بیانیه مشترک سومین نشست سازوکار مشورتی منطقه ای «3+3»

وزرای امور خارجه سازوکار مشورتی منطقه ای «3+3» در سومین نشست خود، این بار در استانبول، با توجه به نقش اصلی کشورهای منطقه و تاکید بر اهمیت گفتمان، استفاده از فرصت های همکاری منطقه ای و ضرورت احترام به حاکمیت ملی، استقلال سیاسی کشورها درباره مسائل مهم منطقه ای گفت گو کردند.

به گزارش ایسنا، سومین نشست سازوکار مشورتی منطقه ای «3+3» امروز (شنبه) در استانبول و به دعوت «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه و با حضور «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه آذربایجان، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه برگزار و با صدور بیانیه مشترک طرفین پایان یافت.

در این بیانیه که رونوشتی از آن در وبگاه وزارت امور خارجه ارمنستان منتشر شده، آمده است که طرفین با مرور نشست های پیشین این ابتکار در مسکو و تهران، بر اهمیت گردهم آیی دوباره این پلتفرم همکاری منطقه ای در میان تحولات پیچیده کنونی تاکید کردند که صلح و ثبات منطقه را به خطر می اندازد.

آن ها همچنین توافق کردند که همکاری در قالب سازوکار مشورتی «3+3» را تقویت کنند.

در این بیانیه آمده است: طرفین با توجه به ضرورت حیاتی روابط همسایگی خوب که از تلاش های مشترک برای شناخت منافع دوجانبه نشات می گیرد، بر اهمیت حل وفصل صلح آمیز مناقشات، احترام به حاکمیت ملی، استقلال سیاسی، تمامیت ارضی، تخطی ناپذیری مرزهای بین المللی، مداخله نکردن در امور داخلی، منع تهدید یا متوسل شدن به زور و شدت عمل و احترام به حقوق بشر مبتنی بر تمامی اصول منشور سازمان ملل مورد تاکید قرار گرفت.

طرفین در راستای نقش اصلی کشورهای منطقه و تاکید بر اهمیت گفتمان، استفاده از فرصت های همکاری منطقه ای، توان گفت وگوی صریح درباره مسائل عمده بین المللی، درباره مسائل مهم منطقه ای گفت گو کردند.

سومین نشست سازوکار مشورتی منطقه ای «3+3» در استانبول

در این بیانیه با اشاره به این که کشورهای این ابتکار منطقه ای از تحولات مثبت در عادی سازی و توسعه روابط میان تمامی کشورهای منطقه تمجید کردند، آمده است: طرفین با اشاره به نقش سازنده همکاری اقتصادی منطقه ای در اعتمادسازی منطقه ای، شکوفایی و ثبات که به واسطه ایجاد فرصت پیشرفت های تجاری و اقتصادی از طریق بهبود مسائل دشوار به نفع تمامی ملل منطقه است، بر سر جست وجوی بیشتر فرصت های همکاری در حوزه حمل ونقل، ارتباطات، تجارت، انرژی، سرمایه گذاری و اتصالات توافق کردند.

این کشورها بر اهمیت همکاری فرهنگی و تماس های مردمی با چشم انداز تشویق پروژه های مشترک آموزشی، علمی، توریستی، فرهنگی و ورزشی تاکید کردند.

در این بیانیه آمده است: طرفین موافقت کردند که مذاکرات دوجانبه تکمیل کننده رایزنی های دوجانبه در راستای صلح و توسعه اقتصادی پایدار منطقه ای باشد. آن ها تصریح کردند که سازوکار مشورتی منطقه ای «3+3» از ملحق شدن گرجستان استقبال خواهد کرد.

شرکت کنندگان در این نشست درباره گسترش تنش ها در منطقه تبادل نشر کرده و قویا، نقض بزرگ اصول منشور سازمان ملل و حقوق بشر بین المللی را محکوم کردند که صلح و ثبات منطقه را به خطر می اندازد و از خواستار احترام به قوانین بین المللی و پایان دادن به تمامی  تجاوزات و قساوت ها از طریق آتش بس فوری، همچنین خواستار دسترسی بلامانع به کمک های انسانی برای آسیب دیدگان شدند.

(از راست) استقبال «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه از «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان

همچنین در این بیانیه با اشاره به اهمیت همکاری های منطقه ای برای مبارزه با تهدید تروریسم آمده است: طرفین با تایید افزایش فعالیت های تروریستی و مجرمانه در این منطقه، تعهد خود را نسبت به همکاری علیه تمامی اشکال تروریسم طبق قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل ابراز داشتند.

آن ها همچنین بر اهمیت نشست های منظم وزرای پلتفرم همکاری منطقه ای «3+3» و رایزنی ها در حوزه های منافع مشترک در راستای بهبود و یکپارچه سازی فضای از اعتماد و همکاری در منطقه تاکید کردند.

وزرای امور خارجه این شش کشور توافق کردند که از طریق کانال های دیپلماتیک درباره محل و تاریخ نشست بعدی به تفاهم برسند.

در بخش پایانی این بیانیه آمده است: وزرای امور خارجه ارمنستان، آذربایجان، ایران و روسیه از وزیر امور خارجه ترکیه برای استقبال خود و برگزاری موفقیت آمیز این نشست تشکر کردند.

انتهای پیام

نظرات

captcha