اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
دومین روز از جشنواره فیلم کوتاه تهران در پردیس ملت برگزار شد؛ 10 فیلم برتر از نگاه مخاطبان اعلام شد اما منتقدان نسبت به کیفیت برخی از فیلم ها نقد دارند.
روز نخست جشنواره و مراسم افتتاحیه آن با حضور جمع زیادی از علاقه مندان به سینما در پردیس ملت برگزار شد و روز دوم نیز شلوغ و پرتردد بود. به طوری که سالن ها در اکثر سانس ها پر بودند و تعدادی از تماشاگران نیز مجبور به نشستن روی زمین شدند. با این حال کیفیت برخی فیلم ها و کمبود امکانات رفاهی برای تماشاگران و مشکلات ادامه دار پارکینگ نقدهایی را به همراه داشت. در این روز سینماگران مطرحی مانند مهرداد خوشبخت و امیرشهاب رضویان نیز در جشنواره حضور داشتند.
فیلم کوتاه «اهلی»، یک داستان بومی، روی خط رئالیسم جادوییاز جمله فیلم های کوتاه داستانی قابل توجه جشنواره در روز دوم که نظر منتقدان را نیز به خود جلب کرد می توان به «بدرود پاریس»، «نیجریه»، «تانکر»، «پیام»، «زیر سایه بلوط»، «اهلی» و ... اشاره کرد. اگرچه برخی از منتقدان معتقدند کیفیت آثار جشنواره امسال نیز به سال گذشته دچار افت محسوسی شده است.
انجمن سینمای جوانان به عنوان متولی برگزاری جشنواره فیلم کوتاه، توجه ویژه ای به موضوع ژانر در دوران مدیریت مهدی آذرپندار داشته و شاهد رشد قابل توجه فیلم های کوتاه در ژانرهای کمدی، فانتزی و ... هستیم؛ با این حال به نظر می رسد که فیلمسازان این بخش هنوز در حال برداشتن قدم های ابتدایی ساخت فیلم در این گونه ها هستند و به پختگی کامل نرسیده اند.
اتفاق مهم روز دوم جشنواره، اعلام فیلم های برتر آرای مردمی روز اول بود؛ این آرا که از تماشاگران و پس از نمایش هر سانس اخذ می شود توسط نادره ترکمانی، میترا مهتریان، رضا فهمیمی و سعید کشاورز مورد نظارت قرار می گیرد.
براین اساس، اسامی 10 فیلم برتر آرای مردمی تا پایان روز اول (به ترتیب حروف الفبا) بدین شرح است:
1) بدرود پاریس
2) پس از پدر
3) تانکر
4) تنها کنار هم
5) چولیبولی
6)دادرسی
7) دوبیتو
8) روز خداحافظی
9) زیر سایه بلوط
10) کودکی
با اعلام کانون دانش آموختگان که مسئولیت برگزاری این اقدام را برعهده دارد، تعداد 5197 تعرفه در روز اول در اختیار مخاطبان قرار گرفته است که نسبت به روز اول جشنواره سال گذشته بیش از 2 برابر بوده است. با این حال برخی منتقدان بر این باورند که نظام رای گیری ممکن است به دلیل محدودیت در توزیع تعرفه ها و مشکلات فنی، برخی فیلم ها را در معرض نادیده گرفتن قرار دهد.
یکی از بخش های جنبی اما بسیار مهم جشنواره امسال بخش «شاخه زیتون» است؛ این بخش شامل فیلم هایی درباره مردم مظلوم فلسطین است که با حضور فرزندان شهید سیدرضی موسوی (از شهدای حمله هوایی اسراییل به سوریه) افتتاح شد.
لیلی موسوی دختر شهید سیدرضی موسوی درباره تاثیر سینما بر آگاهی جامعه نسبت به وقایع غزه و فلسطین گفت: پدر من در هشتادمین روز از شروع طوفان الاقصی در سوریه و در منطقه زینبیه به شهادت رسیدند. بخشی با عنوان «شاخه زیتون» و توجه به مسئله فلسطین و غزه آن هم در حوزه فرهنگی باعث می شود که مردم نسبت اتفاقاتی که در این منطقه درحال وقوع است، آگاه شوند. شاید در بیش از یک سالی که از واقعه طوفان الاقصی می گذرد زمانی برای ساخت یک فیلم سینمایی وجود نداشته است اما زمانی که در قالب چنین آثار کوتاهی تلاش می شود حتی به بخشی از وقایع غزه و فلسطین اشاره شود، بسیار تأثیرگذار است.
او درباره توجه پدر خود به سینما عنوان کرد: در حقیقت پدر زمان زیادی برای دنبال کردن فیلم ها و برنامه های سینما و تلویزیون نداشت اما در تمام سال هایی که در سوریه حضور داشتند تمام تلاش خود را کردند که با فیلمسازانی که برای ساخت یک اثر در این منطقه حاضر می شوند، همراهی کنند و حامی آن ها باشند و از هیچ کمکی دریغ نکنند و آخرین اثری که در زمان حضور ایشان در سوریه ساخته شد نیز فیلم «قلب رقه» بوده است.
در خلال برگزاری جشنواره و نمایش آثار، نشست های تخصصی نیز با حضور چهره های شناخته شده سینمای کشور برگزار می شود. صبح روز دوم با نشست های تخصصی به دبیری مسعود مددی و موضوع "درباره نوشتن" آغاز شد. این نشست که با حضور استادانی چون سعید رحمانی، جابر قاسمعلی و مهران کاشانی برگزار شد، تا بعد از ظهر ادامه یافت. هرچند این نشست ها مورد توجه بخشی از مخاطبان حرفه ای قرار گرفت، اما برخی معتقد بودند که سطح مباحث مطرح شده می توانست عملی تر و نزدیک تر به واقعیت تولید فیلم کوتاه باشد.
یکی دیگر از نشست های مورد توجه روز دوم، جلسه «هوش مصنوعی؛ چشم عکاس» با حضور ساعد نیک ذات بود. موضوع به کارگیری هوش مصنوعی در عکاسی بحث برانگیز است و با وجود استقبال از این نشست، برخی از عکاسان حاضر، از خطراتی که استفاده از هوش مصنوعی برای اصالت هنری می تواند ایجاد کند، ابراز نگرانی کردند.
در ساعات پایانی روز دوم، جشنواره با نمایش و مرور آثار نیما عباس پور، پیشکسوت سینمای کوتاه، خاتمه یافت. هرچند این بخش برای تجلیل از کارنامه عباس پور طراحی شده بود، اما نمایش 7 فیلم او به نظر برخی از تماشاگران طولانی و خسته کننده بود و می توانست در قالبی فشرده تر ارائه شود.
روز سوم جشنواره در شرایطی امروز در پردیس ملت برگزار می شود که بسیاری از سینماگران در انتظار حضور یک مهمان ویژه و جدید در جشنواره هستند؛ رائد فریدزاده رییس جدید سازمان سینمایی که هفته گذشته حکم خود را از وزیر فرهنگ دریافت کرد و در نخستین روزهای کاری خود در این مسیولیت مهم، باید شاهد برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران باشد. بسیاری از سینماگران منتظر حضور وی در جشنواره هستند تا هم سخنان وی را بشنوند و هم مجالی برای بیان دغدغه های خود پیدا کنند. به نظر می رسد که امروز باید منتظر حضور او در پردیس سینمایی ملت باشیم.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}