اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/خراسان شمالی کشاورزی در خراسان شمالی از رونق زیادی برخوردار است بطوریکه بیش از 31 درصد از اشتغال مردم این استان در این حوزه است، در این استان 31 نوع محصول باغبانی و 59 نوع محصول زراعی و همچنین محصولات دامی همچون گوشت قرمز و سفید، عسل، پیله ابریشم و ... تولید می شود.
زعفران و پسته از جمله محصولات کشاورزی با مزیت اقتصادی بالا است که در این استان تولید می شود و علاوه بر آن کشمش و انگور کلاهداری از دیگر محصولاتی هستند که سبد صادراتی محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده است اما با این وجود خراسان شمالی در صادرات محصولات کشاورزی جایگاه چندانی ندارد و محصولات چندانی از این استان صادر نمی شود که عوامل مختلفی در بروز این مشکل تاثیرگذار هستند که هم به صادرکنندگان و هم به حوزه تولید باز می گردد.
خانه صادرکنندگان کوچک و کوچک تر شده است
آزاد فتحی یکی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی در خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: خراسان شمالی ظرفیت خیلی خوبی برای تولید محصولات صادراتی دارد که می توان آن را به بازارهای هدف در خارج از کشور صادر کرد اما در این زمینه هم صادرکنندگان و هم کشاورزان با مشکلات مختلفی مواجه هستند که همانند ترمز عمل می کند.
وی گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر صادرکنندگان با آن مواجه هستند موضوع برون سپاری تعهدات ارزی است و همین امر موجب شده تا کارت بارزگانی بسیاری از تجار فعال در این عرصه تعلیق شود.
فتحی افزود: متاسفانه موضوع برون سپاری تعهدات ارزی موجب شد تا خانه صادرکنندگان کوچک و کوچک تر شود و این نهال شکوفایی که در حال بزرگ شدن بود به سوی خشکیدگی رود، بسیاری از تجار از دست از کار کشیده اند و به شغل های دیگر روی آورده اند.
وی ادامه داد: دلیل اینکه هنوز برون سپاری تعهدات ارزی در حال انجام است و من کار صادرات را انجام می دهم این است که با کارت بازرگانی سایر افراد و یا با شیوه های دیگر مدیریتی مشغول به کار هستم چراکه نمی توان تعهدات ارزی را پرداخت کنم.
این صادرکننده با اشاره به اینکه نوک اصلی تولید، تجارت است، تاکید کرد: بنابراین باید از تاجر و صادرکننده حمایت شود اما هیچ گونه حمایت مالی از این افراد نمی شود.
وی تصریح کرد: صادرکننده در بازارهای خارجی بازاریابی می کند، محصول مازاد برنیاز را با قیمت واقعی و بالاتر از تولیدکننده خریداری و آن را به فروش می رساند؛ بنابراین حمایت مسئولان از تجار، خواسته بزرگی نیست.
افزایش خیلی زیاد هزینه های صادرات کالا
فتحی به مشکلات در حوزه صادرات محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: هزینه صادرات محصولات کشاورزی برای صادرکننده بسیار افزایش یافته است، به عنوان مثال هزینه صادرات محصول انگور از این استان به کشور روسیه برای ما 520 میلیون تومان آب می خورد.
وی افزود: هر سبد میوه که قیمت آن پنج تا هفت هزار تومان بود اکنون به 18 هزار تومان رسیده است و کرایه حمل و نقل تا کشور روسیه به 320 میلیون تومان رسیده است.
فتحی ادامه داد: هم اکنون مشغول خرید و صادرات انگور این استان به چند کشور خارجی هستم که تا یک ماه آینده 1400 تن از انگور کلاهداری صادر می شود و پیش بینی می شود در مجموع توسط تمام تجار حدود 10 هزار تن از انگور این استان امسال صادر شود.
محصولاتی که به ناحق فروخته می شوند
فرزانه شمس یکی دیگر از صادرکنندگان محصولات کشاورزی که هم اکنون برای خرید انگور کلاهداری و صادرات آن به خراسان شمالی آمده در ادامه در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با مشکلات صادرات و صادرکنندگان بیان کرد: یکی از مشکلات ما در حوزه صادرات محصولات کشاورزی، بسته بندی محصولات تولیدی است، هزینه بسته بندی بالا است و کشاورز نیز توان مالی این امر را ندارد.
وی با تصریح بر اینکه محصولات کشاورزی در ایران به ناحق در کشورهای خارجی فروخته می شوند، گفت: محصولات کشاورزی در ایران به ارزان ترین قیمت در کشورهای خارجی فروخته می شود اما مزه ای که در محصولات ایران است در هیچ جای دنیا نیست.
شمس افزود: درست است محصولات کشاورزی ایرانی از لحاظ ظاهری یک شکل و یک اندازه نیستند اما هیچ جای دنیا نیز محصولی به خوش مزگی ایران ندارد. ایران بهترین محصول را از لحاظ مزه و کشور ترکیه از نظر بسته بندی دارد اما ما با ضعیف ترین قیمت این محصولات خوش مزه را به فروش می رسانیم اما ترکیه با بالاترین قیمت و از قِبَلِ آن درآمد باورنکردنی را نیز کسب می کند.
وی ادامه داد: صادرات محصولات کشاورزی یعنی زیر و روی محصول داخل جعبه و یا سبد بسته بندی شده یکی باشد، اما صادرکننده این دلهره را دارد که نکند کیفیت محصول زیر و روی جعبه یکی نباشد.
این صادرکننده اظهار کرد: تورم و گرانی سبب شده تا نتوانیم محصول را در سه چهار نوع بسته بندی کنیم و در این رابطه حمایت کننده ای نیز وجود ندارد.
محصولات کشاورزی استان کد QR ندارد
نامور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: میزان محصولات زراعی تولیدی در این استان حدود یک میلیون و 90 هزار تن و میزان محصولات باغی تولیدی نیز 219 هزار تن در سال است.
به گفته وی محصولاتی همچون انگور، سیب، پسته، زعفران، کشمش و ... جزو محصولات مزیت دار این استان برای صادرات به حساب می آید.
نامور تصریح کرد: اما نبود کد QR یکی از مشکلات ما برای صادرات محصولات کشاورزی است که اگر این کد وجود داشته باشد صادرکنندگان می توانند راحت تر این محصولات را صادر کنند.
عراق مهمترین بازار صادراتی محصولات کشاورزی خراسان شمالی
محمد هندآبادی مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: میزان محصول کشاورزی صادر شده از گمرک این استان در سال 1401 به مقدار 3.7 هزار تن در سال 1402 به میزان 6.2 هزار تن بوده است.
وی گفت: بیشتر محصول تولیدی صادر شده از گمرک خراسان شمالی نیز رب گوجه فرنگی و زعفران بوده است.
هندآبادی با اشاره به اینکه محصولات باغی نیز از این استان صادر می شود، افزود: اما به علت نبود مرز مشترک، این محصولات از سایر گمرک و مرزهای کشور صادر می شوند. به عنوان مثال گیلاس و انگور خراسان شمالی صادراتی هستند که بیشتر از مرزهای لطف آباد و آستار به کشورهای روسیه و آستارا صادر می شوند.
وی ادامه داد: امسال 250 تن مرغ و بنا به گفته صادرکنندگان 600 تا 700 تن گیلاس و تاکنون 700 تا 800 تن انگور کلاهداری صادر شده است.
این مقام مسئول اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی این استان عراق، پاکستان و روسیه است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}