استاد جامعه شناسی دانشگاه فردوسی:

اساتید از رئیس جمهور می خواهند که دوباره علم بر محیط دانشگاه ها سیطره یابد

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه فردوسی گفت: افکار عمومی و به خصوص دانشگاهیان به طور جد این خواسته را از رئیس جمهور دارد که دوباره علم بر محیط دانشگاه ها سیطره یابد و ملاک های علمی، اساس ارزیابی شود، نه ملاک های سیاسی و جناحی.

مجید فولادیان در گفت وگو با ایسنا با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور و وزیر علوم بر لزوم بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه ها، اظهار کرد: دکتر پزشکیان در ایام انتخابات وعده های بسیار کمی را مطرح کردند و شاید بتوان گفت در بین تمام روسای جمهور پس از انقلاب، ایشان کمترین میزان شعار را داده است. اساسا دکتر پزشکیان سعی می کند تنها وعده هایی بدهد که بتواند به آن ها عمل کند.

وی افزود: اما یکی از وعده های مهم ایشان، بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاه هاست؛ دکتر پزشکیان این موضوع را مطرح کرد زیرا اولا متوجه است که چه قدر افکار عمومی به دلیل این اخراج ها آزرده شده و دوما چون خود فردی دانشگاهی است، می داند این اخراج ها چه ضربه بزرگی به نهاد علم در ایران زده است.

عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با ابراز تاسف از برخوردهایی که با اساتید دانشگاه ها صورت گرفته، بیان کرد: به عنوان مثال یک اتفاق کم سابقه و عجیبی که در دانشگاه فردوسی رخ داد، ستاره دار کردن اساتید بود. رئیس جمهور آگاه است که این اقدامات نابخردانه چه ضربه بزرگی به دانشگاه ها زده است و لذا این وعده را داده که با بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی، امنیت و آزادی را به دانشگاه ها برگرداند که با استقبال بالای مردم هم مواجه شد.

فولادیان ادامه داد: این استقبال بالا نشان می دهد که افکار عمومی و به خصوص دانشگاهیان به طور جد این خواسته را از رئیس جمهور دارد که دوباره علم بر محیط دانشگاه ها سیطره یابد و ملاک های علمی، اساس ارزیابی شود، نه ملاک های سیاسی و جناحی. در 3 سال اخیر تقریبا تمام دانشگاه های کشور بر اساس شاخص های جهانی افت کرده اند و در حال عقب افتادن از کشورهای اصلی منطقه هستیم. به عنوان مثال دانشگاه فردوسی از جمع هزار دانشگاه برتر جهان خارج شده و سایر دانشگاه های کشور نیز کم وبیش وضعیت مشابه دارند.

وی اضافه کرد: این نشان می دهد اخراج اساتید چه ضربات بنیادین به دانشگاه ها زده و ما الآن این ضربات را می بینیم. اگر همین شرایط ادامه یابد، تا 2، 3 سال آینده وضع از این هم بدتر می شود. اما این دستور دکتر پزشکیان دوباره امید را به دانشگاه ها برگردانده است. باید متخصصین و عالمان را فارغ از هر گونه نگاه سیاسی، به دانشگاه ها راه دهیم و قدرشان را بدانیم، زیرا اساسا علم نگاه سیاسی نمی شناسد.

این جامعه شناس عنوان کرد: اگر دکتر پزشکیان بتواند به وعده های خود در زمینه بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی، احیای آزادی های اجتماعی و رفع فیلترینگ عمل کند، اعتماد را به جامعه بازمی گرداند و نشان می دهد این رئیس جمهور با روسای جمهور قبلی متفاوت است. یکی از قشرهای فعالی که باعث رای آوری دکتر پزشکیان شدند، دانشگاهیان بودند که آبروی خود را گرو گذاشتند تا یک بار دیگر امید را به جامعه برگردانند. حال چنانچه رئیس جمهور به همان چند وعده محدود خود عمل کند، ما می توانیم حتی با کسانی که در انتخابات رای ندادند هم وارد گفت وگو شویم و آنان را نسبت به آینده امیدوار کنیم.

فولادیان بیان کرد: اساسا مردم ایران دنبال این هستند که یک سری نشانه های امیدوارکننده ببینند تا دوباره به آغوش نظام و کشور بازگردند. مردم نشان داده اند که اگر یک گام از سمت حاکمیت به طرف آنان برداشته شود، چند گام متقابل برمی دارند و به این ترتیب مردم و حاکمیت به هم نزدیک می شوند. وفاق مدنظر دکتر پزشکیان به این شکل حاصل خواهد شد. قرار نبوده که وفاق صرفا بین گروه های اصولگرا و اصلاح طلب باشد؛ وفاق ملی یعنی هم اصولگرایان، هم اصلاح طلبان و هم کسانی که از تغییر ناامید شده اند، جذب دولت شوند و همه با هم برای ایران آباد و آزاد تلاش کنند.

انتهای پیام

نظرات

captcha