نگاهی به برنامه ها و اقدامات قرآنی حوزه علمیه خراسان

معاون علمی حوزه علمیه خراسان به تشریح برنامه ها و اقدامات قرآنی حوزه علمیه خراسان پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی رضایی، معاون علمی حوزه علمیه خراسان، در گفت وگو با ایکنا از خراسان رضوی، گزارشی اجمالی از فعالیت ها، برنامه ها و اقدامات حوزه علمیه خراسان، پیرامون موضوعات قرآنی ارائه داد و اظهار کرد: حوزه علمیه خراسان در قالب چهار سطح آموزشی فعالیت دارد. در سطح یک، مقطع مقدماتی که حدود 5 الی 6 سال به طول می انجامد و امتیازی که دارد، توجه ویژه به مباحث قرآنی شده است، به این معنا که کلیه طلاب در تمامی مدارس حداقل 23 عنوان درسی با موضوعات قرآنی باید سپری کنند و هر طلبه به طور ویژه هرسال یک بحث قرآنی را دارا است و کتاب مشخصی به نام «ذکر مبارک» تعریف شده است. از ویژگی های این کتاب می توان به دارا بودن متن شریف قرآن، لغات مشکل، پیام ها و تفسیرهای برخی آیات منتخب اشاره کرد.

وی ادامه داد: در سطح 2 و 3 که رویکرد تخصصی پیدا می کند، رشته تخصصی تفسیر در بعضی مدارس خواهران و برادران موجود است که در کمیسیون آموزش شورای عالی نیز به تصویب رسیده است، همچنین مدرسه تخصصی تفسیر و مرجع تخصصی قرآن و حدیث نیز موجود است.

رضایی افزود: در سطح 4 یا همان مقطع دکتری چند برنامه موجود است، رشته  تفسیر و علوم قرآن، رشته زبان و ادبیات عربی که بیشتر ترجمه قرآن مدنظر است که در مکتب عالی نواب و مکتب نرجس این رشته درحال برگزاری است. درس خارج تفسیر نیز موجود است، ضمن اینکه تمامی طلاب سطح 4 باید 6 سال درس خارج را در پرونده آموزشی خودشان داشته باشند و هر سال موظف هستند که درس خارج فقه، اصول و تفسیر شرکت داشته باشند.

معاون علمی حوزه علمیه خراسان بیان کرد: تعدادی برنامه های عمومی نیز موجود هستند که منحصر به یک سطح یا مقطع خاصی نیست و کسانی که علاقه مند هستند می توانند در این برنامه ها شرکت کنند مانند مسابقات مفاهیم که با کمک معاونت فرهنگی هرساله برگزار می شود. مسابقات حفظ سه جز قرآن کریم نیز موجود است که مرکز مدیریت از آن پشتیبانی می کند و با طلابی که علاقه مند به این موضوع هستند در خصوص شرکت در این مسابقات تماس می گیرد.

وی تصریح کرد: در ادامه این فعالیت های عمومی مدرسه ای موجود است که در کنار این برنامه ها مأموریتی برای خود تایین کردند که حفظ 10 جز از قرآن کریم جز دستورکار این مدرسه است که هر طلبه ای وارد این مدرسه می شود 10 جز را در صنوات تحصلی خود باید حفظ داشته باشد که تاکنون نیز خروجی های موفقی داشته است، ضمن اینکه طلاب هنگامی که به حفظ 8 یا 10 جز می رسند توقف نمی کنند و به حفظ کامل قرآن کریم علاقه مند می شوند که این مدرسه به طور ویژه فارغ التحصلانی داشته است که حافظ کل قرآن نیز هستند.

وی گفت: در ادامه این فعالیت های عمومی دومین مدرسه تابستانه دارالعلم با مشارکت آستان قدس رضوی و تدبیر حوزه علمیه خراسان هم افزایی بسیار خوبی صورت گرفت و به مدت دوهفته خدمت اساتید از قم، اصفهان، خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بودیم و 5 مدرسه که به اعتبار 5 دانش بود به نام های فقه و اصول، کلام و فلسفه، ادبیات عربی، منطق شناسی و همچنین مدرسه قرآن و حدیث در این مدرسه دارالعلم تشکیل شد. همچنین این اقدام با استقبال قابل توجهی مواجه شد و خروجی های خوبی نیز داشت.

انتهای پیام

نظرات

captcha