اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
براساس آمار استان کرمانشاه هشتمین استان پیر کشور است و از طرف دیگر در زمینه فرزندآوری نیز رتبه 22 کشور را دارد که زنگ خطری برای استان محسوب می شود.
براساس آمار استان کرمانشاه از نظر پیری جمعیت در رتبه های نخست کشور و از نظر فرزندآوری در رتبه های آخر کشور قرار دارد و این می تواند زنگ خطری برای استان محسوب شود.
پیر شدن جمعیت و کمبود نیروی انسانی یکی از نقاط ضعف جوامع محسوب می شود که می تواند در بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معضلات جدی را ایجاد کند.
از طرف دیگر سالمندی یک واقعیت غیرقابل گریز است و متولدین دهه 60 که قرار است تا دو دهه آینده به جمعیت سالمندی افزوده شوند نیازمند زیرساخت ها و امکاناتی هستند.
اکنون دستگاه های استان با دو موضوع جوانی جمعیت و متناسب کردن زیرساخت ها برای جمعیت سالمند مواجه هستند و دستگاه های مختلفی در این زمینه وظیفه دارند.
پیرترین شهرستان کرمانشاه
بهزاد شهبازی، مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: سالمندی یکی از موضوعات مهم حکمرانی به ویژه در دهه های اخیر بوده به طوری که منجر به فرمان مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت در سال 93 شد.
وی با بیان اینکه براساس برآوردها تا سال 2030 آمار جمعیت سالمند ما به 32 درصد خواهد رسید، عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی سن سالمندی را 65 سال به بالا در نظر می گیرد و معتقد است چنانچه 12 درصد از هر جامعه بالای این سن قرار داشته باشد آن جامعه پیر محسوب می شود.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، گفت: در دهه های اخیر با دو اتفاق کاهش موالید به ویژه از دهه 80 به بعد و از طرفی بالا رفتن امید به زندگی در جامعه مواجه بودیم به طوری که امید به زندگی از 57.5 سال در سال 57 اکنون به 76 سال برای زنان رسیده است و برای مردان سه تا چهار سال کمتر است.
شهبازی افزود: استان گیلان با 16.5 درصد رتبه نخست سالمندی را در کشور دارد و استان های مازندران، تهران، مرکزی، اصفهان، آذربایجان شرقی، همدان و کرمانشاه در رتبه های بعدی قرار دارند و در واقع استان کرمانشاه هشتمین استان پیر کشور است که افراد بالای 65 سال آن 13.1 درصد از جامعه را تشکیل می دهند.
وی با گفت: در استان کرمانشاه پیرترین شهرستان با 17.1 درصد شهرستان دالاهو و جزو رتبه های نخست کشور است و بعد از آن شهرستان سنقر و کلیایی با 16.9 درصد و گیلانغرب با 15.4 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.
260 هزار سالمند در کرمانشاه وجود دارد
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه اکنون 260 هزار سالمند در استان کرمانشاه زندگی می کنند، افزود: بیش از 60 هزار معلول، جانباز، زنان باردار و افراد با نیاز ویژه نیاز به دسترسی به فضاهای شهری و عمومی و دستگاه های دولتی دارند و باید مبلمان شهری و پیاده روها طوری طراحی و مجوز ساخت و ساز صادر شود که مشکلی برای تردد این جمعیت 500 هزار نفری کرمانشاه وجود نداشته باشد.
شهبازی با اشاره به اینکه مناسب سازی یکی از دغدغه های جدی سالمندان، جامعه هدف سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و سایر اقشار با نیاز ویژه است، گفت: یکی دیگر از مشکلات ما مسدود شدن بسیاری از پیاده روها توسط کسبه است و این در حالی است که شهرداری عضو اصلی ستاد متناسب سازی است و اقداماتی توسط دستگاه های اجرایی انجام شده است.
وی افزود: در استان کرمانشاه هفت خانه سالمند شامل 6 خانه سالمند در کرمانشاه و یک خانه سالمند در جوانرود وجود دارد که به بخش خصوصی واگذار شده و سالانه 44 میلیارد تومان یارانه به این مراکز پرداخت می شود.
هزینه 90 درصد سالمندان در خانه های سالمند بر عهده بهزیستی است
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه، گفت: 340 سالمند در خانه های سالمند کرمانشاه نگهداری می شوند که هزینه 10 درصد آن ها توسط خانواده ها تأمین می شود و مابقی بر عهده بهزیستی است و ماهانه برای هر کدام هفت میلیون تومان هزینه می شود.
شهبازی افزود: یکی از سیاست های بهزیستی و نظام سلامت این است که سالمند در خانواده بماند و این نیازمند داشتن تفریحات است اما هزینه ورزش بالا رفته است.
ضرورت مناسب سازی ساختمان های مهدیه و اجلالیه در کرمانشاه
وی بیان کرد: از طرفی آب درمانی یکی از راه های سالم و در اجتماع ماندن سالمند است و این در حالی است که هزینه استخرها بالا رفته و از ورزش و جوانان درخواست شده با هماهنگی بخش خصوصی بخشی از زمان فعالیت استخرها را به سالمندان اختصاص دهند.
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: از دانشگاه علوم پزشکی نیز درخواست داریم ساختمان های پزشکی مهدیه و اجلالیه را مناسب سازی کنند زیرا بسیاری از افراد جوان هم برای تردد در این ساختمان مشکل دارند و این مشکلات برای سالمندان دوچندان است.
وی افزود: بیشترین ازدحام شهر کرمانشاه در این دو ساختمان است و مناسب سازی آن در شورا نیز مصوب شده است.
رتبه 22 کرمانشاه در زمینه فرزندآوری
سهیلا خزایی، رئیس گروه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه در زمینه فرزندآوری رتبه 22 را در کشور دارد، اظهار داشت: در تعاریف چنانچه افراد بالای 15 سال یک جمعیت نزدیک به 40 درصد باشد یا درصد سالمندی کمتر از 6 درصد یا نزدیک به 6 درصد باشد، جمعیت جوان است.
رئیس گروه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه جوانی جمعیت در واقع شکوفایی و رشد را به دنبال خواهد داشت، عنوان کرد: سالمندان برای ما ذخایر هستند و خوشبختانه با توجه به برنامه های انجام شده امید به زندگی ارتقا خوبی یافته و باید زمینه لازم برای استفاده از ذخایر سالمندان فراهم شود.
خزایی با اشاره به چرایی سرعت پیر شدن کرمانشاه نسبت به سایر نقاط کشور، گفت: در استان کرمانشاه با شیب و روندی که به سمت سالمندی پیش رفته ایم با همین شیب و حتی تندتر به سمت کاهش فرزندآوری پیش رفته ایم.
وی با بیان اینکه از سال 1368 برنامه تنظیم خانواده آغاز و از سال 70 به صورت رسمی اجرا شد، افزود: دهه 60 با انفجار جمعیتی مواجه بودیم و رشد سالیانه جمعیت 3.9 درصد بود که در دنیا تجربه نشده بود و بنابراین برای آن مقطع زمانی نیاز بود برنامه تنظیم خانواده به همراه فرهنگ سازی و اقدامات تنبیهی اجرا شود.
رئیس گروه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، گفت: با توجه به اینکه متولدین دهه 60 در یکی دو دهه آینده وارد دوران سالمندی می شوند و نیاز به مراقبت ها و اقدامات درمانی دارند که گفته می شود این هزینه ها 20 برابر هزینه درمان یک کودک است، باید برای آینده این جمعیت برنامه ریزی شود.
خزایی افزایش تخت های بیمارستانی را یکی از دغدغه ها در این زمینه عنوان کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی به صورت جدی پیگیر افزایش تخت ها و مراکز فیزیوتراپی است، اما وضعیت بسیاری از مطب ها و دسترسی دشوار آن ها از دغدغه های ما نیز است.
وی با اشاره به اجرای طرح مراقبت در منزل از سالمندان، گفت: چنانچه شخصی مبتلا به بیماری خاص باشد به صورت رایگان تحت درمان قرار می گیرد.
رئیس گروه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: نقطه قوت ما در دوران کرونا همین در خانه بودن سالمندان و مراقبت از سالمندان توسط خانواده بود و به همین دلیل کمترین آسیب را نسبت به میانگین جهانی برای سالمندان داشتیم.
خزایی با اشاره به اینکه برای داشتن سالمند سالم و فعال باید سبک زندگی از کودکی اصلاح شود و این یکی از برنامه های مهم دانشگاه علوم پزشکی است، گفت: فراهم کردن زیرساخت ها برای مراقبت استاندارد از سالمند از وظایف دانشگاه علوم پزشکی است و اصلاح مبلمان شهری از دغدغه های ما است.
32 درصد جمعیت کشور تا سال 1430 سالمند می شوند میانگین سن ازدواج پسران و دختران در کرمانشاه به ترتیب 31.9 و 27.1 سال استحسین آذرکمند، معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، اظهار داشت: ازدواج یکی از موضوعات مرتبط با جوانی جمعیت است و در استان کرمانشاه برای این موضوع در حوزه های مختلف برنامه ریزی شده است.
وی عنوان کرد: یکی از مواردی که روند ازدواج را تسهیل می کند تسهیلات ازدواج است که ماهانه از طریق معاونت جوانان رصد و به مسئولان گزارش می شود، اما پرداخت تسهیلات ازدواج در استان نسبت به سال گذشته در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
معاون فرهنگی و امور جوانان ورزش و جوانان استان کرمانشاه، گفت: یکی از راهکارهای جوانی جمعیت کاهش زن ازدواج است، زیرا با بالارفتن سن ازدواج تمایل به فرزندآوری کاهش می یابد.
آذرکمند با اشاره به کارگاه های آموزشی و مشاوره های رایگان ازدواج در استان، افزود: تعداد مراکز مشاوره از 12 مورد سال 1400 اکنون با 100 درصد افزایش به 24 مورد رسیده و قرار است به 50 مرکز افزایش یابد.
وی گفت: در سال گذشته میانگین سن ازدواج پسران در استان 31.9 و دختران 27.1 سال بوده و این در حالی است که میانگین کشوری سن ازدواج پسران 30.8 و دختران 25.8 سال بوده است.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}