اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
نیروهای انگلیسی تحت عنوان آموزش و سازماندهی تلاش دارند تا ارتش لبنان را برای مقابله با مقاومت در جنوب سازماندهی کنند.
به گزارش مشرق، همزمان با اوج گیری تنش ها در منطقه غرب آسیا میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی و حامیانش، دولت انگلیس نیز به عنوان عضوی از محور غربی در تلاش است تا در روندهای جاری در منطقه نقش فعال تری ایفا کند.
انگلیس برخلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی در چهارچوب سنت سیاسی این کشور تلاش دارد تا در پشت پرده بازیگری کند. در همین راستا گزارش هایی منتشر شده که نشان می دهد سفیر انگلیس در بیروت به دنبال انعقاد قرارداد نظامی برای استقرار نیروهای نظامی این کشور در لبنان است.
براساس پیش نویس این توافق 20 بندی که در اختیار برخی رسانه های لبنانی قرار گرفته، لندن از مقامات لبنانی خواسته تا تسهیلات مورد نیازی برای جابجایی نیروهای نظامی انگلیسی در داخل لبنان را بدون محدودیت فراهم نماید.
لندن در این توافق نظامی خواستار امتیازهایی است که ناقض حاکمیت لبنان است که از آن جمله اجازه تردد در خاک لبنان با لباس نظامی و اسلحه، مصونیت نیروها و حق ورود به خاک لبنان برای ماموریت های ضروری (بدون مشخص کردن مصادیق احتمالی چنین ماموریت هایی) است.
سوال مهم این است که هدف انگلیس از تلاش برای بازگشت به فضای لبنان چیست و این کشور در روزهای اوج گیری بحران های منطقه ای چه اهدافی را در لبنان دنبال می کند؟
از منظر منطقه ای، روشن است که هدف اصلی لندن تقویت موضع محور حامیان رژیم صهیونیستی در لبنان به منظور مقابله با نیروهای حزب الله در پائین رود لیتانی و در ادامه پیشبرد سناریوی خلع سلاح مقاومت است.
نیروهای انگلیسی تحت عنوان آموزش و سازماندهی تلاش خواهند کرد تا ارتش لبنان را برای مقابله با مقاومت در جنوب سازماندهی کنند. حتی این ارزیابی را می توان مطرح کرد که لندن به مانند تل آویو به دنبال احیای نیروهای شبه نظامی شبیه به «ارتش آنتوان لحد» در مناطق جنوب لبنان باشد. ارتش آنتوان لحد مجموعه ای شبه نظامی از میان فالانژهای لبنانی بود که با حمایت رژیم صهیونیستی در مناطق جنوب لبنان حضور داشتند که سرانجام در سال 2000 بعد از عقب نشینی ارتش رژیم از جنوب لبنان، آنها نیز به داخل سرزمین های اشغالی گریختند تا این منطقه در اختیار اهالی جنوب لبنان قرار بگیرد.
اما این تنها بخشی از داستان است و جنبه بین المللی تحرکات انگلیس برای ورود به لبنان غیرقابل چشم پوشی است. انگلیس بطور تاریخی اصلی ترین نیروی استعمارگر غربی در خاورمیانه بوده و از عدن تا اردن و بنادر خلیج فارس حضورپررنگی داشت که در دهه 70 میلادی به دلیل مشکلات اقتصادی وادار به عقب نشینی از اهداف استعماری اش در منطقه شد و جای خود را به آمریکا واگذار کرد.
با این حال در نتیجه تحولات سال های اخیر در روابط بین الملل به ویژه وقوع جنگ اوکراین، انگلیس تلاش دارد تا حضور پررنگ تری در منطقه داشته باشد. این امر زمانی اهمیت می یابد که بدانیم انگلیس با توجه به حضور روسیه در پایگاه طرطوس به دنبال حضور در لبنان است. نکته اینجاست که در این چهارچوب انگلیس و به تبع آن محور ناتو همزمان با نبردها در شمال دریای سیاه ممکن است در آینده نبرد را به سوی شرق مدیترانه ببرند؛ در نتیجه لندن علاوه بر قبرس به پایگاه دیگری در ساحل شرقی مدیترانه نیز نیاز دارد که در این شرایط لبنان بهترین گزینه است.
از این رو می توان این جمع بندی را مطرح کرد که جنگ امروز در لبنان و فلسطین را نباید صرفا با دیدگاه های منطقه ای مدنظر قرار داد و این جنگ بخشی از نبرد بزرگ تر و بین المللی است که غرب آسیا بخشی از آن است.
{{name}}
{{content}}