چه کسی گرای یادگاری شهید نصرالله را به امریکایی ها داد؟

مؤسسه القرض الحسن انواعی از بسته های وام در سبدهای مالی متفاوت را به شهروندان لبنانی عرضه می کند یکی از رایج ترین این وام های بدون سود، دادن وام ودیعه طلا (القرض برهن الذّهَب) است که بسیاری از زنان در بیروت را صاحب کسب وکار مستقل کرده و به محبوبیت حزب الله افزوده بود، این آورده اجتماعی برای مقاومت لبنان که یادگاری سید مقاومت، شهید نصرالله برای مردم لبنان بود، با پالس هایی خاص از طرف دولت حریری در رصد شبکه اطلاعاتی امریکایی ها ذیل FATF قرار داشت.

به گزارش ایسنا، مرتضی سیمیاری در یادداشتی با این عنوان نوشت:  27 تیر 1373 ساختمان مرکز همیاری یهودیان (آمیا) در بوینس آیرس منفجر می شود، کمتر از یک ساعت پس ازاین ماجرا خبرنگار روزنامه راست گرای لاناسیون در یک فروشگاه پیش روی یکی از اعضای کنسولگری ایران در آرژانتین سبز شده و در سؤالی قابل توجه از او می پرسد که آیا ایران فرمانده عملیات انفجار در مرکز صهیونیستی بوده است؟

این سؤال ساده، اما جهت دار نشان می داد که سناریوسازی درباره ماجرای انفجار در پایتخت آرژانتین دارای عمق اطلاعاتی است، زیرا که رژیم صهیونیستی بلافاصله ایران و حزب الله را مسئول اجرای این عملیات خوانده و شهید عماد مغنیه را طراح آن معرفی کرد.

هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود نکات جالبی درباره آن روز دارد، رئیس جمهور وقت در یادداشت های روزانه خود نوشته است که امپراتوری رسانه ای صهیونیست ها و استکبار، یک دروغ بزرگ را پایه این اتهام به ایران کرده اند، آن ها ادعا می کنند در اجلاسی در مشهد که رهبری و من و وزیر امور خارجه و فرمانده سپاه و افراد دیگری حضور داشتیم، این اقدام انفجاری تصویب شده است، درحالی که اصلاً چنین جلسه ای در مشهد نداشتیم و ما اصلاً هیچ اطلاعی از قرار انفجار نداشتیم.

13 سال بعد و در مارس 2007، دادستانی کل آرژانتین درخواست صدور حکم جلب 9 نفر ازجمله هاشمی و علی اکبر ولایتی را صادر کرد، البته مدتی بعد مشخص شد که کیفرخواست پرونده آمیا در 900 صفحه توسط رضا ذاکری و هادی روشن روانی از عناصر بخش سیاسی گروهک تروریستی منافقین تهیه شده و تنها توسط آلبرتو نیسمان دادستان وقت قرائت شده است؛ مدتی بعد این قاضی آرژانتینی به دلیل بی حیثیتی سیاسی درباره این پرونده در حمام خانه اش خودکشی کرد.

محافل خبری آرژانتینی ماجرای آمیا را همواره یک موضوع سیاسی با ابعاد داخلی ارزیابی می کنند، روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی که در سال 2020 منتشر کرده و حتی بخشی از آن در روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل نیز چاپ شده به نقل از گروه تحقیق موساد نوشته است که ردی از ایران و حزب الله لبنان در این ماجرا پیدا نشده است، اما این به معنای پایان این پرونده سازی نبود.

تحلیل اطلاعات این پرونده نشان می دهد که طرف امریکایی همواره از آمیا به عنوان یک کیس سینوسی در بسط اقدامات ضد ایرانی به ویژه در بخش تحریم ارتباطات مالی کشور استفاده کرده است، البته هرقدر که طرف غربی در برخورد با این دست پرونده ها پیچیده عمل کرده در داخل نگاه به آن بسیار ساده بوده است.

از جمله در زمان بررسی لایحه CFT یا همان قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم در مجلس دهم که برخی نمایندگان با گرفتن پلاکاردهایی در دست در داخل صحن فریاد می زدند که هرکسی که منطق را قبول داشته باشد به کنوانسیون رأی مثبت بدهد، هرچند این منطق آن چنان سست و ضعیف بود که یکی از نمایندگان تهران پشت تریبون رفته و گفته بود که سازمان ملل تنها چهار گروه القاعده، طالبان، داعش و النصره را تروریست می داند و کاری به برنامه های گروه های مقاومت در منطقه نخواهد داشت. شاید هنوز هم افرادی یا محافلی در داخل کشور این منطق ساده باورانه را باور داشته باشند، اما سرویس اطلاعاتی امریکا و رژیم صهیونیستی آن را یک شوخی بزرگ می دانند، نشانه آن دانیل هگاری است! سخنگوی ارتش تروریستی رژیم صهیونیستی ساعتی قبل از حمله به شعب مؤسسه مردمی القرض الحسن لبنان (AQAH) اعلام کرد که شبکه مالی حزب الله شناسایی شده است، البته این صندوق اعتباری که معروف به دادن وام های بدون بهره به افراد نیازمند است، ارتباط خاصی با خارج از مرزهای لبنان نداشته و حمله به آن را باید در ادامه خط تقویتی صهیونیست ها ارزیابی کرد. در روزهای اخیر ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل زیر فشار قرار گرفتن از درون و ناکارآمدی پدافندی زیر بار انتقادات داخلی قرار داشته و در تلاش است با دادن اطلاعاتی غلط، چون زدن ضربه به شبکه مالی مقاومت یا کشف یک صندوق 11 هزار دلاری از تونل های زیرزمینی در غزه برای خود دستاوردسازی کند، اما انتخاب مؤسسه الحسن برای این کار قابل توجه است که بیانش برای آینده تجربه مهمی دارد.

مؤسسه القرض الحسن انواعی از بسته های وام در سبدهای مالی متفاوت را به شهروندان لبنانی عرضه می کند یکی از رایج ترین این وام های بدون سود، دادن وام ودیعه طلا (القرض برهن الذّهَب) است که بسیاری از زنان در بیروت را صاحب کسب وکار مستقل کرده و به محبوبیت حزب الله افزوده بود، این آورده اجتماعی برای مقاومت لبنان که یادگاری سید مقاومت، شهید نصرالله برای مردم لبنان بود، با پالس هایی خاص از طرف دولت حریری در رصد شبکه اطلاعاتی امریکایی ها ذیل FATF قرار داشت.

شاهد آن گزارش اختصاصی نشریه پولیتیکو درباره مؤسسه قرض الحسن است، در این گزارش آمده است که پس از تجربه طوفان الاقصی مقام های امنیتی غربی از تنظیم کننده های بین المللی مالی خواسته اند برای مقابله با مقاومت در لبنان و نهادهای مرتبط با حزب الله رویکردی سخت گیرانه تر اتخاذ کنند. در این گزارش به مؤسسه الحسن به صورت مستقیم اشاره شده و خواهان بررسی حساب های آن شده بودند.

امریکا از سال 2007 قرض الحسن را در فهرست تحریم هایش قرار داده بود و به نظر می رسد حمله صهیونیست ها به شعب این مؤسسه با چراغ سبز کاخ سفید صورت گرفته است. سال 2023 وزارتخانه های خارجه و دادگستری امریکا نشست «گروه هماهنگی برای اجرای قانون» با محوریت مقابله با شبکه های مالی حزب الله لبنان را برگزار کرد که یکی از عناوین سرلیست آن مربوط به مؤسسه قرض الحسن بوده است، در این نشست از یوروپل خواسته شده بود که با سازمان سیا در شناسایی امکانات مالی مقاومت هماهنگ باشد.

حمله نیابتی امریکایی ها به شعب مؤسسه قرض الحسن نشان داد که در مجموعه اقدامات فعال دولت درباره باز کردن مجدد پرونده FATF باید بازنگری و دقت فراوان داشت، پیش ازاین وزیر اقتصاد از اقدامات ضروری برای عادی سازی پرونده ایران خبر داده بود که حکایت از طی کردن همان مسیری است که با اعتماد غلط به امریکا شکل گرفته و سندروم آن دوباره در حال بازیابی است. در روزهایی که بانوان ایرانی در همدلی با مردم لبنان طلاهای خود را فروخته و به مقاومت اهدا می کنند، هوشیاری در برخورد با امریکایی ها با دادن پالس هایی، چون آتش بس در برابر عادی سازی بااهمیت است، پخش کردن اطلاعاتی درباره رد طلاهایی که با خون دل جمع شده و حالا تقدیم مردم مظلوم ضاحیه می شود، ممکن است به قیمت خون آن ها تمام شود، بایدن در آستانه انتخابات بی جهت در یک کانال تلگرامی «ضداطلاعات» پخش نمی کند!

انتهای پیام

نظرات

captcha