی گام هایی در بخش احداث و مرمت راه های روستایی استان برداشت که آسفالت راه روستایی شلیل – لندی در شهرستان اردل به بخش میانکوه که به دلیل تامین نشدن اعتبار معطل مانده بود تنها بخشی از این اقدامات است.
با این وجود هنوز برخی از روستاهای مناطق مختلف استان پهناور چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از نعمت راه مناسب روستایی محروم اند و با نخستین بارش زمستانی ارتباط آن ها با مرکز بخش و شهرستان قطع می شود.
تقویت گردشگری در گرو ساخت راه های روستایی
چهارمحال وبختیاری یکی از استان های گردشگرپذیری است که بالای 70 درصد مناطق توریستی و گردشگری طبیعی این استان در دل این روستاها قرار دارد.
دهستان موگویی روستای سرآقاسید، آبشار زرد لیمه در لندی و سایر مناطق بکر طبیعی این استان بیشتر در دل روستاها قرار دارد به همین دلیل اگر راه های ارتباطی روستایی احداث و آسفالته شود و تردد صورت بگیرد گردشگری استان تقویت ودرآمد حاصل از حضور گردشگران نیز افزایش می یابد و به این صورت حتی امکان مهاجرت معکوس به روستاها نیز فراهم می شود.
با توجه به اینکه شغل بیشتر خانوارهای روستایی ساکن در روستاها دامداری و کشاورزی است، نبود راه آسفالته و مناسب مردم را با مشکلات زیادی روبرو می کند به نحوی که برای حمل علوفه و سایر موارد دیگر هزینه های زیادی برای تردد باید پرداخت کنند.
در این نوشتار از میان همه مناطق سخت گذر برای نمونه بخش بازفت یکی از بخش های شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری را که به گفته مسوولان 75 درصد مسیرهای ارتباطی آن از جاده های خاکی تشکیل شده و مردم این منطقه به دلیل نبود راه مناسب دسترسی با مشکلاتی روبرو هستند پرداخته شده است.
72 روستای بخش بازفت در انتظار آسفالت
یکی از اعضای شورای بخش بازفت به نمایندگی از مردم به خبرنگار ایرنا گفت: احداث و بهسازی جاده های ارتباطی مربوط به بیش از 72 روستا مهمترین مطالبه مردم این بخش است.
محمد کاظمی با اشاره به ضرورت احداث و بازسازی جاده آنتنی(راه ارتباطی که روستا را به بخش متصل می کند) در بخش بازفت افزود: کارهای مهمی انجام شده اما سطح محرومیت در این مناطق به حدی است که خدمات انجام شده به خصوص در بخش راه روستایی خیلی به چشم نمی آید.
او ادامه داد: مردم ساکن در روستاهای بخش بازفت در مسیر تردد خود 2 گردنه سخت گذر چری و شاه منصوری را دارند که در فصل زمستان به دلیل بارش سنگین برف دچار رنج و عذاب سختی می شوند به نحوی که ممکن است تا فصل بهار مسیر تردد آن ها بسته شود.
به گفته کاظمی، به دلیل نبود زیرساخت های ارتباطی بسیاری از روستاییان ساکن در مناطق مختلف روستایی بازفت با وجود داشتن مالکیت برای دسترسی بیشتر به امکانات مجبورند خانه و کاشانه خود را رها و به مرکز شهرستان و یا استان مهاجرت کنند.
او با تاکید بر اینکه به سرانجام رساندن راه های روستایی به یک تصمیم جدی و جهادی نیاز دارد ادامه داد: بسیاری از پروژه های راه روستایی کلید می خورد اما به دلیل تامین نشدن به موقع بودجه پروژه نیمه کاره رها می شود و همان اعتبار هزینه شده نیز از بین می رود.
بررسی ها نشان می دهد در زمان حاضر150 کیلومتر جاده خاکی روستایی در بخش بازفت وجود دارد و بیشترین جمعیت روستایی نیز در این مسیرها ساکن هستند، این بخشی از سخنان بخشدار بازفت است.
امرالله قاسمی به خبرنگار ایرنا گفت: هر چند برنامه ریزی هایی برای زیرسازی و آسفالت جاده های روستایی بخش بازفت انجام شده اما تا کنون این برنامه ها به دلیل محدودیت منابع اعتباری محقق نشده و مشکلات زیادی در این خصوص وجود دارد.
به گفته قاسمی، روستاهای میان دوهان علیا، میان دوهان سفلی، محمودآباد و نازی با حدود 2 هزار و 500 نفر جمعیت، روستاهای مازه سوخته، شرمک، فرامرزی، سربیشه از مسیرهای پرجمعیت و عشایری با سه هزار نفر جمعیت، مسیرهای تبرک سفلی، تلخه دان، سجو،بادام شیرین با جمعیتی بالای 2 هزار نفر و جاده های مسیر دهناش، تِرکی، تشنوی و دیگر روستاهای این بخش با بیش از پنج هزار نفر جمعیت از دیگر مسیرهای روستایی پرجمعیت و سخت گذر بخش بازفت است که با نخستین بارش بسته و در تابستان نیز به دلیل خاکی بودن مسیر برای تردد با مشکلات و هزینه های زیادی روبرو می شوند.
به گفته قاسمی، بسیاری از مسیرهای روستایی بخش بازفت همزمان با بارش باران به حدی گل آلود می شود که امکان تردد حتی با ماشین نیز وجود ندارد و به دلیل این شرایط سخت چه بسیاری افرادی که به دلیل بسته بودن مسیرهای ارتباطی و فراهم نبودن شرایط برای رسیدن به مراکز درمانی جان خود را از دست داده اند.
حمیدرضا عزیزی فارسانی نماینده مجلستلاش نمایندگان برای بازگشت ردیف ملی احداث راههای روستایی
نماینده مردم شهرستان های اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار نیز با تایید مشکلات مردم روستاها و عشایری بودن 2 تا سه شهرستان این منطقه گفت: سخت گذر بودن مسیرهای روستایی و پراکندگی روستاها از جمله مهمترین مشکلات روستاهای این حوزه انتخابیه به شمار می رود.
حمیدرضا عزیزی فارسانی برطرف کردن مشکل راه های روستایی و ایجاد رونق در روستاهای حوزه انتخابیه اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار از جمله مهمترین رویکردهای خود در مجلس دوازدهم عنوان کرد.
سید روح الله موسوی نماینده مجلسنماینده مردم شهرستان های لردگان، خانمیرزا و فلارد نیز با بیان اینکه 60 تا 70 درصد مردم این حوزه انتخابیه ساکن روستاها هستند گفت: جاده همانند عروسی است که هر جا برود جهاز خود را به همراه خود دارد و موجب رونق و آبادانی می شود.
سید روح الله موسوی بیدلی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: روستاهای پشتکوه امامزاده حسن، پشتکوه بارز و شوارز و پشتکوه میلاس از جمله مناطق سخت گذر این حوزه انتخابیه است که مردم برای رتق و فتق امور خود و مراجعه به مرکز شهرستان و استان همواره با مشکلات زیادی روبرو هستند.
به گفته موسوی بیدلی، با وجود کارهای انجام شده در گذشته در بخش جاده های روستایی اما هنوز بسیاری از راه های روستایی شهرستان های لردگان، خانمیرزا و فلارد نیاز به جاده سازی، تعریض، آسفالت و روکش آسفالت و احداث پل دارد.
او ادامه داد: تلاش می شود با رایزنی های انجام شده در کمیسیون تلفیق و همچنین در لایحه بودجه دولت به بهبود وضعیت راه های روستایی به خصوص در حوزه انتخابیه لردگان، خانمیرزا و فلارد توجه شود.
450 کیلومتر راه روستایی خاکی در چهارمحال و بختیاری
2 هزار و 700 کیلومتر طول راه های روستایی و فرعی چهارمحال و بختیاری است که از این میزان 650 کیلومتر خاکی بود که طی 2 سال اخیر 200 کیلومتر از این راه ها احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت، این بخشی از سخنان معاون فنی و ساخت راه های روستایی چهارمحال و بختیاری است.
معاون فنی و ساخت راه های روستایی چهارمحال و بختیاری به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان حاضر حدود 450 کیلومتر از راه های روستایی بالای 20 خانوار استان خاکی است و باید نسبت به آسفالت و بهسازی این راه ها اقدام شود.
سید مهدی مرتضوی زاده ادامه داد: با توجه به شرایط توپوگرافی چهارمحال و بختیاری برای هر کیلومتر ساخت راه روستایی بین 50 تا 60 میلیارد ریال هزینه می شود براین اساس برای ساخت راه های روستایی استان به قیمت امروز و بدون احتساب تورمم به طور تقریبی 20 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
به گفته مرتضوی زاده، این درحالی است که اعتبار سالانه تخصیص یافته برای احداث و بهسازی راه های روستایی چهارمحال و بختیاری یک هزار و 800 میلیارد ریال است که با این رقم روند ساخت و ساز راه های روستایی در این استان سال های زیادی زمان می برد.
او با تاکید براینکه اعتبارات موجود نه تنها جوابگوی ساخت راه های روستایی نیست بلکه حتی جوابگوی نگهداری آن ها نیز نیست یادآور شد: حفظ و نگهداری راه های روستایی و فرعی باید در اولویت کارهای سازمان قرار گیرد به این معنی که اگر کل اعتبار موجود در بخش ساخت هزینه شود و به کار بهسازی و مرمت راه های روستایی توجهی نشود راه های احداث شده نیز از بین می رود.
به گفته مرتضوی زاده، افزون بر راه های روستایی بالای 20 خانوار 200 کیلومتر راه روستایی در روستاهای زیر20 خانوار در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که باید احداث شود اما براساس دستورالعمل ها و قانون در زمان حاضر در اولویت سازمان راه داری و حمل و نقل جاده ای نیست.
معاون فنی و ساخت راه های روستایی استان گفت: در استانی مانند چهارمحال وبختیاری که هیچ امکاناتی از جمله پایانه مرزی صادراتی و آزاد راهی وجود ندارد که از محل عوارض دریافتی درآمدی داشته باشد و این درآمد را در بخش ساخت و مرمت راه های روستایی هزینه کند، حذف ردیف اعتبارملی احداث راه های روستایی فشار سنگینی بر این استان وارد می کند.
او ادامه داد: درخواست های مکرری از سوی استانداری و سازمان برنامه و بودجه درخصوص کافی نبودن اعتبارات استانی برای ساخت راه های روستایی و همچنین تعیین یک ردیف ملی برای این امر داده شده است.
به گفته مرتضوی زاده، با وجود حذف ردیف اعتباری ملی از احداث راه های روستایی اما گام های مهمی در این خصوص از سال 95 تا 99 برداشته شده است که اگر این ردیف اعتباری بازگردد روند کار در این بخش سرعت می گیرد و حالت فرسایشی نخواهد داشت.
او با بیان اینکه در زمان حاضر 43 پروژه راهداری در چهارمحال و بختیاری فعال است یادآور شد: در زمان حاضر روند اجرای برخی از پروژه های راه روستایی به دلیل اینکه از محل اعتبارات استانی اجرا می شود طولانی است و همین امر موجب شده تا امروز میزان دیون و مطالبات پیمانکاران استان در این بخش به 6 هزار و 300 میلیارد ریال برسد.
حذف ردیف ملی احداث راه های روستایی، این بخش را با مشکلات زیادی مواجه کرده است که چاره اندیشی دولتمردان (دولت و مجلس) برای برون رفت از این مشکل وهمچنین دستیابی به توسعه روستایی ضروری است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سه هزار و 772 کیلومتر راه ارتباطی دارد که از این میزان 324کیلومتر بزرگراه، 715کیلومتر راه اصلی، 291 کیلومتر راه فرعی، و 2هزار و 388 کیلومتر راه روستایی و 53 کیلومتر راه درون شهری است.
{{name}}
{{content}}