مشکل صادرکنندگان خراسان شمالی برای صادرات محصولات کشاورزی به روسیه چیست؟

ایسنا/خراسان شمالی معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: یکی از بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی به خصوص انگور کلاهداری در این استان، کشور روسیه است.

محمد هندآبادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اما در حال حاضر کشور مقصد برای ورود محصولات کشاورزی گواهی سلامت محصول را می خواهد که باید طبق آن 250 عنوان آزمایش انجام شود.

وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه لازم برای انجام این آزمایش ها در استان وجود ندارد، افزود: برخی از کشورها 150 عنوان آزمایش برای گواهی سلامت درخواست می دهند که اگر 150 عنوان آزمایش باشد، آزمایش ها در مشهد انجام می شود.

هندآبادی ادامه داد: اما کشور روسیه برای قبول گواهی سلامت، انجام 250 عنوان آزمایش را خواسته که با هماهنگی های انجام شده این آزمایش ها در تهران انجام می شود و این مشکل حل شده است.

وی بیان کرد: بر این اساس مقرر شده تا محصولات صادراتی در سردخانه استان دپو و نمونه برداری کلی انجام و نمونه ها برای انجام به تهران ارسال تا مجوزهای لازم برای صادرات صادر شود.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: میزان محصول کشاورزی صادر شده از گمرک این استان در سال 1401 به مقدار 3.7 هزار تن در سال 1402 به میزان 6.2 هزار تن بوده است.

وی گفت: بیشتر محصول تولیدی صادر شده از گمرک خراسان شمالی نیز رب گوجه فرنگی و زعفران بوده است.

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه محصولات باغی نیز از این استان صادر می شود، افزود: اما به علت نبود مرز مشترک، این محصولات از سایر گمرک و مرزهای کشور صادر می شوند. به عنوان مثال گیلاس و انگور خراسان شمالی صادراتی هستند که بیشتر از مرزهای لطف آباد و آستار به کشورهای روسیه و آستارا صادر می شوند.

وی ادامه داد: امسال 250 تن مرغ و بنا به گفته صادرکنندگان 600 تا 700 تن گیلاس و تاکنون 700 تا 800 تن انگور کلاهداری صادر شده است.

هندآبادی اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی این استان عراق، پاکستان و روسیه است.

به گزارش ایسنا، بنا به گفته یکی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی در خراسان شمالی، روند اخذ گواهی سلامت محصولات کشاورزی در ایران سخت است چراکه فقط یکی دو آزمایشگاه وجود دارد و همه کشور نمونه های خود را به این آزمایشگاه ها ارسال می کنند و از سوی دیگر زمان بر است که شاید بیش از 20 روز زمان ببرد.

علاوه بر آن ها، هزینه های انجام این آزمایش ها نیز زیاد است که در سال گذشته برای انجام آزمایش از هر کامیون بار از آن ها مبلغ 11 میلیون تومان اخذ شده بود که البته اگر از یک سورتینگ بار، نمونه اخذ شود، هزینه ها کمتر می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha