استاد حوزه علمیه قم:

انسان نمی تواند مسئولیت اعمال و قدرت اختیارش را انکار کند

قم- استاد حوزه علمیه قم گفت: سرنوشت و پرونده هر انسانی بر گردن خودش است و نمی تواند مسئولیت اعمال و قدرت اختیار خویش را انکار کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شامگاه سه شنبه در مراسم حرم بانوی کرامت با اشاره به اینکه موضوع اختیار اولین و یکی از پنج اصل مهم در آیه 13 تا 15 سوره اسرا است اظهار کرد: برخی از مردم خطا و اشتباهات خویش را بر گردن دیگری می اندازند.

استاد حوزه علمیه قم گفت: دومین اصل، اصل حسابرسی است و این اصل بعد از اصل اول یعنی اختیار به وجود می آید، این گونه که در روز قیامت برای هر شخصی یک پرونده ای باز وجود دارد و هر شخص پرونده خود را مطالعه می کند و «یوم الحساب » یکی از اسامی روز قیامت است یعنی اموری که در روز قیامت حسابرسی را آسان می کند.

حجت الاسلام رفیعی خاطر نشان کرد: اموری مثل صله رحم، صدقه مخفیانه، حسن خلق و خوبی در حق افرادی که به او بدی کرده اند زمینه را برای حسابرسی آسان در آن روز ایجاد می کند.

وی ادامه داد: سومین اصل، اصل هدایت و ضلالت است که خداوند در این آیات آن را مشخص نموده، زیرا هرکس هدایت شود خودش از آن بهره خواهد برد و هرکس انتخابش گمراهی باشد خودش دچار خسارت می شود.

حجت الاسلام رفیعی افزود: مسئولیت پذیری چهارمین اصل است و هیچ کس نمی تواند منکر آن شود و تبعات اعمال خویش را نپذیرد.

وی خاطر نشان کرد: اتمام حجت پنجمین اصل است چرا که خداوند هیچ انسانی را عذاب نخواهد کرد مگر اینکه پیامبری را برای این انسان فرستاده باشد.

رفیعی تاکید کرد: مستضعفان فکری حساب و کتابشان در روز قیامت متفاوت خواهد بود، زیرا هیچ اطلاعاتی از دین خداوند به این افراد نرسیده است.

نظرات

captcha