حامیان عضویت مولداوی در اتحادیه اروپا در آستانه کسب پیروزی در همه پرسی

نتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری مولداوی حاکی از کسب بیشترین میزان آرا از سوی رئیس جمهور این کشور در دور نخست این انتخابات است؛ انتخاباتی که همزمان با یک همه پرسی با موضوع عضویت مولداوی در اتحادیه اروپا برگزار شد.

به گزارش ایسنا، یکشنبه شب انتخابات ریاست جمهوری در مولداوی همزمان با یک همه پرسی در این کشور بر سر درج موضوع عضویت این کشور در اتحادیه اروپا در قانون اساسی آن برگزار شد.

به نوشته آسوشیتدپرس، حدود 95 درصد آرای مربوط به همه پرسی مولداوی بر سر عضویت این کشور در اتحادیه اروپا شمارش شده است. در این همه پرسی از رای دهندگان پرسیده شد آیا موافق درج روند عضویت این کشور در اتحادیه اروپا در قانون اساسی هستند یا خیر. طبق این نتایج مقدماتی تاکنون حدود 49.97 درصد از مجموع 1.2 میلیون آرای مربوط به این همه پرسی رای منفی داده و 50.03 درصد با آن موافقت کرده اند.

این در حالی است که تا قبل از اعلام آرای رای دهندگان خارج نشین مولداوی که عمدتا حامی رفتن این کشور به سمت عضویت در اتحادیه اروپا هستند کمپ مخالفان عضویت مولداوی در اتحادیه اروپا تا آستانه پیروزی در این همه پرسی رفته بود.

دولت غربگرای مولداوی که یک کشور کوچک 2.5 میلیون نفری با اقتصاد عمدتا متکی به کشاورزی است در سال 2022 در واکنش به جنگ اوکراین اعلام کرد به دنبال قطع روابط با مسکو و پیشبرد مسیر عضویت در اتحادیه اروپا است.

این کشور که از جمهوری های سر برآورده از دل اتحاد فروپاشیده شوروی سابق است در ماه ژوئن مذاکرات برای عضویتش در اتحادیه اروپا را شروع کرده و وضعیت نامزد مشغول مذاکره برای عضویت در این اتحادیه را کسب کرد.

سطح شرکت رای دهندگان واجد شرایط در این همه پرسی حدود 50 درصد اعلام شد که بیشتر از حد نصاب 33 درصدی لازم برای معتبر شناختن نتایج همه پرسی است.

«مایا ساندو»، رئیس جمهور مولداوی بعد از آنکه 90 درصد آرای این همه پرسی شمارش شدند، اظهار کرد: «گروه های تبهکار در ضمن همکاری با نیروهای خارجی متخاصم با منافع ملی با به کارگیری ده ها میلیون یورو پول، دروغ، پروپاگاندا و مفتضحانه ترین ابزارها برای گرفتار کردن شهروندان و ملت ما در بی ثباتی و بی اطمینانی حمله ای را علیه کشور ما ترتیب داده اند.»

ساندو اضافه کرد: «ما اسناد و مدارکی شفاف داریم مبنی بر این که این گروه های تبهکار به دنبال خرید 300 هزار رای و ارتکاب یک تقلب در ابعادی بی سابقه بوده اند. هدف آنها تضعیف یک فرآیند دموکراتیک بود.»

مقام های مولداوی بعد از آن این 2 رای گیری مهم را برگزار کردند که مدعی شده بودند مسکو به دنبال به راه انداختن یک «جنگ ترکیبی» برای بی ثبات سازی این کشور و از مسیر خارج ساختن روند نزدیک شدنش به عضویت در اتحادیه اروپا است.

آنها همچنین ادعا کردند روسیه در حال تامین مالی گروه های اپوزیسیون طرفدار مسکو، اشاعه اطلاعات دروغ، مداخله در انتخابات محلی و پشتیبانی از یک دسیسه برای خرید رای است.

هم زمان نتایج مقدماتی انتخابات ریاست جمهوری مولداوی که با شرکت 11 نامزد برگزار شد نشان دادند که ساندو با کسب 39 درصد آرا بیشترین آرای دور اول این انتخابات را کسب کرده اما نتوانسته اکثریت لازم برای کسب پیروزی در دور اول را به دست بیاورد. به نوشته آسوشیتدپرس، او احتمالا در دور دوم این انتخابات با «آلکساندر استویانوغلو»، دادستان سابق این کشور که به عنوان یک طرفدار روسیه شناخته می شود و طبق نتایج مقدماتی 28 درصد رای کسب کرده، رقابت خواهد کرد.

دور دوم این انتخابات روز سوم نوامبر برگزار می شود.

کمیسیون مرکزی انتخابات مولداوی اعلام کرد که تا زمان بسته شدن حوزه های رای گیری در این کشور در ساعت 9 شب یکشنبه به وقت محلی بیش از 1.5 میلیون رای دهنده معادل 51 درصد رای دهندگان واجد شرایط در آن شرکت کردند.

کریستین کانتیر، یک استاد دانشگاه مولداویایی رشته روابط بین المللی در دانشگاه اوکلند به آسوشیتدپرس گفت احتمال اینکه آرای رای دهندگان خارج نشین در مرحله آخر نتیجه همه پرسی را تغییر دهد زیاد است.

پیش تر «جان کربی»، سخنگوی امنیت ملی آمریکا در بیانیه ای مدعی شده بود: «روسیه فعالانه تلاش دارد تا انتخابات مولداوی و روند همگرایی اروپایی آن را تضعیف کند.» این در حالی است که مسکو قاطعانه اتهامات مطرح شده علیه خود مبنی بر مداخله در انتخابات و همه پرسی مولداوی را رد کرده است.

انتهای پیام

نظرات

captcha